Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim nomád szőnyegek

Fedezze fel az afgán Kilim nomád szőnyegek gazdag választékát, és válasszon egy varázslatos faliszőnyeget, amely otthona falain, életre keltik nomádok szabad szellemét és afgán kézműves kultúrát. Ne aggódjon ha a nomád szőnyeg mégsem passzol a szobájához, hisz a CarpetDepo szőnyegáruház 30 napos pénzvisszafizetési garanciát és ingyenes visszaküldési lehetőséget bíztosít Önnek!

A KOCZKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővesbben

Az Afgán Kilim nomád szőnyeg eredete

Afganisztánban lenyűgöző mennyiségű kézimunkával készülő nomád szőnyegek találhatók, amelyek közül néhány kiemelkedik a különleges Afgán törzsi szőnyegek között. Az Afgán Nomád szőnyegek különlegessége a kézi szövésben és a kulturális örökségben rejlik. Herat városában található műhelyekben készítik ezeket a lenyűgöző alkotásokat, így éppen ezért Herati Beluch szőnyegként is ismertek. Az Afgán törzsi szőnyegek mesterművek, melyeket a helyi kézművesek és szőnyegszövők alkotásai. Afganisztán, Herat városa híres a hagyományos kézi szőnyeg készítéséről, és a szőnyegszövés hosszú és gazdag története évszázadokra nyúlik vissza. Heratban az emberek még mindig a hagyományos módon szőnek szőnyegeket, és ebben a folyamatban az időtlen technikák és a generációkra szálló tudás összetalálkozik. Az Afgán Kilim Nomád szőnyegek jellegzetes tulajdonságai és díszítései lenyűgözőek. Ezek a nomád Kilim faliszőnyegek általában kisebb méretekben készülnek. A Kilim Nomád szőnyegek geometriai és állati mintákat tartalmaznak, amelyek a tradicionális afgán dizájnt és kézműves hagyományokat tükrözik. A színek között gyakran megtalálhatóak a sötétbarna, mélyvörös, a sötétkék és árnyalatai, amelyek izgalmas kontrasztot alkotnak a fehér, az elefántcsontszínű és más élénk színekkel.

Kilim nomád szőnyeg

Nomád Kilim faliszőnyeg: a nomád törzsek öröksége

Réges-régen, amikor a nomád törzsek még a végtelen síkságokon éltek, a sátraikat minden télen hideg szél járta át. A nomád törzsek az évszázadok alatt rengeteg praktikát tanultak, hogy élhetőbbé tegyék környezetüket. Nagy tapasztalatuk volt abban, hogyan teremtsenek meleg és otthonos légkört maguknak, és ehhez használták a különleges Kilim nomád szőnyegeket. Ezek a szőnyegek nem csupán a sátor padlóját fedték, hanem a falakat is díszítették, mint faliszőnyeg. Így a hideg levegő nem jutott be a sátorba, mert a faliszőnyeg melegen tartotta a nomádok otthonát. Az afgán törzsi szőnyegek különösen híresek voltak, mert a nomádok mesterei voltak a szőnyegszövésnek, és ezek a szőnyegek a legjobb minőséget képviselték. Ahogy az idő múlt, a nomádok életmódja is változott, és egyre kevesebb törzs élt szabadon a pusztaságokon. A modern korban a Kilim nomád szőnyeg a múltat idézi, és gyönyörű faliszőnyeggé vált, amely a lakásokat díszíti. Az emberek felfedezték a kilim szőnyegek varázslatos mintázatait és az afgán törzsi szőnyeget igazi kincsként tartják számon. A Kilim nomád szőnyegek kiváló minőségű gyapjúból készülnek. A nomád kilim faliszőnyeg nem csupán egy szimpla díszítő elem, hanem történeteket mesél az ősök életéről, a nomádok vándorlásairól és a hagyományokról. Ez a faliszőnyeg egy darabja a múltnak, amelyet a mai modern világban is megőrzünk és nagyra értékelünk.

nomád kilim faliszőnyeg

 

Varázslatos Afgán törzsi szőnyegek: Falra Varázsolva a Nomád Műalkotásokat

Ha a fal díszítésére vagy egy különleges atmoszférát szeretne teremteni otthonában, akkor a faliszőnyeg remek választás lehet. A nomád szőnyegek közül különösen figyelemre méltóak az afgán szőnyegek, amelyek lenyűgöző kulturális örökséget hordoznak magukon. A faliszőnyeg egy tökéletes módja annak, hogy személyiségét és stílusát kifejezze otthona falain keresztül. Az afgán törzsi szőnyeg a nomád törzsek hagyományait és művészetét hordozza magán, és varázslatos mintái igazi látványossággá teszi a falakat. Ezenkívül a szőnyegek kézi szövéssel készülnek, precízen kidolgozott részletekkel, amelyek minden egyes darabot egyedivé tesznek. A Kilim nomád szőnyeg felhasználása tekintetében számos lehetőség áll rendelkezésére. Legyen szó tradicionális geometriai mintákról vagy állat motívumokról, mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő darabot. Az nomád szőnyegek afgán kézműves mesterek által készülnek, akik generációkon át örökölt tudással alkotják meg ezeket a mesterműveket. Ha afgán nomád szőnyeget választ, egy valódi műalkotást visz be otthonába. A Kilim nomád szőnyeg nem csupán egy díszítő tárgy, hanem egy értékes kézműves darab, amely hozzájárul a szoba hangulatához és a melegségéhez.

nomád szőnyeg

Reméljük a Budapesti szőnyegáruházunk kínálatában, megtalálja az álmai szőnyegét. Az afgán Kilim nomád szőnyegek biztosítják, hogy otthona falai vagy padlója egyedivé és lenyűgözővé váljanak.


111termék 136
111termék 136
Szűrés
Ár
 (Ft)
48 242 Ft - 162 359 Ft
Hosszúság (cm)
147 - 213
Szélesség (cm)
104 - 192