Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Chobi Kilim szőnyegek

Afgán kézi szövésű Kilim a nappalik díszítésére. Gyapjú Kilim akció miatt, nézzen körbe szőnyegáruházunkban és rendeljen online. Valós raktári készletnek köszönhetően garantált a gyors szállítás és természetesen, ha nem illik a kívánt helyre a Carpetdepo Szőnyegáruház gondoskodik a visszaszállításról, amely ingyenes.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL, itt olvashat bővebben!

Afgán Chobi Kilim eredete

A Chobi Kilim szőnyeg nagyon népszerű. Főleg a vidám színei miatt. Afganisztánban Maymanah tartományban, nomádok és falusiak kézzel szővik. Ez a fajta gyapjú Kilim sűrűbb és tömörebb, mint a többi Kilim. A szövés során különleges technikát használnak, így vékonyabbak, de gyorsabban el is készülnek, mint a hagyományos kézi csomózású perzsa szőnyegek. 100% gyapjúból készült. Készítés után négyszer mosáson esik át, ezt követően hagyják a napon száradni. A mintájuk hagyományos, meleg antik minta, de gyakran modernebb is előfordul. Nagyon népszerűek, főleg azért, mert kiválóan illenek a legtöbb lakásba. Egy különleges eleganciát kölcsönöznek a szobának. Az otthon díszítésére, falakra téve, mint faliszőnyeg és padlóra terítve egyaránt használják. Folyosókba futószőnyeg is található. Egyedi hangulatot kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg, hálószoba szőnyeg. A Chobi Kilim szőnyeg igazán egyedi és különleges. A legjobb minőségű gyapjúból készült. Az ilyen szőnyeget eredetileg nomád törzsek készítették sátraik melegítésére. Az ősi kultúrák szerves részévé vált a szőnyegkészítés, és napjainkban is folytatják ezt a hagyományos tevékenységet azok a szőnyegszövők, akik átörökítették a tudást és a mesterséget. A Chobi Kilim készítése hosszú és munkaigényes folyamat, amely sok türelmet és szakértelmet kíván. A végeredmény egy kifinomult és ízléses, vidám színű Kilim, amely különösen szép, ha természetes fény éri és megmutathatja a gyapjú természetes tónusait.

  • Készítés: kézi szövésű
  • Neve: Chobi Kilim
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm
  • súly: 1,4 kg/m2

A Kilim szőnyeget készítők munkakörülményei és anyagi megbecsülése

Az afgán Kilim szőnyeget, Afganisztán, Maymanah tartományában készítik, főleg türkmének és üzbégek. A Kilim szövés nem nagy gyárakban történik, hanem a szőnyegszövők otthonaiban. Emiatt nehéz belelátni a szőnyegszövők életkörülményeibe. A többévtizedes szőnyegkereskedelmi időszakunk alatt, volt szerencsém meglátogatni nem egy szőnyegszövőt a saját otthonában. Bebizonyosodni arról, hogy nem „kényszer gyermekmunkával” készítik a Kilim szőnyegeket. Direkt használtam a „kényszer gyermekmunka” kifejezést, amelyet a mélyszegénységben élő környékeken fedezhetünk fel. Mi, a CarpetDepo-nál, nem vagyunk hajlandóak, olyan családokat foglalkoztatni, akik a gyermekeiket tanulás helyet a munkavilágába kényszerítik. Ez számunkra fontos etikai állásfoglalás, tiszteletben tartjuk az emberi jogokat, amely elősegíti a fenntartható gyártási gyakorlatokat. A Kilim szőnyeg készítésének munkafolyamata azzal kezdődik, hogy a kereskedő fonalakkal látja el a szövőt. A szőnyegszövő a saját otthonában rendelkezik szövőkerettel, amelyen a Kilim szőnyeget szővi. Általában 1 négyzetméternyi Kilim szőnyeg 1,2 kg gyapjúfonalat igényel. A szőnyegszövők 70%-a nő. Az asszonyok a házimunka mellett szőnyegszövéssel keresnek plusz bevételt a családjuk számára, a gyermekeik oktatására. Egész fiatalon megtanulják a szőnyegszövési technikákat. Ez természetesen nem nevezhető gyermekmunkának, mivel a fiatal lányok ezt örömmel csinálják. Ez a népi hagyomány Afganisztánban. Tisztában vannak vele, hogy ez egy bevételi forrás lesz számukra is, amikor férjhez mennek. Ez a gyakorlat nemcsak anyagi előnyöket biztosít, hanem lehetőséget ad a kulturális hagyományok átadására is. A fiúknak nincs türelmük a szőnyegszövéshez, így ők kimaradnak eme hagyomány ápolásából. A szövők munkájának kifizetése, folyamatosan történik, hogy anyagi megélhetésük garantálva legyen. A kereskedő nem várja meg amíg elkészül a Kilim szőnyeg, mivel az több hónapig eltarthat. Az elkészült Kilim rész után fizeti a szövőket, heti rendszereséggel. Így folyamatos anyagi támogatásban részesülnek. Ha például vendég jön hozzájuk, az asszonyoknak főzniük kell, így lemarad a szőnyegszövéssel. Ekkor a vendégségben érkezők női tagjai besegítenek a szőnyegszövésben miközben vígan beszélgetnek. Ez a közösségi aspektus fontos része a hagyományos szőnyegszövésnek, és hozzájárul a kulturális identitás megőrzéséhez. Ezért nevezzük ősi hagyománynak a szőnyegszövést Afganisztánban. A Kilim szőnyeg elkészülte után a kereskedő begyűjti azokat és elviszi a szőnyegmosóhoz, aki háromszor mossa a szőnyeget, ezután hagyja a napon száradni. Ha nincs napsütés akkor erős ventilátorokat használnak. Ezeknek a folyamatoknak a végeztével kerül a Kilim szőnyeg a mi raktárunkba és ezt követően vásárlóhoz. Kérem becsülje meg a Kilim szőnyegét, egyrészt mert hosszú munkafolyamat a készítése, másrészt egy régi népi hagyomány eredménye, amely nemcsak a Kilim szőnyegek fizikai szépségét emeli ki, hanem azok kulturális és társadalmi értékét is.

