Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kézi csomózású Keleti szőnyegek

Böngésszen a Keleti szőnyeg fajták között és válassza ki a lakásához illő kézi csomózású szőnyeget választékunkból. Rendelje meg a luxus és a hagyomány harmóniáját.

Használja ki a KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁS lehetőségét!

Keleti szőnyeg az otthona ékszere

Keleti szőnyeg egy gyűjtőfogalom amely magában foglalja a kézi csomózású szőnyegeket, perzsa szőnyegeket és a kilim szőnyegeket. Tekintse meg termékeinket online szőnyegáruházunkban és rendeljen az otthona kényelméből. Közel- és Távol-Keleten jellemző kultúrában jelen lévő szőnyegeket szokás Keleti szőnyegnek nevezni. A Keleti szőnyeg fajták számos típust ölel fel, de a kategóriáknak vannak közös vonásaik. Legyen szó kézi csomózású keleti szőnyegről vagy kézzel szőtt kilim szőnyegről, szín- és motívumviláguk visszatükrözik a helyi kultúrában betöltött fontos szerepüket. A Keleti szőnyegek – és természetesen a faliszőnyegek is – híresen magas minőséget képviselnek, így hosszú időn át ékesítik az otthonokat. Változatos mintáikkal és színeikkel, egyedi hangulatot kölcsönöznek otthonának mint nappali szőnyegfutószőnyeg, hálószoba szőnyeg, előszoba szőnyeg. Szőnyeg katalógusunkban megtalálja a jól ismert szőnyegkészítő országok termékeit különböző színben, méretben és mintában. A Keleti szőnyegek kiváló minőségét és egyedi dizájnját nem lehet összehasonlítani semmilyen más szőnyeggel.

 

 

"A CarpetDepo számára prioritást élvez az emberi jogok tiszteletben tartása, ennek fényében elzárkózunk minden olyan család és gyártó tevékenységétől, amely a gyermekmunkát részesíti előnyben az oktatással szemben, legyen szó Afganisztánról, Pakisztánról vagy Iránról. Célunk, hogy tevékenységünkkel elősegítsünk egy olyan világ kialakulását, ahol a gyermekek számára a tanulás lehetősége adott és biztosított legyen, messze a kizsákmányolástól. Ez az etikai alapelv kulcsfontosságú számunkra, és következetesen igyekszünk olyan gyártási vagy beszerzési eljárásokat alkalmazni, amelyek összhangban állnak a fenntarthatóság elveivel. Hiszünk abban, hogy minden gyermek alapvető jogokkal rendelkezik az oktatáshoz és az egészséges fejlődéshez, ezért határozottan elzárkózunk minden olyan gyakorlattal és hagyománnyal szemben, amely gyermekeket munkára kényszeríti."

Kézi csomózású Keleti szőnyeg népszerűsége

A klasszikus kézi csomózású keleti szőnyegek népszerűségüket finom kidolgozásuknak, tartós színezetüknek és prémium minőségüknek köszönhetik. Státusz szimbólumként luxus irodákban, ötcsillagos szállodákban, palotákban is közkedvelt, de főleg a családi házak, rendkívül esztétikus központi elemeként szolgál. A kézi csomózású szőnyegek nagyobb tisztításakor mindenképpen szakember megbízása javasolt, apróbb szennyeződések esetében porszívózással könnyedén takarítható. A perzsa szőnyeg a legősibb lakástextília, amely a közel-keleti kultúrák hagyományaiba vezet. Egy színpompás florális vagy geometriai mintákkal tarkított perzsa szőnyeget csodálva, képzeletben Kis- és Közép-Ázsia, vagy akár a Kaukázus fennsíkokkal teli, hegy borította vidékein barangolhatunk. A térség természeti adottságai és az éghajlati viszonyok nem teremtettek kedvező feltételeket a növénytermesztés számára, így az állattenyésztés bizonyult az egyetlen járható útnak. Az állatok legeltetésével összefüggő állandó mozgás létrehozta a nomád életforma kereteit, amelybe a gyapjúellátásnak köszönhetően organikusan ágyazódott a szőnyegszövés mestersége. A keleti szőnyegnek kezdetben elsősorban funkcionális értéke volt: védett az időjárás szélsőséges változásai ellen, elfedte a sátrak bejáratát mint faliszőnyeg, szigetelt és takaróként melegített. Használati tárgyból fokozatosan alakult át a keleti kultúrák védjegyét hordozó, művészi értékű textíliává, majd a városi életmód elterjedésével visszavonhatatlanul lakáscikké vált. A társadalmi rang, illetve a fényűzés és presztízs szimbólumaként először a jómódúak otthonát ékesítette, de később meghódította az egész világot. A keleti Gyapjú szőnyegek különleges hangulattal vonják be az enteriőrt, keleti motívumokkal és stílusjegyekkel díszítik otthonát. Kézi csomózású szőnyegek és szőtt kilim szőnyegek mellett vessen egy pillantást a prémium akril gépi perzsa szőnyegre, amelyet egyenesen Iránból hoztuk el Önnek!

