Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Afgán szőnyegek

Kézi csomózású Afgán szőnyegek raktáron, így garantált a gyors szállítás. Rendeljen szőnyegáruházunktól és tegye egyedivé lakása hangulatát, ha még sem passzol a szobájához, a CarpetDepo Szőnyegáruház gondoskodik a visszaszállításról amely ingyenes. 

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁS! itt olvashat bővebben

Afgán szőnyeg eredete

Több évezredes gyapjú szőnyeg készítői múlttal rendelkező ország egyik fő kincse a szőnyeg. Kiváló gyapjúját, természetes színezékkel festik. Az afgán kézi csomózású szőnyegre jellemző, az időtállóság, színtartósság. Az Afgán szőnyeg festékjei titkos családi receptek szerint készülnek. A keleti szőnyeg melegséget és meghitt hangulatot kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg, futószőnyeg, hálószoba szőnyeg vagy előszoba szőnyeg. Afgán gyapjú szőnyeg kategóriánkban Kargai / Khalmohamedi szőnyegeket és Aqcha szőnyegeket találhat rendkívül széles, több száz tételes kínálatunkban. Minden Afgán szőnyegünk kiváló minőségű gyapjúból készült, színezésük tartós és környezetbarát. Afganisztánban a szőnyeg készítés hagyománya évszázadokra tekint vissza. Kezdetekkor a nomád törzsek készítettek szőnyeget. Elsősorban a sátraik melegítésére, később már kereskedelmi céllal. Régészeti ásatások bizonyítják, hogy vannak minták amelyek 1000 évesek is lehetnek, mint például az „Elefánttalp” minta.

- Az Elefánttalp motívum -

elefánttalp afgán szőnyeg

Hogyan készül az Afgán szőnyeg?

Mára főleg Észak-Afganisztánban készítenek keleti szőnyeget. Rengeteg munka van egy Afgán szőnyeg készítésében. Az Afgán szőnyeg készítése a birkánál kezdődik. Fontos a zöld legelő, ahol a birkát a pásztorok legeltetik. Minél tisztább és zöldebb annál finomabb gyapjúja van a birkának. A birka nyírását követően a gyapjút külön szedik. A birka gyapjúnak két része van, az egyik, amely érintkezik a külvilággal, ebből készül a legtöbb Afgán szőnyeg. A másik része, amely nem érintkezik a külvilággal, tehát közelebb van a birka testéhez, ebből készül a finomabb csomózású szőnyeg. Miután a pásztorok eladták a natúr gyapjút a fonalkészítőknek, azok a gyapjúból fonalat sodornak. A szőnyeg készítés már ezen része is több napot vesz igénybe. A fonal elkészülte után, következik a színezés. A színezéshez a természetből kinyert anyagokat használnak. Forró edényekben órákig főzik a gyapjút a színezékben. Miután kellően átszíneződött a gyapjú következik a fonalak szárítása. A szárítás nyáron néhány napot vesz igényben, télen ventilátort használnak a szárításhoz. Ezen folyamatok után a kereskedő megvásárolja a fonalakat a keleti szőnyeg készítéséhez. Pakisztánban élő afgánok a szőnyeg készítést műhelyekben végzik, Afganisztánban inkább otthonaikban (Karkhana). A szövőkeretben először a láncfonalakat helyezik el, amelyen végzik a csomózást. Minden egyes csomót szorosan kötnek meg, amelyhez megfelelő eszközöket használnak. Miután befejeződött a csomózás jön a megfelelő vastagságra nyírás és a mosás. A Keleti szőnyegeket négyszer mossák. A mosással a színvérzést akarjuk elkerülni. Színvérzés alatt azt értjük: ha víz éri az szőnyeget a különböző színek összefolynak. Nyáron a forró napon szárítjáka a szőnyeget télen pedig ventilátorok segítségével. Ezek után tekinthetjük késznek az Afgán szőnyeget. Afganisztáni és Pakisztáni képviseletünk összegyűjti az elkészült szőnyegeket. Miután egy nagyobb mennyiség elkészült Budapesti szőnyeg raktárunkba importáljuk, ahol partnereinknek, viszonteladóinknak és persze online vásárlóink felé értékesítjük azokat, immáron 1993 óta. Minden afgán szőnyegünk garanciális. 

 

 

"A CarpetDepo elkötelezetten védi az emberi jogokat és a méltóságot. Egyértelműen elzárkózunk minden olyan cselekedettől, amely a gyermekmunkát részesíti előnyben az oktatás és nevelés rovására, legyen szó Afganisztánról vagy Pakisztánról. Célunk, hogy elősegítsük egy olyan környezet kialakítását, ahol a gyermek elsődleges tevékenysége a tanulás, mentesen a kizsákmányolástól. Ez az etikai alapelv kulcsfontosságú számunkra, és ennek megfelelően igyekszünk fenntartható és etikus gyártási módszereket alkalmazni. Hiszünk abban, hogy minden gyermeknek alapvető joga van a megfelelő oktatáshoz és egy egészséges környezetben történő fejlődéshez, így határozottan ellenzünk minden olyan szokást és gyakorlatot, amely a kényszer gyermekmunkát támogatja."

Hogyan tisztítsam az Afgán szőnyeget?