stop child labour

 

Chobi Kilim népszerűsége

A Chobi Kilim viharosan népszerűvé vált az utóbbi években, és egyre többen szeretik az elragadó elegáns mintákat. A Chobi Kilim szinte bármilyen szobába illik, tökéletes választás lehet nappali vagy folyósó díszítéséhez egyaránt. Ha a lakásunkat színesebbé és vidámabbá szeretnénk tenni egy igazán minőségi Kilim szőnyeggel, akkor érdemes a Chobi Kilim-en gondolkoznunk. Az elegáns megjelenés, a ragyogó színek és a kézzel szövött minőség biztosan kielégíti minden szoba igényeit.  A Kilim nem csak lakásunkba hozza meg a stílust és a kifinomultságot, de tiszteletünket mutatjuk egy ősi kézműves és fáradtságos munka előtt.

Chobi Kilim

Chobi Kilim tisztítása

Az Afgán Kilim gondozása nem igényel nagy szakértelmet. A kisebb foltokat magunk is tisztíthatjuk enyhén vizes ronggyal, vagy kereskedelemben kapható szőnyegtisztító habbal, csak amelyik alkalmas gyapjú tisztításra. Viszont az erősebb szennyeződések esetében javasoljuk a professzionális szőnyegtisztító cégeket. A porszívó leggyengébb fokán elegendő takarítani hisz nem tartja magában a porszemeket. Van egy régi hagyomány, hogy felakasztjuk a Kilimet és egy portalanító pálcával ütögetjük, ezzel portalanítjuk. Ez tévhit!!! Ez a folyamat csak roncsolja a kézi szövésű Kilimet, sőt bármilyen szőnyeget.

szőnyeg tisztítása

A Chobi Kilim tökéletes faliszőnyeg a lakásában

A Chobi Kilim faliszőnyeg a tökéletes megoldás arra, ha egyedivé és stílusossá szeretné tenni a lakását. Ez a gyapjú Kilim kiváló minőségű és tartós, ami garantálja, hogy hosszú éveken keresztül szép marad. A Chobi Kilim egy szövött szőnyeg, amelyet Afganisztánban készítenek kézzel. A kézműves technika és a kiváló minőségű gyapjú használata biztosítja a szőnyeg tartósságát és hosszú élettartamát. A szövési technikának és a súlyának köszönhetően a Chobi Kilim tökéletesen alkalmas arra, hogy faliszőnyegként is használja. A Chobi Kilim faliszőnyeg nem csak stílusos megjelenést kölcsönöz a lakásnak, hanem egy olyan kreatív megoldás is, amellyel megmutathatja a saját egyéni stílusát. A Chobi Kilim faliszőnyeg tökéletesen illeszkedik minden stílushoz, legyen az klasszikus, modern vagy éppen bohém. Az egyedi megjelenése és a kiváló minőségű anyagok használata biztosítja, hogy a szőnyeg egy életen át elkíséri Önt. A faliszőnyeg használatával egyedivé és személyessé varázsolhatja a lakását, ami minden vendégét elbűvöli majd. A Chobi Kilim igazi stílusos megoldás a belső tér dekorációjához. Ha egyedi, minőségi és tartósra Kilimre vágyik, akkor a Chobi Kilim szőnyeg a tökéletes választás. Ez a szőnyeg nemcsak a belső tér díszítésének kiváló megoldása, hanem egy olyan befektetés is, amely hosszú éveken keresztül örömet fog okozni. Böngészen a CarpetDepo Budapesti Kilim üzlet oldalán, és fedezze fel az Afganisztánban kézzel szőtt szőnyegek egyedi világát!

faliszőnyeg

Reméljük, hogy a CarpetDepo Szőnyegáruház oldalán vásárolt kézzel szövött gyapjú Kilim elégedettséget okoz, és azokat örömmel használja!


1316termék 136
1316termék 136
Szűrés
Ár
 (Ft)
12 390 Ft - 231 756 Ft
Hosszúság (cm)
74 - 317
Szélesség (cm)
51 - 213