Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Kazak gyapjú szőnyeg

Kazak keleti szőnyegek raktárról, azonnali szállítással. Tekintse meg szőnyegáruházunk választékát. A Carpetdepo ingyenes szállítást és visszaküldést biztosít.

KOCKÁZATMENTES PRÓBÁRÓL Itt olvashat bővebben!

Kazak gyapjú szőnyeg készítése

Kazak kézi szőnyeg természetes, növényi színezékkel készült. A Kaukázus területéről származó gyapjú szőnyeg nagyon népszerű. Nem véletlen, hiszen gyönyörű színeivel kiválóan illenek a legtöbb lakáshoz. A csomózási technikája a Gheordes, vagyis dupla csomózás. Ennek a technikának köszönhetően lassabban készül a szőnyeg, viszont sokkal tartósabb lesz. Mivel minden egyes csomót duplán húznak meg. A kazah szőnyeg készítését követően, mint a többi keleti szőnyegeink, négyszeri mosáson esik át amelyet kövön végzik. Ezzel érjük el a végső színét, amely tartós marad. A köveken való mosással a szőnyeg színe fényes megjelenést kap. A mosást, szárítás követi, amelynél szintén nem alkalmaznak gépeket, hanem csak kiterítik a napra és hagyják száradni. Így lesz a kazak gyapjú szőnyeg 100% kézi csomózású. Padlófűtésű lakásokban is ajánljuk. Nem tartalmaz allergén anyagot.

  • Készítés: kézi csomózású szőnyeg
  • Csomószám: kb.160 000 csomó / m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100 % gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100 % pamut
  • Vastagság: kb. 7 mm

Kazak szőnyeg eredete

Mivel Afganisztán szoros kapcsolatot ápol, a volt Szovjetunió bizonyos tagországaival, főleg a Kaukázusi területen (Kazahsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán), így a mintákat az orosz geometriai minták ihlették. A felhasznált gyapjú és szín Afganisztánból származik. A Kazak gyapjú szőnyeg Afganisztánban vagy Pakisztán afgánok által lakott területén készült. Változatosságukkal, egyedi hangulatot kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg, futószőnyeg, hálószoba szőnyeg.

Kazak keleti szőnyeg tisztítása

Mint minden kézi csomózású keleti szőnyeget, ezt is szál irányban kell porszívózni. Kisebb foltokat magunk is tisztíthatjuk enyhén nedves ronggyal. A nagyon szennyeződések esetében professzionális szőnyegtisztító céget ajánlunk. Mivel gyapjú szőnyeg, a legnagyobb ellensége a moly. Így érdemes néha mozgatni a szőnyeget, főleg nyáron. Vagy időnként levendulát szórni a szőnyeg alá. Persze vannak üzletekben kapható molyírtók is. Ezeket úgy érdemes használni, hogy befújjuk a lakás minden területét, és egész nap zárva tartjuk az ajtót-ablakot. Nap végén jól kikell szellőztetni a lakást. Fontos, hogy nem szabad otthon tartózkodni mert emberre is ártalmas lehet a molyírtó. Ezzel jó ideig moly mentes lesz a lakásunk, és nem csak a szőnyeg de más textil is biztonságban lesz a molyóktól.

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt kézi csomózású kazak gyapjú szőnyeg elégedettséget okoz és azt örömmel használja!


56termék 136
56termék 136
Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
72 750 Ft - 1 744 743 Ft
Hosszúság (cm)
121 - 553
Szélesség (cm)
78 - 424
Anyaga
Gyártás