Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Chobi Kilim szőnyeg

Afgán kézi szövésű kilim szőnyeg a nappalik díszítésére. Gyapjú kilim akciók miatt, nézzen körbe szőnyegáruházunkban és rendeljen online. Valós raktári készletnek köszönhetően garantált a gyors szállítás és természetesen, ha nem illik a kívánt helyre a Carpetdepo gondoskodik a visszaszállításról, amely ingyenes. A visszaküldésről itt olvashat bővebben!

Afgán Chobi kilim eredete

A Chobi kilim szőnyeg nagyon népszerű. Főleg a vidám színei miatt. Afganisztánban Maymanah tartományban, nomádok és falusiak kézzel szővik. Ez a fajta gyapjú kilim sűrűbb és tömörebb, mint a többi kilim. A szövés során különleges technikát használnak, így vékonyabbak, de gyorsabban el is készülnek, mint a hagyományos kézi csomózású perzsa szőnyegek. 100% gyapjúból készült. Készítés után négyszer mosáson esik át, ezt követően hagyják a napon száradni. A mintájuk hagyományos, meleg antik minta, de gyakran modernebb is előfordul. Nagyon népszerűek, főleg azért, mert kiválóan illenek a legtöbb lakásba. Egy különleges eleganciát kölcsönöznek a szobának. Az otthon díszítésére, falakra téve, mint faliszőnyeg és padlóra terítve egyaránt használják. Folyosókba futószőnyeg is található. Egyedi hangulatot kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg, hálószoba szőnyeg.

  • Készítés: kézi szövésű kilim szőnyeg
  • Neve: Chobi Kilim szőnyeg, kelim szőnyeg
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm

Chobi kilim tisztítása

Az Afgán kilim gondozása nem igényel nagy szakértelmet. A kisebb foltokat magunk is tisztíthatjuk enyhén vizes ronggyal, vagy kereskedelemben kapható szőnyegtisztító habbal, csak amelyik alkalmas gyapjú tisztításra. Viszont az erősebb szennyeződések esetében javasoljuk a professzionális szőnyegtisztító cégeket. A porszívó leggyengébb fokán elegendő takarítani hisz nem tartja magában a porszemeket. Régi hagyomány, hogy felakasztjuk a kilimet és ütögetjük, ezzel portalanítjuk. Ez tévhit!!! csak roncsolja a kézi szövésű kilimet, sőt bármilyen szőnyeget.

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt kézzel szövött gyapjú kilim szőnyeg elégedettséget okoz, és azokat örömmel használja!


255termék 136
255termék 136
Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
8 000 Ft - 224 231 Ft
Hosszúság (cm)
62 - 317
Szélesség (cm)
56 - 213
Anyaga
Gyártás