A kisebb szennyeződések nem igényelnek nagy szaktudást. Egy enyhén vizes ronggyal ellehet távolítani. Bármikor lehet porszívózni, de csak szál irányban, mint minden keleti szőnyeget. A gyapjú szőnyeg legnagyobb ellensége a moly. Így érdemes gyakrabban szellőztetni főleg nyáron, és időnként mozgatni a szőnyeget, hogy a molyok ne petézzenek alatta. Csak a nagyobb szennyeződések esetében ajánljuk a professzionális szőnyeg tisztitó cégeket. De mivel kézi csomózású szőnyeg, így bármikor restaurálható.

Hova teríthetem az afgán szőnyeget?

Mivel az Afgán nomád szőnyeg tartós és erős, így a legforgalmasabb helyekre is teríthetjük. Természetesen kár lenne egy ilyen értékes szőnyegre, nedves vagy piszkos cipővel lépkedni. Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön tönkre megy a szőnyeg, de azért veszít az élettartamából. Az Afgán nomád szőnyeg eleganciájával előkelő hangulatot kölcsönöz a lakásnak. Bátran helyezhetjük étkező asztál alá is, mivel könnyen tisztítható. Súlyos bútorokat nem érdemes helyezni az afgán szőnyegre, főleg ha vékony a lábai, mivel az idővel átszakíthatja az afgán szőnyeget. A padló fűtéses lakásokba is rakhatjuk az afgán szőnyeget mert átengedi a hőt.

 

afgán szőnyeg a nappaliba

Az afgán kézi csomózású szőnyeg a luxus és elegancia szimbóluma

A kézi csomózású afgán szőnyeg az egyik legrégebbi és legismertebb keleti szőnyeg típusok közé tartozik. Az afgán Khal Mohammadi szőnyeg hagyományosan kézi csomózású. Anyaga gyapjú és gyakran tartalmaznak pamutfonalakat a felvetőszállukban. Az afgán Khal Mohammadi szőnyeg elegáns és luxus kiegészítő, amely hozzájárul a szoba hangulatához és stílusához. Az afgán szőnyeg különlegességét a sajátos mintázatoknak és színeknek köszönheti, amelyek az afgán kultúra és művészet hatását tükrözik. Az afgán szőnyeg bármely helyiségbe teríthető, legyen az nappali, hálószoba, étkező vagy akár egy luxus iroda. Az Afgán nomád szőnyeg nem csak a padlóburkolat funkcióját tölti be, hanem a szoba dekorációjának részévé is válik. Az afgán szőnyeg státusza a szőnyegpiacon nagyon magas, az értékes és minőségi szőnyegek közé tartoznak. A kézi csomózású afgán szőnyeg minősége és szépsége miatt, rengeteg országból vásárolnak a CarpetDepo szőnyegáruház oldalán. Azok, akik megengedhetik maguknak, hogy luxus és minőségi szőnyeget vegyenek, gyakran az afgán szőnyegeket választják. Az afgán nomád szőnyegek nagyon értékes és különleges darabok, amelyek egyediek és időtállóak. Az afgán szőnyegek iránt érdeklődők között vannak magánszemélyek, belsőépítészek és gyűjtők is. Az afgán szőnyegek gyakran családi örökségként is tovább öröklődnek, mint egy antik szőnyeget. A kézi csomózású afgán szőnyeg egy státusz szimbólum. A definíciója közé tartozik a minőség, a kifinomultság, a luxus és az elegancia. Az afgán szőnyeg a kézművesség és a művészi kifejezés megtestesítője, amely kifejezi az afgán kultúra gazdagságát és sokszínűségét. Az afgán szőnyeget általában azok a vásárolják, akik szeretik a kézzel készült, minőségi és kifinomult termékeket. Sokan vásárolnak afgán szőnyegeket befektetési céllal, mivel ezek az értékes szőnyegek hosszú távon is megőrzik értéküket.

Afgán szőnyeg

Aqcha gyapjú szőnyeg eredete

A kézi csomózású Aqchai szőnyeg, Afganisztán északi részén, Aqcha város környékén, nomádok és falusiak által lakott területen készül. A leggyakoribb minta az Elefánttalp és Bokhara minta. Az Aqchai Szőnyeg csomózása Gheordes technikával történik. Ez dupla csomózást jelent. Hagyományos afgán gyapjúból készül. Színezékét a természetből nyerik el, különböző növényekből, virágokból. Mivel kevésbé sűrű csomózású szőnyegek kategóriájába tartozik, így az ára alacsonyabb. Viszont tartóssága megegyezik a többi Afgán szőnyegével. Bátran teríthetjük olyan helyekre is, ahol sokan közlekednek, mint például irodákban.  Különleges atmoszférát kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg vagy hálószoba szőnyeg. Folyósokra külön méretben kapható a futószőnyegek kategóriában. Az Aqchai szőnyeg készítése hasonló, mint a többi Afgán szőnyegé. A csomózást nyírás követi, ezután négyszer mossák kövön és hagyják a napon száradni. Színezése tartós marad, a további mosás során nem veszít a színéből. 100% kézi csomózású szőnyeg, amelynek készítése hatalmas szakértelmet, türelmet és időt igényel. Padlófűtésű lakásokban is teríthető. Nem tartalmaz allergén anyagot.

Válogasson a kézi csomózású Afgán szőnyegeink között és emelje vele lakása különleges hangulatát!

179termék 136
179termék 136
Szűrés
Ár
 (Ft)
39 573 Ft - 1 285 875 Ft
Hosszúság (cm)
80 - 977
Szélesség (cm)
47 - 300