Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kazak szőnyeg

Kazak szőnyeg raktárról, azonnali szállítással. Tekintse meg a keleti szőnyeg kínálatunkat. A Carpetdepo Szőnyeg webáruház ingyenes szállítást és visszaküldést biztosít.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL Itt olvashat bővebben!

Kazak szőnyeg ismertetése

Kazak kézi csomózású szőnyeg természetes, növényi színezékkel készült. A Kaukázus területéről származó gyapjú szőnyeg nagyon népszerű. Nem véletlen, hiszen gyönyörű színeivel kiválóan illenek a legtöbb lakáshoz. A csomózási technikája a Gheordes, vagyis dupla csomózás. Ennek a technikának köszönhetően lassabban készül a keleti szőnyeg, viszont sokkal tartósabb lesz. Mivel minden egyes csomót duplán húznak meg. A kazak keleti szőnyeg készítését követően, mint a többi keleti szőnyegeinket, négyszeri mosáson esik át amelyet kövön végzik. Ezzel érjük el a végső színét, amely tartós marad. A köveken való mosással a keleti szőnyeg színe fényes megjelenést kap. A mosást, szárítás követi, amelynél szintén nem alkalmaznak gépeket, hanem csak kiterítik a napra és hagyják száradni. Így lesz a kazak gyapjú szőnyeg 100%-ban kézi csomózású. Padlófűtésű lakásokban is ajánljuk. Nem tartalmaz allergén anyagot.

  • Készítés: kézi csomózású
  • Csomószám: kb.160.000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100% pamut
  • Vastagság: kb. 7 mm
  • Súlya: 2,5 kg/nm

kazak szőnyeg

Hogyan készül a Kazak szőnyeg?

A Kazak szőnyegek gyártása napjainkban Afganisztán északi részein és a Pakisztán területén élő afgán szőnyegkészítők körében zajlik, ahol a gyártási folyamat minden egyes lépését nagy gondossággal végzik. Ez a folyamat a birkák tenyésztésével veszi kezdetét, ahol alapvető fontosságú a kiváló minőségű legelők nyújtása, hiszen a birkák gyapjújának minősége közvetlen hatással van a Kazak szőnyeg strapabírására. A gyapjút a levágás után precízen kiválogatják, elkülönítve azokat a részeket, amelyek a mindennapi használathoz készülő Kazak szőnyegek alapanyagát képezik. A gyapjú előkészítése során a szálakat gondosan fonalakká fonják, amely önmagában is több napig eltart. Ezt követően jön a festési szakasz, ahol kizárólag természetes festékeket alkalmaznak, amelyek a Kazak szőnyeg karakterisztikus színvilágát biztosítják. A festett szálakat ezután tradicionális módon, a nyári napfény segítségével, vagy télen mesterséges szárító technikákkal szárítják meg. A szárítás után a szőnyeg gyártásának következő lépése a csomózás, amit Pakisztánban főként műhelyekben, míg Afganisztánban a készítők saját otthonaikban végeznek. A szőnyegek alapját a láncszálak adják, melyekre a Gheordes csomózási módszert alkalmazzák. A csomózást követő lépések, mint a szőnyeg nyírása és alapos tisztítása, tovább javítják a Kazak szőnyeg minőségét. A szőnyegeket többször is megmossák, hogy elkerüljék a színek elmosódását. A gyártási folyamat végén a kész Kazak szőnyegeket nagy mennyiségben szállítjuk a Budapesti szőnyeg raktárunkba, ahol 1993 óta kínáljuk őket viszonteladóknak és online vásárlóknak. Mindegyik Kazak szőnyeg garanciával kerül piacra, ezzel is garantálva a vevők elégedéségét és a szőnyeg kiemelkedő hosszútávú minőségét.

"A CarpetDepo kiemelt figyelmet fordít az emberi jogok betartására. Ezáltal szigorúan kerüljük azon gyártók és családok támogatását, ahol a gyermekmunka előtérbe kerül az oktatás helyett, legyen szó bármely országról, mint Afganisztán vagy Pakisztán. Célunk, hogy tevékenységünk hozzájáruljon egy olyan környezet létrehozásához, ahol a gyermekek számára biztosított a tanulási lehetőség, távol az emberi kizsákmányolástól. Ez az etikai irányelv alapvető jelentőségű számunkra, és folyamatosan törekszünk olyan beszerzési és gyártási folyamatokra, amelyek összhangban vannak a fenntarthatósági célokkal. Meggyőződésünk, hogy minden gyermek rendelkezik alapvető jogokkal az oktatáshoz és egészséges fejlődéshez, ezért határozottan elutasítjuk azokat a szokásokat és gyakorlatokat, amelyek a gyermekek munkavégzésre kényszerítését eredményezik."

