Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Gépi szőnyegek

Kedvező áru gépi szőnyeg iránt érdeklődik? Gépi szőnyegek modern és klasszikus keleti mintával, Tekintse meg gépi szövésű szőnyeg kollekciónkat és rendeljen online, szőnyeg raktárunktól.

Gépi szőnyeg a hagyomány és modernitás ötvőzete

Noha a Perzsa szőnyeg említésével a legtöbbeknek a hosszú múltra visszatekintő, mélyen gyökerező hagyományokkal bíró, csodaszép kézi szőnyegek jutnak eszébe – többek között a varázslatos afgán vagy iráni szőnyeg –, a nem kevésbé szép és minőségi gépi szőnyeg is igen nagy népszerűségnek örvend, így ez a típus is nagy választékkal képviselteti magát a szőnyeg webáruházunkban. Több méretben és színben kapható, akár nappalijába vagy hálószobájába szeretne szőnyeget. A gépi szőnyeg előnye, hogy az ára jelentősen kedvezőbb a kézi szőnyeghez képest, cserébe a tartóssága némileg alacsonyabb, bár ez a különbség nem jelentős, ugyanis az akrilból készült iráni gépi perzsa szőnyegek minősége kimagasló. Tisztításuk por, és más szemcsés szennyeződések esetén porszívóval könnyedén kivitelezhető, erősebb foltok esetén szőnyegtisztító szolgáltatás igénybevétele javasolt. A gépi szőnyegek nem túlzottan kényesek a vegyszeres tisztításra, színvesztésük nem jellemző.

 

Gépi szőnyeg a nappaliba

 

A gépi szőnyeg is ideális választás lehet

A gépi szőnyeg tömegcikké válása elkerülhetetlenül beindította az ipari gyártás folyamatát. A fáradságos kézi csomózás helyett gépek illesztik helyükre tűpontosan a szálakat. Bár nem tudunk kézműves értéket társítani a gépi szőnyegekhez, néhány esetben kedvezőbb választást jelentenek a tradicionális szőnyegeknél. Mivel kultúránkra egyre kevésbé jellemző, hogy egy lakás generációkon keresztül ugyanannak a családnak a birtokában marad, a hosszú távú tervezés is háttérbe szorult. Az ingatlanok folyamatos cserélődése maga után vonja, hogy minden költözés után új szőnyeggel vesszük körbe magunkat. Ezért lehetséges, hogy nem minden esetben találjuk kifizetődőnek, hogy egy drága és értékes kézi csomózású szőnyeget vásároljunk. A fő érv tehát a gépi szőnyeg mellett a költséghatékonyság, miközben minőség tekintetében sem vállalunk túl nagy kompromisszumot. Az ipari technikával készült gépi szőnyeg manapság már nem tűnnek utánzatoknak: rendkívül strapabíróak, időtállóak, illetve őrzik a tradicionális keleti szín- és mintavilágot. A laikus szem nem is ismeri fel a két szőnyegtípus közötti nüansznyi különbséget: a gépi szőnyeg vonalvezetéséből hiányoznak az egyenetlenségek, az emberi kéz nyomai.

 

gépi szőnyeg

 

A gépi szőnyeg tisztítása

A gépi szőnyeg tisztítása hasonlóképpen működik, mint bármely más szőnyegé, de vannak specifikus jellemzői, melyeket érdemes figyelembe venni a hosszú élettartam érdekében. A különbség a gépi szőnyegnél, hogy a porszívózással érdemes 1-2 hetet várnia. A porszívót a leggyengébb fokozaton használja. Ha szennyeződés kerül a gépi szőnyegre ne várja meg míg megszárad, egy enyhén vizes ronggyal eltávolíthatja a gépi szőnyegről. Ha nagyobb tisztítást szeretne, azt érdemes szőnyegtisztító cégekre bíznia. A gépi szőnyeg anyagának köszönhetően nem kell aggódnia a molyok miatt. A gépi szőnyegre is ártalmas, ha túl nehéz bútort helyez rá. 

