Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Pakisztáni Szőnyegek

Kézi csomózású Pakisztáni szőnyeg raktáron. Válasszon nappalijába egy elegáns szőnyeget vagy folyósóra futószőnyeget, ne hagyja ki szőnyegáruházunk kedvezményeit. Ne hezitáljon a rendelésen, ha nem passzol a lakásához a szőnyeg, a CarpetDepo Szőnyegáruház gondoskodik az ingyenes visszaszállításról.

 KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben!

Pakisztáni szőnyeg eredete

A Pakisztáni szőnyeg Punjab és Sindh tartományban számos helyen készül. Mintája és készítési technikája türkmén eredetű. Eleinte a selyemúton fekvő Bukhara város, régi szőnyeg piacán forgalmazták. Az egyik legismertebb minta (Bukhara vagy Bokhara) neve innen ered. A Pakisztáni szőnyeg sűrű csomózású, új-zélandi Merino vagy pakisztáni gyapjúból készül. Ma ez a fajta perzsa szőnyeg, Pakisztán egyik legszebb szőnyege, amely előkelő eleganciájával hódit. Főleg geometrikus minták jellemzik. A legkedveltebb mintája a Bokhara minta vagy szokás nevezni Mauri mintának is. Sok filmben láthatott már egy gyönyörű geometrikus vörös szőnyeget, ez a Pakisztáni Bukhara szőnyeg. A pakisztáni szőnyeg tartóssága miatt a legforgalmasabb nappaliba is teríthető, ahol kiválóan állja az idő próbáját és a magas vendégforgalmat. Puhasága miatt pedig tökéletes, mint hálószoba szőnyeg, ahol a kellemes tapintású felület megadja a kényelmet. A pakisztáni szőnyeg a vastag keleti szőnyegek közé tartozik, mivel szálai magasan vannak nyírva, ezáltal puhább és sűrűbb tapintást biztosít. Népszerűségét főleg a geometrikus mintázatának és a monokróm színének köszönheti, amelyek elegáns megjelenést kölcsönöznek bármilyen helyiségnek. Tökéletesen passzol a klasszikus és minimalista lakásokba is, ahol harmonikusan illeszkedik a lakberendezési stílushoz. Ha a nappaliba teríti, ügyeljen, hogy utcai cipővel ne lépjenek a pakisztáni szőnyegre, mivel a kinti szennyeződés könnyebben lerakódhat a szőnyegre, rontva annak esztétikai állapotát. A hálószoba melegsége miatt érdemes többször porszívóznia a szőnyeg alatt is, hogy a molyok ne szaporodjanak és megőrizze a szőnyeg az eredeti állapotát.

  • Készítés: kézi csomózású
  • Csomószám: kb. 260 000 csomó / m2
  • Jellemző minták: bukhara, jaldar, pillangó
  • Származási hely: Pakisztán
  • Csomózott rész anyaga:100 % gyapjú
  • Láncfonal: 100% pamut
  • Vastagság: kb. 8-9 mm
  • Súlya: 2,5 kg/m2

 

Hogyan készül a Pakisztáni szőnyeg?

A világszerte méltán népszerű Pakisztáni gyapjú szőnyeg kézi csomózással készül, rendkívül jó minőségű gyapjúból. A Pakisztáni szőnyeg jellegzetes színvilágáról és mintázatáról könnyen felismerhető, nem csak az avatott szem számára. A szőnyeg elsőrangú alapanyagának köszönhetően kifejezetten jól bírja a használatot, ráadásul a gyapjú tulajdonságaiból adódóan könnyen tisztítható. A keleti szőnyeg minősége és egyéb jellemzőik alapján több minőségi kategóriában érhetők el. Termékpalettánk darabjai tökéletes választást jelentenek Önnek, ha fontosnak tartja az igényességet a lakberendezésben. A Pakisztáni keleti szőnyeg elkészülését és nyírását követően, négyszer mossák és végül napon szárítják. Ezért olyan kíválóan színtartó a szőnyeg. Előkelőséget és kifinomult légkört kölcsönöznek mint nappali szőnyeg. Meleg és meghitt hangulatott varázsol szépségével és puhaságával mint hálószoba szőnyeg. Folyosókra vagy nagyméretű szőnyeg kiegészítőjének, a futószőnyeg tökéletes választás, amelyek akár 2-3 méter hosszúak is lehetnek.

