Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kazak szőnyeg

Kazak keleti szőnyegek raktárról, azonnali szállítással. Tekintse meg a keleti szőnyeg kínálatunkat. A Carpetdepo Szőnyeg webáruház ingyenes szállítást és visszaküldést biztosít.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL Itt olvashat bővebben!

Kazak gyapjú szőnyeg készítése

Kazak kézi csomózású szőnyeg természetes, növényi színezékkel készült. A Kaukázus területéről származó gyapjú szőnyeg nagyon népszerű. Nem véletlen, hiszen gyönyörű színeivel kiválóan illenek a legtöbb lakáshoz. A csomózási technikája a Gheordes, vagyis dupla csomózás. Ennek a technikának köszönhetően lassabban készül a perzsa szőnyeg, viszont sokkal tartósabb lesz. Mivel minden egyes csomót duplán húznak meg. A kazak keleti szőnyeg készítését követően, mint a többi keleti szőnyegeinket, négyszeri mosáson esik át amelyet kövön végzik. Ezzel érjük el a végső színét, amely tartós marad. A köveken való mosással a perzsa szőnyeg színe fényes megjelenést kap. A mosást, szárítás követi, amelynél szintén nem alkalmaznak gépeket, hanem csak kiterítik a napra és hagyják száradni. Így lesz a kazak gyapjú szőnyeg 100%-ban kézi csomózású. Padlófűtésű lakásokban is ajánljuk. Nem tartalmaz allergén anyagot.

  • Készítés: kézi csomózású
  • Csomószám: kb.160.000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100% pamut
  • Vastagság: kb. 7 mm
  • Súlya: 2,5 kg/nm

kazak szőnyeg

Kazak szőnyeg eredete

Mivel Afganisztán szoros kapcsolatokat ápol egyes volt szovjet tagállamokkal, különösen a kaukázusi régióban, mint Kazahsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán és Tádzsikisztán, így az afgán Kazak szőnyegen az orosz geometrikus minták hatása láthatóak. Ez a kiemelkedő tartósságáról ismert, kiváló minőségű gyapjúból készült keleti szőnyeg Afganisztánból származik. A Kazak szőnyegben használt gazdag és élénk színek a természetből származnak, így autentikus jelleget kölcsönözve az általános esztétikának. A kulturális jelentőségük miatt nagyra becsült Kazak keleti szőnyegeket túlnyomórészt Afganisztánban vagy Pakisztán afgánok által lakott régióiban készítik. Ezek a perzsa szőnyegek a hagyományos keleti motívumok és bonyolult minták figyelemre méltó keverékét mutatják be. Az afgán Kazak szőnyeg, akár a nappali középpontjaként, akár egy folyosó dekoratív futószőnyegeként, akár egy hálószoba hangulatos kiegészítőjeként, megtestesítik a keleti szőnyegek szépségét és sokoldalúságát. Ez az aprólékosan szőtt keleti szőnyeg és a részletekre fordított kivételes figyelem bemutatja az afgán szőnyeg szövők művészetét és ügyességét. Időtlen vonzerőjükkel a Kazak szőnyegek eleganciát és melegséget kölcsönöznek a nappalinak.

kazak keleti szőnyeg

Kazak keleti szőnyeg tisztítása

Mint minden kézi csomózású perzsa szőnyeget, ezt is csak szál irányban szabad porszívóznia. Kisebb foltokat Ön is tisztíthatja enyhén nedves ronggyal. Viszont a nagyobb szennyeződések esetében professzionális szőnyegtisztító céget javaslunk, akik ismerik a kézi csomózású szőnyeg tisztítási módját. Mivel gyapjú szőnyeg, így a legnagyobb ellensége a moly. Főleg nyáron, érdemes néha mozgatnia a szőnyeget vagy időnként a szőnyeg alatt is porszívóznia. Ha hosszabb időre utazik akkor érdemes levendulát szórni a szőnyeg alá. Persze vannak üzletekben kapható molyírtók is de azok emberi egészségre is ártalmas lehet. Nagyon nehéz bútort ne helyezzen a Kazak szőnyegre mert az, idővel árthat a szőnyeg csomóinak.

A Kazak szőnyeg egy eredeti afgán szőnyeg

A Kazak afgán szőnyeg egy kézi csomózású gyapjúból készült szőnyeg, amely az Afganisztán északi részén található törzsek által készül. A Kazak szőnyeg híres a színpompás megjelenéséről, amelyek széles skáláját kínálják az élénkpiros, sárga, zöld és kék tónusoknak. A Kazak keleti szőnyeg általában geometrikus mintákkal és sémákkal vannak díszítve, amelyek jellemzően a szőnyeg középpontjában helyezkednek el. A Kazak afgán szőnyeg strapabíró és tartó, így ideális lehet a nappaliba vagy hálószobába terítve, de akár egy luxus irodában is megállja a helyét. A gyapjúból készült szőnyegek jól bírják a napi használatot, és könnyen tisztíthatóak. A megfelelő gondozás melletti használat tartósságot és érték növekedést eredményes. A Kazak szőnyeg afgán kultúrához és hagyományokhoz kötődik. Egyedi megjelenésével és kiváló minőségével bármelyik otthon dísze lehet. Emellett a nomád szőnyegek készítése és használata is hozzájárul az afgán gazdasághoz és munkahelyteremtéshez, és segít fenntartani ezt a fontos hagyományt és kézműves mesterséget. Amellett, hogy a Kazak szőnyeg nagyon szép és tartós, értékes beruházás is lehet. A minőségi kézi csomózású keleti szőnyeg értéke az évek során növekszik, és akár családi örökség is lehet. A nomád szőnyegek minőségét és értékét az anyagok minősége, a csomózás sűrűsége és a készítő mesterek szaktudása határozza meg.

Reméljük, hogy CarpetDepo Szőnyeg webáruház oldalán vásárolt Kazak kézi csomózású gyapjú szőnyeg elégedettséget okoz és azt örömmel használja!

30termék 130
Szűrés
Ár
 (Ft)
217 708 Ft - 1 780 186 Ft
Hosszúság (cm)
168 - 553
Szélesség (cm)
119 - 424