A gépi szőnyegek tárolása összetekerve történik a szőnyeg raktárunkban, így kicsomagoláskor hullámosak lehetnek. Bár ez csak az esztétikai megjelenését befolyásolhatja némi időre. A szőnyeg hullámai használat során eltűnnek, és ezt követően szabad porszívóznia. Ha szeretné, hogy a hullámok gyorsabban eltűnjenek, akkor tekerje fel a az ellenkező oldalon.

 

gépi szőnyeg raktár

 

Gépi szőnyeg a nappaliba vagy hálószobába

A nappali vagy hálószoba nagyon fontos szerepet játszik a napi életben. Az emberek többsége sok időt tölt a nappaliba, így természetes, hogy kényelmes környezetet és stílusos berendezést szeretnének. A gépi szőnyeg az egyik olyan berendezési tárgy, melynek használata megfelelő kényelmet biztosít, és hozzájárul a nappali vagy hálószoba stílusának kialakításához. Az utóbbi években a gépi szőnyegek felhasználása egyre népszerűbbé vált. A gépi szőnyeg gyártása sokkal gyorsabb és olcsóbb, mint a kézi csomózású szőnyegeké. A gépi szőnyeg előnye az alacsony ára is, ami számos ember számára, vonzóbbá teszi vásárlás szempontjából. Az itt található gépi szőnyegek többféle anyagból készülnek. A Hagyományos gépi szőnyeg poliészterből míg a prémium gépi szőnyeg akrilból készül. Ár szempontjából több lehetősége van a nappali vagy hálószoba szőnyeg kiválasztására. A modern szőnyeg jellemzője a geometrikus minták és minimalista dizájn, ami a modern építészeti stílushoz a legideálisabb választás. A modern szőnyeg széles körben használatóak, akár a nappaliban vagy hálószobában, de egy irodában is kiválóan megállják a helyüket. A klasszikus szőnyeg az eredeti perzsa szőnyeg utánzata. Ezek a szőnyegek tradicionális motívumokkal rendelkeznek, és gyakran kiegészítik a klasszikus építészeti stílusokat. Az otthonokhoz, amelyek klasszikus stílusúak, a klasszikus gépi perzsa szőnyegek tökéletesen illeszkednek.

Kinek ajánljuk a gépi szőnyegeket?

A gépi szőnyegek elsősorban az elérhető áraik miatt közkedveltek. Ha Ön is úgy gondolja, hogy nem szánna nagyobb összeget szőnyegre, akkor a gépi szőnyeg ár-érték szempontjából tökéletes választás lehet. Egy olcsó poliészter szőnyeg éppúgy gyönyörű kiegészítője tud lenni a lakásának, mint egy értékesebb darab. Továbbá, ha olyan lakásba keres szőnyeget, amelyet bérbe ad, szintén javasoljuk, hogy poliészter gépi szőnyeget vásároljon. Nem gondolnánk, hogy a bérlő értékelne és vigyázna egy értékesebb szőnyegre. Irodákba vagy vendéglátóhelyiségekbe, ahol sok ember közlekedik és főleg utcai cipőben, megfelelő választás a gépi szőnyeg. Természetesen nem azt jelenti, hogy a poliészter gépi szőnyegek nem megfelelő minőségűek, hisz akkor nem forgalmaznánk és nem vállalnánk 1 év garanciát. A gépi szőnyegek egyesítik a megfizethetősége a praktikumot és a stílust.   

Ismerje meg a hagyomány és modernitás tökéletes ötvözetét gépi szőnyeg kínálatunkban! Több méretben és színben találhat a nappali vagy hálószoba szőnyegeket. Rendeljen a CarpetDepo nemzetközi szőnyegáruház raktár készletéből, az 1-2 munkanapos szállítás garantált.