Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Afgán gyapjú szőnyeg

Válasszon az Afgán kézi csomózású szőnyeg kategóriái közül

↓↓↓

Kézi csomózású Afgán gyapjú szőnyegek raktáron, így garantált a gyors szállítás. Rendeljen szőnyegáruházunktól és tegye egyedivé lakása hangulatát, ha még sem passzol a szobájához, a CarpetDepo gondoskodik a visszaszállításról amely ingyenes. (A visszaküldésről itt olvashat)

Afgán szőnyeg eredete!

Több évezredes gyapjú szőnyeg készítői múlttal rendelkező ország egyik fő kincse. Kiváló gyapjúját, természetes színezékkel festik. Az afgán kézi csomózású szőnyegre jellemző, az időtállóság, színtartósság. Az Afgán szőnyeg festékjei titkos családi receptek szerint készülnek. A keleti szőnyeg melegséget és meghitt hangulatot kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg, futószőnyeg, hálószoba szőnyeg vagy előszoba szőnyeg. Afgán gyapjú szőnyeg kategóriánkban Kargai/Khalmohamedi gyapjú szőnyegeket és Aqcha gyapjú szőnyegeket talál rendkívül széles, több száz tételes kínálatunkban. Minden Afgán szőnyegünk kiváló minőségű gyapjúból készült, színezésük tartós és környezetbarát. Afganisztánban a szőnyeg készítés hagyománya évszázadokra tekint vissza. Kezdetekkor a nomád törzsek készítettek szőnyeget. Elsősorban a sátraik melegítésére, később már kereskedelmi céllal. Régészeti ásatások bizonyítják, hogy vannak minták amelyek 1000 évesek is lehetnek, mint például az „Elefánttalp” minta.

Hogyan készül az Afgán gyapjú szőnyeg?

Mára főleg észak Afganisztánban készítenek keleti szőnyeget. Nem nagy üzemekben készül, mint Iránban. Kisebb munkahelyeken (Karkhana) vagy falusiak saját házaikban csomóznak. Rengeteg munka van egy gyapjú szőnyeg készítésében. A rendkívül fárasztó csomózást követi a nyírás. Miután a megfelelő méretre nyírták, következik a mosás. A mosással a színvérzést akarjuk elkerülni. Színvérzés alatt azt értjük: ha víz éri a keleti szőnyeget a különböző színek összefolynak. A négyszeri mosást, a napon való szárítás követi. Ezután tekinthető késznek a szőnyeg, amit aztán a raktárunkba szállítunk majd partnereink, viszonteladóink és persze online vásárlóink felé értékesítünk. Minden szőnyegünk garanciális. 

Válogasson a kézi csomózású Afgán szőnyegeink között és emelje vele lakása különleges hangulatát!