Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kézi csomózású keleti szőnyegek

Fedezze fel a kézi csomózású szőnyeg varázsát! Válassza ki a lakásához illő keleti szőnyeget választékunkból, és rendelje meg a luxus és a hagyomány harmóniáját. A perzsa szőnyegek kiváló minőségét és egyedi dizájnját nem lehet összehasonlítani semmilyen más szőnyeggel.

Használja ki a KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁS lehetőségét!

Keleti kézi csomózású szőnyeg az otthona ékszere

Kézi csomózású keleti szőnyegek, perzsa szőnyegek, kilim szőnyegek. Tekintse meg termékeinket szőnyegáruházunkban és rendeljen kényelmesen online. Közel- és Távol-Keleten jellemző kultúrában jelen lévő szőnyegeket szokás perzsa szőnyegnek nevezni. Széles gyűjtőfogalomról van szó, amely számos típust ölel fel, de a kategóriáknak vannak közös vonásaik. Legyen szó kézi csomózású keleti szőnyegről vagy kézzel szőtt kilim szőnyegről, szín- és motívumviláguk visszatükrözik a helyi kultúrában betöltött fontos szerepüket. A Keleti gyapjú szőnyegek – és természetesen a faliszőnyegek is – híresen magas minőséget képviselnek, így hosszú időn át ékesítik az otthonokat. Változatos mintáikkal és színeikkel, egyedi hangulatot kölcsönöznek otthonának mint nappali szőnyegfutószőnyeg, hálószoba szőnyeg, előszoba szőnyeg. Szőnyeg katalógusunkban megtalálja a jól ismert szőnyegkészítő országok termékeit különböző színben, méretben és mintában. 

 

Kézi csomózású szőnyeg népszerűsége

A klasszikus kézi csomózású keleti szőnyegek népszerűségüket finom kidolgozásuknak, tartós színezetüknek és prémium minőségüknek köszönhetik. Státusz szimbólumként luxus irodákban, ötcsillagos szállodákban, palotákban is közkedvelt, de főleg a családi házak, rendkívül esztétikus központi elemeként szolgál. A kézi csomózású szőnyegek nagyobb tisztításakor mindenképpen szakember megbízása javasolt, apróbb szennyeződések esetében porszívózással könnyedén takarítható. A perzsa szőnyeg a legősibb lakástextília, amely a közel-keleti kultúrák hagyományaiba vezet. Egy színpompás florális vagy geometriai mintákkal tarkított perzsa szőnyeget csodálva, képzeletben Kis- és Közép-Ázsia, vagy akár a Kaukázus fennsíkokkal teli, hegy borította vidékein barangolhatunk. A térség természeti adottságai és az éghajlati viszonyok nem teremtettek kedvező feltételeket a növénytermesztés számára, így az állattenyésztés bizonyult az egyetlen járható útnak. Az állatok legeltetésével összefüggő állandó mozgás létrehozta a nomád életforma kereteit, amelybe a gyapjúellátásnak köszönhetően organikusan ágyazódott a szőnyegszövés mestersége. A keleti szőnyegnek kezdetben elsősorban funkcionális értéke volt: védett az időjárás szélsőséges változásai ellen, elfedte a sátrak bejáratát mint faliszőnyeg, szigetelt és takaróként melegített. Használati tárgyból fokozatosan alakult át a keleti kultúrák védjegyét hordozó, művészi értékű textíliává, majd a városi életmód elterjedésével visszavonhatatlanul lakáscikké vált. A társadalmi rang, illetve a fényűzés és presztízs szimbólumaként először a jómódúak otthonát ékesítette, de később meghódította az egész világot. A keleti Gyapjú szőnyegek különleges hangulattal vonják be az enteriőrt, keleti motívumokkal és stílusjegyekkel díszítik otthonát. Kézi csomózású szőnyegek és szőtt kilim szőnyegek mellett vessen egy pillantást a prémium akril gépi perzsa szőnyegre, amelyet egyenesen Iránból hoztuk el Önnek!