 

kézi csomózású szőnyeg

 

A kézi csomózású szőnyeg felismerése

A kézi szőnyeg felimeréséhez első lépés, hogy megvizsgáljuk a keleti szőnyeg csomózásának minőségét. Általában a kézi csomózású szőnyegek csomói nem szabályosak és rendezetlenek A szőnyeg alján található rojtok egyedisége és szépsége szintén a kézi csomózásra utal. Bizonyos hibák és apróbb eltérések a mintázatban vagy a csomókban jellemzőek a kézzel csomózott szőnyegekre. Minél nagyobb a csomók száma négyzetcentiméterenként, annál értékesebb a kézi csomózású szőnyeg. A keleti szőnyegek többnyire természetes anyagokból, mint a gyapjú, a selyem vagy a pamut, készülnek. Fontos megvizsgálni a szőnyeg szálait és anyagát, hogy megállapíthassuk annak eredetiségét és minőségét. A kézi csomózású szőnyegek mintázata általában nem tökéletes. A színtónusok változása előfordulhat a kézzel csomózott szőnyegeknél, mert a végleges árnyalatot a mosás során kapják meg. A kézi csomózású szőnyegek értéke az idő múlásával növekszik. Egy jól karbantartott kézi csomózású szőnyeg értékes befektetés lehet, amely évtizedekig szolgálhatja tulajdonosát. Gondoljunk csak az antik szőnyegekre, amelyek különösen értékesek.

 

keleti kézi csomózású szőnyeg

 

Keleti szőnyeg tisztítása és porszívózása

A keleti szőnyeg tisztítása házilag nem nagy feladat a kisebb szennyeződések esetében. Egy enyhén nedves ronggyal a legtöbb szennyeződés eltávolítható. Használhat kereskedelmi forgalomban kapható szőnyegtisztító habot vagy sprayt, amely kifejezetten gyapjú szőnyeg tisztítására alkalmas. Azonban a nagyobb tisztítást bízza inkább professzionális szőnyegtisztító cégekre. A keleti szőnyeg azonnal porszívózható, nem kell heteket várnia. Mindig a szál irányának megfelelően és a leggyengébb fokozaton porszívózza. A keleti szőnyeg legnagyobb ellensége a moly. Főleg nyáron érdemes néha a szőnyeg alatt is porszívóznia. Nehéz bútort ne tegyen a keleti szőnyegre, főleg, ha annak vékonyak a talpai, mert átszakíthatja a szőnyeget.

 

Tekintse meg a keleti szőnyeg tisztításáról szóló videónkat

 

A keleti szőnyeg különlegessége

A keleti szőnyeg nem csak a padlót borítja, hanem az egész helyiség hangulatát megváltoztatják és meghatározza annak stílusát. A kézi csomózású keleti szőnyegek különlegessége abban rejlik, hogy egyedileg elkészített darabok, amelyek egytől-egyig kézzel készülnek. Az Afgán Kilim szőnyeg is kézzel készül. A gyapjú pedig a legjobb alapanyag, amelyet minden Chobi kilim szövésénél használnak. A kézi szövésű gyapjú Kilim szőnyeget lehet teríteni nappaliban vagy akár a konyhában is. A Pakisztáni szőnyeg nagyon elegáns, amelyben geometrikus minták és élénk színek találhatóak. A Pakisztáni szőnyeget puhasága miatt gyakran használják, mint hálószoba szőnyeg. Az egzotikus iráni szőnyeg pedig élettel és keleti hangulattal töltik meg az otthonokat, amelyeknek sokféle stílusa és mintája elérhető. Az Afgán szőnyeg eredeti funkciója, hogy a hideggel szemben védelmet nyújtsanak a nomádoknak. Ezért nagyon strapabíró és tartós nomád szőnyeg. A vastag gyapjú szőnyeg abban különleges, hogy a vastagsága és melegsége miatt nagyon kellemes az otthonokban. Az egyszínű vastag gyapjú szőnyeg rusztikus hangulatot kölcsönöznek az otthonoknak. A kézi csomózású keleti szőnyeg közötti választás az ízlésen és az igényeken múlik. Ha igazán különleges és egyedi hangulatú otthonra vágyunk, akkor érdemes a kézi csomózású szőnyegek között válogatni.

 

kézi csomózású keleti szőnyeg

 

Kiknek ajánljuk a keleti szőnyeget?

