Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs Kargai 206x308 kézi csomózású Afgán szőnyeg
RRP 671 482 Ft 
497 394 Ft

Keleti szőnyeg bordó-bézs Kargai 206x308 kézi csomózású Afgán szőnyeg

Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó-bézs 206x308 kézi csomózású szőnyeg

Amennyiben az otthona belső megjelenésére és különösen a nappali stílusos és minőségi berendezésére keresi a megoldást, érdemes elgondolkodnia egy luxus nappali szőnyeg vásárlásán. Ezeket a prémium minőségű szőnyegeket az ember jó esetben egyszer vásárolja meg, mivel egész életében elkíséri Önt. Egy Afgán szőnyeg a nappaliba rendkívül jó választás, hiszen nemcsak esztétikai vonzerőt kínál, hanem rendkívüli tartóssággal is büszkélkedhet. Ez a típusú keleti szőnyeg a nomád eredetű szőnyegek közé tartozik, és évszázadok óta az afgán kulturális örökség kiemelkedő darabjai közé sorolják. Az Afgán szőnyegek készítése során a Gheordes csomózási technikát használják, amely a dupla csomózást jelenti. Ezzel a technikával biztosítható, hogy a szőnyeg hosszú távon megőrizze szépségét és strapabírását még a legnagyobb forgalmú nappalikban is. Az Afgán szőnyegek előállítása kizárólag kézzel történik, és egy négyzetméter szőnyeg előállításához körülbelül 2,5 - 3 kilogramm gyapjú felhasználása szükséges. A színezékeket természetes forrásokból nyerik ki, amelyeknek a receptje régi családi titkok. A legnagyobb kihívást a csomózás jelenti, amelyet a nyírás és többszöri mosás követ. Az afgán szőnyegek mintázata rendkívül sokrétű, és tartalmazhat akár több mint 1000 éves motívumokat is, mint például az elefánttalp motívum. Ez a fajta keleti szőnyeg kiváló lehetőséget kínál arra, hogy nappalijába egy keleties hangulatot varázsoljon.  A gyapjú szőnyegek meleg színekkel és kiváló minőségű gyapjúval készülnek, így ideálisak nappali szőnyegként. Egy ilyen afgán szőnyeg a nappaliba ideális választás lehet, mivel bordó vagy barna színeinek köszönhetően kevésbé látszik meg rajta a szennyeződés, így ritkábban van szükség a tisztításra. Továbbá a gyapjú szőnyegek könnyen tisztíthatók és allergénmentesek, így a család minden tagja élvezheti a luxus nappali szőnyeg kényelmét és melegségét. Ezenkívül egy közepes méretű afgán szőnyeg tökéletesen illeszkedik a hálószoba berendezéséhez is, ahol az ágy előtti teret tehetik vonzóbbá és kényelmesebbé. Az afgán szőnyegek központi elemévé válnak a nappalinak, ezáltal eleganciát kölcsönözve a helyiségnek. Ha Ön is szeretné otthonát gazdagítani egy különleges, keleti atmoszférával átitatott darabbal, egy Afgán szőnyeg vásárlása remek választás lehet. Amennyiben szeretne beszerezni egy ilyen csodálatos kézzel csomózott keleti szőnyeget, ne késlekedjen, rendelje meg még ma! A CarpetDepo szőnyeg üzlet választékában található Afgán szőnyegek között biztosan rátalál az Önnek legmegfelelőbb darabra, és amennyiben mégsem lenne tökéletes az Ön otthonába, ne aggódjon, mert a CarpetDepo gondoskodik az ingyenes visszaszállításról.

