Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Gépi szőnyegek

Kifejezetten olcsó szőnyeget keres? Gépi szőnyeg modern és klasszikus mintával, Tekintse meg szőnyeg katalógusunkat és rendeljen online szőnyeg raktárunktól.

Gépi perzsa szőnyeg

Noha a Perzsa szőnyeg említsével a legtöbbeknek a hosszú múltra visszatekintő, mélyen gyökerező hagyományokkal bíró, csodaszép kézi csomózású szőnyegek jutnak eszébe – többek között a varázslatos afgán szőnyeg –, a nem kevésbé szép és minőségi gépi perzsa szőnyeg is igen nagy népszerűségnek örvendenek, így ez a típus is nagy választékkal képviselteti magát a szőnyeg webáruházunkban. Több méretben kapható: nappali szőnyeg, hálószoba szőnyeg, futószőnyeg, nagy szőnyeg. A gépi szőnyeg előnye, hogy az ára jelentősen kedvezőbb a kézzel csomózott szőnyeghez képest, cserébe a tartóssága némileg alacsonyabb, bár ez a különbség nem jelentős, ugyanis gépi perzsa szőnyegeink minősége kimagasló. Tisztításuk por, és más szemcsés szennyeződések esetén porszívóval könnyedén kivitelezhető, foltok esetén szőnyegtisztító szolgáltatás igénybevétele javasolt. A gépi pszőnyegek nem túlzottan kényesek a vegyszeres tisztításra, színvesztésük nem jellemző.

A gépi szőnyeg is ideális választás lehet

A perzsa szőnyeg tömegcikké válása elkerülhetetlenül beindította az ipari gyártás folyamatát. A fáradságos kézi csomózás helyett gépek illesztik helyükre tűpontosan a szálakat. Bár nem tudunk kézműves értéket társítani a gépi szőnyegekhez, néhány esetben kedvezőbb választást jelentenek a tradicionális szőnyegeknél. Mivel kultúránkra egyre kevésbé jellemző, hogy egy lakás generációkon keresztül ugyanannak a családnak a birtokában marad, a hosszú távú tervezés is háttérbe szorult. Az ingatlanok folyamatos cserélődése maga után vonja, hogy minden költözés után új szőnyeggel vesszük körbe magunkat. Ezért lehetséges, hogy nem minden esetben találjuk kifizetődőnek, hogy egy drága és értékes kézi csomózású szőnyeget vásároljunk. A fő érv tehát a gépi szőnyeg mellett a költséghatékonyság, miközben minőség tekintetében sem vállalunk túl nagy kompromisszumot. Az ipari technikával készült szőnyeg manapság már nem tűnnek utánzatoknak: rendkívül strapabíróak, időtállóak, illetve őrzik a tradicionális keleti szín- és mintavilágot. A laikus szem nem is ismeri fel a két szőnyegtípus közötti nüansznyi különbséget: a gépi szőnyeg vonalvezetéséből hiányoznak az egyenetlenségek, az emberi kéz nyomai.

Tekintse meg gépi szőnyegeinket, és rendeljen Szőnyeg raktárunktól!

Ha Ön mégis az időtálló értékek és a hagyomány mellett tenné le a voksát, nézzen körül színpompás kézi csomózású keleti szőnyegeink kínálatában!