Kazak szőnyeg eredete

Mivel Afganisztán szoros kapcsolatokat ápol egyes volt szovjet tagállamokkal, különösen a kaukázusi régióban, mint Kazahsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán és Tádzsikisztán, így az afgán Kazak szőnyegen az orosz geometrikus minták hatása láthatóak. Ez a kiemelkedő tartósságáról ismert, kiváló minőségű gyapjúból készült keleti szőnyeg Afganisztánból származik. A Kazak szőnyegben használt gazdag és élénk színek a természetből származnak, így autentikus jelleget kölcsönözve az általános esztétikának. A kulturális jelentőségük miatt nagyra becsült Kazak keleti szőnyegeket túlnyomórészt Afganisztánban vagy Pakisztán afgánok által lakott régióiban készítik. Ezek a perzsa szőnyegek a hagyományos keleti motívumok és bonyolult minták figyelemre méltó keverékét mutatják be. Az afgán Kazak szőnyeg, akár a nappali középpontjaként, akár egy folyosó dekoratív futószőnyegeként, akár egy hálószoba hangulatos kiegészítőjeként, megtestesítik a keleti szőnyegek szépségét és sokoldalúságát. Ez az aprólékosan szőtt keleti szőnyeg és a részletekre fordított kivételes figyelem bemutatja az afgán szőnyeg szövők művészetét és ügyességét. Időtlen vonzerőjükkel a Kazak szőnyegek eleganciát és melegséget kölcsönöznek a nappalinak.

kazak keleti szőnyeg

Kazak keleti szőnyeg tisztítása

Mint minden kézi csomózású perzsa szőnyeget, ezt is csak szál irányban szabad porszívóznia. Kisebb foltokat Ön is tisztíthatja enyhén nedves ronggyal. Viszont a nagyobb szennyeződések esetében professzionális szőnyegtisztító céget javaslunk, akik ismerik a kézi csomózású szőnyeg tisztítási módját. Mivel gyapjú szőnyeg, így a legnagyobb ellensége a moly. Főleg nyáron, érdemes néha mozgatnia a szőnyeget vagy időnként a szőnyeg alatt is porszívóznia. Ha hosszabb időre utazik akkor érdemes levendulát szórni a szőnyeg alá. Persze vannak üzletekben kapható molyírtók is de azok emberi egészségre is ártalmas lehet. Nagyon nehéz bútort ne helyezzen a Kazak szőnyegre mert az, idővel árthat a szőnyeg csomóinak.

A Kazak szőnyeg egy eredeti afgán szőnyeg

A Kazak afgán szőnyeg egy kézi csomózású gyapjúból készült szőnyeg, amely az Afganisztán északi részén található törzsek által készül. A Kazak szőnyeg híres a színpompás megjelenéséről, amelyek széles skáláját kínálják az élénkpiros, sárga, zöld és kék tónusoknak. A Kazak keleti szőnyeg általában geometrikus mintákkal és sémákkal vannak díszítve, amelyek jellemzően a szőnyeg középpontjában helyezkednek el. A Kazak afgán szőnyeg strapabíró és tartó, így ideális lehet a nappaliba vagy hálószobába terítve, de akár egy luxus irodában is megállja a helyét. A gyapjúból készült szőnyegek jól bírják a napi használatot, és könnyen tisztíthatóak. A megfelelő gondozás melletti használat tartósságot és érték növekedést eredményes. A Kazak szőnyeg afgán kultúrához és hagyományokhoz kötődik. Egyedi megjelenésével és kiváló minőségével bármelyik otthon dísze lehet. Emellett a nomád szőnyegek készítése és használata is hozzájárul az afgán gazdasághoz és munkahelyteremtéshez, és segít fenntartani ezt a fontos hagyományt és kézműves mesterséget. Amellett, hogy a Kazak szőnyeg nagyon szép és tartós, értékes beruházás is lehet. A minőségi kézi csomózású keleti szőnyeg értéke az évek során növekszik, és akár családi örökség is lehet. A nomád szőnyegek minőségét és értékét az anyagok minősége, a csomózás sűrűsége és a készítő mesterek szaktudása határozza meg.

Reméljük, hogy CarpetDepo Szőnyeg webáruház oldalán vásárolt kézi csomózású Kazak szőnyeg elégedettséget okoz és azt örömmel használja!


28termék 128
Szűrés
Ár
 (Ft)
217 708 Ft - 1 747 243 Ft
Hosszúság (cm)
168 - 553
Szélesség (cm)
119 - 424