 

A KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben

  • Készítés: kézi csomózás
  • Csomószám: kb.180 000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100% gyapjú/pamut
  • Vastagság: kb. 8-10 mm
  • Súlya: 2,5 Kg/m2
Hosszúság (cm)
308
Szélesség (cm)
206
Négyzetméter (m²)
6,3448
Cikkszám
98496
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
8-10 mm
Gyártás
Kézi csomózású
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
26
RRP 671 482 Ft 
497 394 Ft
Kezdete: 2024.07.01   Vége: 2024.07.28
Kedvezmény: 26
Megtakarítás 174 088 Ft
Az ajánlatból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Részletek

Az Afgán szőnyeg készítése

Az afgán szőnyegek elkészítése hosszú és bonyolult folyamat, amely a kiváló minőségű birka gyapjú kiválasztásával indul Észak-Afganisztán gazdag, zöld legelőin. Itt a természet adta körülmények ideálisak a gyapjú finomságát és minőségét meghatározó birkatenyésztés szempontjából. A nyírást követően a gyapjút két kategóriába sorolják, ahol a külső, a környezeti hatásoknak kitett réteg az afgán szőnyegek alapanyaga lesz, míg a birka testéhez közelebbi, finomabb gyapjú a sűrű csomózású szőnyegekhez kerül felhasználásra. A gyapjú előkészítése után a fonás folyamata több napot vesz igénybe. A színezést természetes eredetű festékekkel végzik, melyeket hosszan főznek nagy edényekben, hogy a szín mély és tartós legyen. Ezt követően a fonalakat alaposan szárítják, ami a nyári időszakban napokig tart a szabad levegőn, téli időben pedig mesterséges szárítóeszközök segítségével történik. A szőnyegkészítés hagyományosan Afganisztánban házi körülmények között (Karkhana), Pakisztánban viszont inkább műhelyekben zajlik. A szövőkeretek először pamut vagy gyapjú láncfonalakkal lesznek megtöltve, melyekre aztán a kézi csomózási folyamat következik. Az Afgán szőnyegek elkészülte után többszörös mosásra kerül sor, amelynek célja a színek megőrzése és az esetleges színvérzés elkerülése. Miután a szőnyegek megfelelően megszáradtak, készek az exportra. Afganisztánban és Pakisztánban dolgozó képviseleteink gondoskodnak a kész termékek összegyűjtéséről, és nagy tételben történő szállításáról Budapestre, a CarpetDepo szőnyeg üzlet raktárába, ahol 1993 óta foglalkozunk az értékesítésükkel viszonteladóink és online vásárlóink számára. Minden egyes afgán szőnyegünkkel kapcsolatban garanciát vállalunk és származási bizonyítványt állítunk ki, hogy a vásárlók teljes mértékben elégedettek legyenek termékeink minőségével.

Afgán szőnyeg két kiemelkedő típusa

A Khal Mohammadi és a Kargai szőnyegek a legelismertebb afgán szőnyeg típusok közé tartoznak, melyek hírnevüket a kiváló minőségüknek és a hagyományos kézműves technikák alkalmazásának köszönhetik. Ezek a gyapjúból készített luxus szőnyegek az észak-afganisztáni Türkmén közösségek által, hagyományos kézi csomózási módszerekkel készülnek. A háborúnak köszönhetően gyakori, hogy ezeket a különleges keleti szőnyegeket a Pakisztánba emigrált türkmén szőnyegszövők is készítik. Az afgán szőnyegek jellegzetes sötétvörös és barna színárnyalatban pompáznak, melyek minden otthonban meleg és intenzív atmoszférát teremtenek.

A Khal Mohammadi és Kargai szőnyegek vastagsága az egyedi nyírási technikáktól és a gyapjú minőségétől függően változhat (+-mm), de minőségüket elsősorban nem a nyírás vastagsága, hanem a csomózások sűrűsége és az alkalmazott gyapjú anyag minősége határozza meg. Az afgán szőnyegek, készítési folyamatának köszönhetően hosszú távon megőrzik szépségüket és ellenálló képességüket, amennyiben a lenti gondozási útmutatónak megfelelő használják őket.

Afgán szőnyegek a nappaliba vagy akár a hálószobába helyezve egyaránt képesek elegáns hangulatot árasztani. Szín- és mintaviláguk gazdagsága révén képesek egyedi hangulatot kölcsönözni az otthonoknak. Az Afgán szőnyegek tökéletes választásnak bizonyulnak minden olyan területre, ahol a luxus és az időtálló elegancia fontos szempont.

