Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Afgán szőnyegek

Válasszon az Afgán kézi csomózású szőnyeg kategóriái közül

Kézi csomózású Afgán gyapjú szőnyegek raktáron, így garantált a gyors szállítás. Rendeljen szőnyegáruházunktól és tegye egyedivé lakása hangulatát, ha még sem passzol a szobájához, a CarpetDepo Szőnyegáruház gondoskodik a visszaszállításról amely ingyenes. 

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁS! itt olvashat bővebben

Afgán szőnyeg eredete

Több évezredes gyapjú szőnyeg készítői múlttal rendelkező ország egyik fő kincse. Kiváló gyapjúját, természetes színezékkel festik. Az afgán kézi csomózású szőnyegre jellemző, az időtállóság, színtartósság. Az Afgán szőnyeg festékjei titkos családi receptek szerint készülnek. A keleti szőnyeg melegséget és meghitt hangulatot kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg, futószőnyeg, hálószoba szőnyeg vagy előszoba szőnyeg. Afgán gyapjú szőnyeg kategóriánkban Kargai/Khalmohamedi gyapjú szőnyegeket és Aqcha gyapjú szőnyegeket talál rendkívül széles, több száz tételes kínálatunkban. Minden Afgán szőnyegünk kiváló minőségű gyapjúból készült, színezésük tartós és környezetbarát. Afganisztánban a szőnyeg készítés hagyománya évszázadokra tekint vissza. Kezdetekkor a nomád törzsek készítettek szőnyeget. Elsősorban a sátraik melegítésére, később már kereskedelmi céllal. Régészeti ásatások bizonyítják, hogy vannak minták amelyek 1000 évesek is lehetnek, mint például az „Elefánttalp” minta.

- Az Elefánttalp motívum -

afgán szőnyeg motívum

Hogyan készül az Afgán gyapjú szőnyeg?

Mára főleg észak Afganisztánban készítenek keleti szőnyeget. Nem nagy üzemekben készül, mint Iránban. Kisebb munkahelyeken (Karkhana) vagy falusiak saját házaikban csomóznak. Rengeteg munka van egy gyapjú szőnyeg készítésében. A rendkívül fárasztó csomózást követi a nyírás. Miután a megfelelő méretre nyírták, következik a mosás. A mosással a színvérzést akarjuk elkerülni. Színvérzés alatt azt értjük: ha víz éri a keleti szőnyeget a különböző színek összefolynak. A négyszeri mosást, a napon való szárítás követi. Ezután tekinthető késznek a szőnyeg, amit aztán a szőnyeg raktárunkba szállítunk majd partnereink, viszonteladóink és persze online vásárlóink felé értékesítünk. Minden szőnyegünk garanciális. 

Afgán gyapjú szőnyeg

Válogasson a kézi csomózású Afgán szőnyegeink között és emelje vele lakása különleges hangulatát!