A kézi csomózású keleti szőnyegek igazi kincsek azok számára, akik értékelik az egyediséget, a kifinomult és magas minőséget. A keleti szőnyeg vásárlása nem feltétlenül a társadalmi rangunk jelképe, hanem inkább az ízlés és intelligencia jelét tükrözi. A kézi csomózású keleti szőnyegek vásárlása mélyreható ismereteket és érzékenységet igényel a művészetek, a kultúrák és a hagyományok iránt. Az ilyen típusú luxus szőnyegek vásárlása azt mutatja, hogy a tulajdonos értékeli a kézműves mesterség hagyományát és a történelmi örökséget, amelyek együttesen alkotják a keleti szőnyegek egyedi karakterét. Ezért a keleti szőnyeg vásárlása sokkal inkább az egyéni intelligencia és a kifinomult ízlés kifejezése, mintsem pusztán társadalmi státusz szimbóluma. A keleti szőnyegek mindegyike egyedi műalkotás, amelyeket hatalmas munkával és nagy precizitással mesteremberek készítenek. A magas minőségű alapanyagok, mint a gyapjú, a selyem vagy a pamut használata biztosítja, hogy ezek a szőnyegek évtizedeken át megőrizzék szépségüket és értéküket. A keleti szőnyeg az a termék, amely értéke az évek előrehaladtával csak emelkednek. A kézi csomózású keleti szőnyegek hosszútávon képesek ellenállni a mindennapi használatnak, így kiváló befektetést jelentenek azok számára, akik hosszútávon rendezik be otthonukat. A keleti szőnyeg egy örökség a következő generációnak.

Keleti szőnyeg fajtákra kiterjedő garancia részletei

Cégünk büszke arra, hogy prémium minőségű, kézi csomózású keleti szőnyegeket kínál Vásárlóink számára, és ezért biztosítunk 12 hónapos garanciát minden kézi csomózású keleti szőnyeg fajtájú termékünkre. Ez a garancia magában foglalja az ingyenes javítást vagy, ha a javítás nem megvalósítható, egy hasonló árfekvésű keleti szőnyegre való cserét, amennyiben szükséges. Fontos kiemelnünk, hogy bizonyos körülmények között, mint például természeti csapások, háziállatok által okozott károk, nem elővigyázatos használat, illetve, ha a keleti szőnyeget átalakították vagy szakszerűtlenül javították és tisztították, a garancia nem érvényesül. Ezenkívül olyan speciális esetekben, ahol a keleti szőnyeg vásárlása előtt a kereskedő felhívja a Vásárló figyelmét előzetesen ismert minőségi vagy optikai hibákra, és ezek tudomásul vételével a vásárló árengedményt kap, a garancia szintén nem alkalmazandó. Amennyiben a termék hibásnak bizonyul, és a hiba jogosnak minősül, cégünk vállalja, hogy a keleti szőnyeget ingyenesen javítja, vagy ha ez nem lehetséges, egy hasonló keleti szőnyegre cseréli. A vásárlóknak először a javítást kell kérniük; ha a javítás nem lehetséges, csak ezután kerülhet sor a termék cseréjére egy hasonlóra. Minden további részletért és az eljárások pontos leírásáért kérjük, látogasson el a blog oldalunkra, ahol bővebben is olvashat a keleti szőnyegek garanciájáról és a garanciális eljárásokról. Kattintson IDE a részletes információkért és tudjon meg többet arról, hogyan biztosítjuk a magas szintű elégedettséget és biztonságot minden egyes keleti szőnyeg vásárlása során. Cégünk hosszú éveken átívelő, több évtizedes tapasztalata alapján büszkén állíthatjuk, hogy ügyfeleink részére kínált termékeink között sosem fordult elő hibás keleti szőnyeg. Ez a magas színvonalú megbízhatóság annak köszönhető, hogy minden egyes keleti szőnyegünk, mielőtt elérné Vásárlóinkat, alapos és többszörös minőségi ellenőrzési folyamaton esik át. Ezen eljárások célja, hogy kizárólag kifogástalan állapotú, magas minőségű termékeket kínálhassunk, amelyek méltóak hírnevünk fenntartásához és ügyfeleink elvárásainak maximális kielégítésére.

Fedezze fel a keleti szőnyeg különleges világát, amelyekkel gazdagítani tudja otthona presztízsét! A kézi csomózású szőnyeg hírnevét az a művészi igényesség és precizitás alapozta meg, ami szinte egyedi jellemzője ezeknek a műalkotásoknak. A CarpetDepo szőnyegáruház kínálatában található összes kézi csomózású keleti szőnyegre származási bizonyítványt állítunk ki. Próbálja ki a saját otthonában a kiválasztott kézi csomózású keleti szőnyeget, ha mégsem passzolna, a CarpetDepo szőnyegáruház intézi az ingyenes visszaszállítást.