 

Az afgán szőnyeg ápolása: hasznos tippek a mindennapokra

Az afgán szőnyeg gondozása nem igényel különösebb szakértelmet, ha csupán a hétköznapi használat során keletkező kisebb szennyeződések eltávolításáról van szó. Ezen szennyeződések hatékonyan és könnyedén megszüntethetőek egy nedvesített törlőkendő segítségével. A szőnyeg szálainak irányába haladva történő porszívózás javasolt, amely eljárás minden keleti szőnyeg tisztítási protokolljának része. Komolyabb szennyeződések esetén pedig a gyapjú szőnyegekhez kifejlesztett speciális szőnyegtisztító hab használata ajánlott. Mindig próbálja ki először a készítményt egy kisebb, kevésbé látható területen, hogy ellenőrizze, nem okoz-e kárt a szőnyeg anyagában vagy színében. Afgán szőnyegek esetében kiemelten fontos a moly elleni prevenció, mivel ezek a rovarok jelentős kárt tehetnek benne. Rendszeres szellőztetéssel és néha a szőnyeg alatti terület alapos porszívózásával megelőzhető a molyok petéinek lerakódása. Ha komolyabb szennyeződések jelennek meg a szőnyegen vagy néhány év elteltével szeretne egy átfogóbb tisztítást, érdemes szakemberhez fordulni, és professzionális szőnyegtisztító szolgáltatást igénybe venni. Nem érdemes nehéz bútort helyezni az Afgán szőnyegre, mivel annak lábai idővel kárt tehetnek a szőnyeg csomóiban. Ilyen esetekben érdemes a bútor lábai alá, alátétet helyezni, hogy eloszlassuk a bútor súlyát. Az afgán szőnyegek élettartamát tovább növelheti a lehetőség, hogy Európában is elérhetőek az Afgán szőnyegek restaurálásával foglalkozó szakemberek, amennyiben bármilyen probléma merülne fel.

 

Afgán szőnyeg vásárlásán gondolkodik a nappaliba?

Amennyiben szeretne egy kézi csomózású szőnyeget vásárolni a nappaliba, a CarpetDepo szőnyeg üzlet kínálatában biztosan megtalálja az igényeinek tökéletesen megfelelő Afgán szőnyeget. Ha célja, hogy otthonába igazi keleties eleganciát varázsoljon, akár a nappaliba, akár a hálószobába, egy afgán szőnyeg kiváló választást jelent ebben az esetben. Az Afgán szőnyegek kézműves hagyományokra épülnek, és mély történelmi gyökerekkel rendelkeznek. A CarpetDepo szőnyeg üzlet kínálatában széles választékban elérhetőek a 100%-ban kézzel készült afgán szőnyegek, melyek minden esetben egyedi, megismételhetetlen darabok. Ezek a keleti szőnyegek a különleges mintáikkal, élénk színvilágukkal és kimagasló tartósságukkal tűnnek ki a tömegből. A CarpetDepo minden egyes keleti szőnyegére minőségi garanciát vállal, és származási bizonyítvány állít ki, így biztos lehet abban, hogy döntése hosszú távon is megállja a helyét. Amennyiben úgy érzi, hogy egy keleti szőnyeg az ideális választás a nappalijába vagy hálószobájába, akkor ne habozzon tovább és rendelje meg a kínálatunkból, az Ön ízlésének megfelelő afgán szőnyeget. A CarpetDepo 1-2 munkanapos szállítási lehetőséget és 30 napos költségmentes visszaküldési garanciát kínál, ha a választott szőnyeg mégsem illene tökéletesen az Ön otthonába. Így biztos lehet abban, hogy teljes mértékben elégedett lesz a vásárlással.

Köszönjük, hogy minket választott. Amennyiben kérdése merülne fel, vagy további fotókat szeretne látni a szőnyegről, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt Afgán kézi csomózású szőnyeggel elégedett lesz, és azt örömmel használja!


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
98496