Pakisztáni szőnyegek

A Pakisztáni szőnyeg tisztítása

A Pakisztáni szőnyeg tisztítása egyszerű és nem igényel nagy szakértelmet. Szál irányának megfelelően kell porszívóznia. Ez minden kézi csomózású keleti szőnyegre igaz. A nagyobb szennyeződések esetében javasoljuk a professzionális szőnyegtisztitó cégek szolgáltatását. A kisebb szennyeződéseket, egy enyhén nedves ronggyal Ön is eltávolíthatja a szőnyegről. Használhat olyan szőnyegtisztító habot, amely alkalmas a gyapjú szőnyeg tisztítására. Fontos, hogy olyan bútort, amely nehéz és vékony vagy éles talpai vannak, ne helyezzen a szőnyegre, mert idővel átszakíthatja a szőnyeget. Mivel gyapjú szőnyeg, időnként érdemes a szőnyeg alatt is takarítania, hogy a molyok ne szaporodjanak alatta. Nem tartalmaz allergén anyagokat, így biztonságosan és nyugodtan élvezheti a Pakisztáni szőnyeg kényelmét és szépséget.

Luxus szőnyeg amely a nappali legszebb dísze lehet

A Pakisztáni szőnyeg hagyományosan kézi csomózású, amely olyan varázslatos, hogy a nappali vagy a hálószoba legszebb dísze lehet. A Pakisztáni szőnyeg híres az élénk színeiről, geometrikus mintázatáról és a puhaságáról. A Pakisztáni gyapjú szőnyegek természetes anyagokból készülnek, amelyek magas minőségűek, és ez az egyik legfőbb oka annak, amiért olyan népszerűek. A szőnyeg készítői nagyon ügyesen és precízen dolgoznak, hogy a keleti szőnyeg minden egyes része tökéletes legyen. A Pakisztáni kézi csomózású szőnyeg készítésének minden folyamatát szakember végzi. A gyűjtők még mindig hajlandóak sok pénzt áldozni egy kézzel csomózott szőnyeg megvételére, hiszen ezek a szőnyegek olyanok, mint egy műalkotás, amelyek értéke az idő múlásával csak emelkedik. Persze ez függ a helyes gondozástól is! A Pakisztáni gyapjú szőnyegnél gyakran használják a mély színeket, például a bordó, piros, bézs és a sötétbarna. A szőnyeg mintázatai általában geometrikusak, és csak egy főszíne van. Ilyen minta például a Bokhara vagy Jaldar, amely a legszebb és legidőtállóbb díszek közé tartozhat a nappaliban vagy a hálószobában. A Pakisztáni szőnyeg rendkívül puha, így nagyszerű arra, hogy a lábak kényelmét és a szobák melegét biztosítsa. A puha érzet, amelyet a gyapjú szőnyeg nyújthat, az egyik fontos oka annak, hogy miért választják a vásárlók a hálószobába. A puhaság és az elegancia, amelyekkel rendelkezik, ideális a belső terek kihangsúlyozására. A Pakisztáni gyapjú szőnyeg igazi luxus dísz a nappali vagy a hálószoba számára.

Pakisztáni szőnyeg a nappaliban

Böngésszen kedvére Pakisztáni gyapjú szőnyeg kínálatunk között és rendeljen Budapesti szőnyegáruházunk oldalán! Ha mégsem passzol a szőnyeg a szánt helyiséghez, Önnek 30 napja van a visszaküldésre!

296termék 136
296termék 136
Szűrés
Ár
 (Ft)
42 500 Ft - 801 844 Ft
Hosszúság (cm)
86 - 647
Szélesség (cm)
60 - 280