kézi csomózású szőnyeg

A kézi csomózású szőnyeg felismerése

A kézi szőnyeg felimeréséhez első lépés, hogy megvizsgáljuk a szőnyeg csomózásának minőségét. Általában a kézi csomózású szőnyegek csomói nem szabályosak és rendezetlenek A szőnyeg alján található rojtok egyedisége és szépsége szintén a kézi csomózásra utal. Bizonyos hibák és apróbb eltérések a mintázatban vagy a csomókban jellemzőek a kézzel csomózott szőnyegekre. Minél nagyobb a csomók száma négyzetcentiméterenként, annál értékesebb a kézi csomózású szőnyeg. A keleti szőnyegek többnyire természetes anyagokból, mint a gyapjú, a selyem vagy a pamut, készülnek. Fontos megvizsgálni a szőnyeg szálait és anyagát, hogy megállapíthassuk annak eredetiségét és minőségét. A kézi csomózású szőnyegek mintázata általában nem tökéletes. A színtónusok változása előfordulhat a kézzel csomózott szőnyegeknél, mert a végleges árnyalatot a mosás során kapják meg. A kézi csomózású szőnyegek értéke az idő múlásával növekszik. Egy jól karbantartott kézi csomózású szőnyeg értékes befektetés lehet, amely évtizedekig szolgálhatja tulajdonosát. Gondoljunk csak az antik szőnyegekre, amelyek különösen értékesek.

keleti kézi csomózású szőnyeg

Keleti szőnyeg tisztítása és porszívózása

A keleti szőnyeg tisztítása házilag nem nagy feladat a kisebb szennyeződések esetében. Egy enyhén nedves ronggyal a legtöbb szennyeződés eltávolítható. Használhat kereskedelmi forgalomban kapható szőnyegtisztító habot vagy sprayt, amely kifejezetten gyapjú szőnyeg tisztítására alkalmas. Azonban a nagyobb tisztítást bízza inkább professzionális szőnyegtisztító cégekre. A keleti szőnyeg azonnal porszívózható, nem kell heteket várnia. Mindig a szál irányának megfelelően és a leggyengébb fokozaton porszívózza. A keleti szőnyeg legnagyobb ellensége a moly. Főleg nyáron érdemes néha a szőnyeg alatt is porszívóznia. Nehéz bútort ne tegyen a keleti szőnyegre, főleg, ha annak vékonyak a talpai, mert átszakíthatja a szőnyeget.

Tekintse meg a keleti szőnyeg tisztításáról szóló videónkat

A keleti szőnyeg különlegessége

A keleti szőnyeg nem csak a padlót borítja, hanem az egész helyiség hangulatát megváltoztatják és meghatározza annak stílusát. A kézi csomózású keleti szőnyegek különlegessége abban rejlik, hogy egyedileg elkészített darabok, amelyek egytől-egyig kézzel készülnek. Az Afgán Kilim szőnyeg is kézzel készül. A gyapjú pedig a legjobb alapanyag, amelyet minden Chobi kilim szövésénél használnak. A kézi szövésű gyapjú Kilim szőnyeget lehet teríteni nappaliban vagy akár a konyhában is. A Pakisztáni szőnyeg nagyon elegáns, amelyben geometrikus minták és élénk színek találhatóak. A Pakisztáni szőnyeget puhasága miatt gyakran használják, mint hálószoba szőnyeg. Az egzotikus iráni szőnyeg pedig élettel és keleti hangulattal töltik meg az otthonokat, amelyeknek sokféle stílusa és mintája elérhető. Az Afgán szőnyeg eredeti funkciója, hogy a hideggel szemben védelmet nyújtsanak a nomádoknak. Ezért nagyon strapabíró és tartós nomád szőnyeg. A vastag gyapjú szőnyeg abban különleges, hogy a vastagsága és melegsége miatt nagyon kellemes az otthonokban. Az egyszínű vastag gyapjú szőnyeg rusztikus hangulatot kölcsönöznek az otthonoknak. A kézi csomózású keleti szőnyeg közötti választás az ízlésen és az igényeken múlik. Ha igazán különleges és egyedi hangulatú otthonra vágyunk, akkor érdemes a kézi csomózású szőnyegek között válogatni.

kézi csomózású keleti szőnyeg

Fedezze fel a keleti szőnyeg különleges világát, amelyekkel gazdagítani tudja otthona presztízsét! A kézi csomózású szőnyeg hírnevét az a művészi igényesség és precizitás alapozta meg, ami szinte egyedi jellemzője ezeknek a műalkotásoknak. A CarpetDepo szőnyegáruház kínálatában található összes kézi csomózású keleti szőnyegre származási bizonyítványt állítunk ki. Próbálja ki a saját otthonában a kiválasztott kézi csomózású keleti szőnyeget, ha mégsem passzolna, a CarpetDepo szőnyegáruház intézi az ingyenes visszaszállítást.