Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Kilim szőnyeg

Válasszon a Kilim kategóriák közül!

↓↓↓

Kézi szövésű Kilim és rongyszőnyeg akciós áron, raktárról. Ha Kilimet venne elérhető áron, tekintse meg szövött szőnyeg kínálatunkat és rendeljen online Szőnyegáruházunktól.

Kilim eredete és készítése

A kézi szövésű Kilim több kultúrában megtalálható, és világszerte roppant népszerű. Kilim szőnyeget nevezhetik úgy is, hogy rongyszőnyeg. Bár a rongyszőnyeg többnyire vastagabb és legtöbbször durva szövéssel vagy csomózással készül, addig a Kilim vékonyabb és speciális szövési technikával készül. A Kilim, szemet gyönyörködtető mintázata és motívumvilága esetenként akár több évezredes múltra tekint vissza, és olyan értékeket jelenítenek meg, mint például az anyaság vagy a jó szerencse. A Kilim szőnyeg jellemzően birkagyapjúból, kecske- vagy teveszőrből készülnek, a színezéshez pedig természetes növényi anyagokat használnak. Több helyiségbe is teríthetjük, akár mint nappali szőnyeg, futószőnyeg vagy konyha szőnyeg. Mivel súlya maximum 1,4kg/nm, így könnyedén akaszthatjuk falakra is mint faliszőnyeg. Szemet kápráztató színekben és mintákban érhetőek el a kelim szőnyegek többféle stílusban. A legnépszerűbb Kilim az Afgán Chobi Kilim, ezt követi az Indiai kilim. Ezek népszerűsége főleg a világos, vidám színeik miatt van. Míg a Maymana kilim sötétebb színvilágú, de rendkívülien szépen mutat a falon vagy a világos padlón. Tekintse meg több száz darabos Kilim kínálatunkat, melyet raktárunkról biztosítunk, rendkívül gyors szállítással az Ön és családja számára. Kellemes böngészést kívánunk a Kilim szőnyegek között. Ha megtalálta a kedvencét, bátran rendelje meg, ha mégsem illik a szobájához a CarpetDepo gondoskodik a visszaszállításról.

Kelim vagy Kilim?

Mind a kettő elnevezés ugyanazt a szövött szőnyeget jelöli, de országonként eltérő lehet a megnevezése, írása. Ahogyan a Ziegler keleti szőnyeg eredeti elnevezése Chobi szőnyeg volt, amig át nem nevezték Ziegler szőnyegnek. Ne lepődjünk meg ha szőnyegáruházak másképpen írják a Kilim szőnyeget. Semmivel sem különbözik a Kilim a Kelimtől. 

Varázsoljon Ön is különleges hangulatot otthonában kilim szőnyeggel, és rendeljen jutányos szállítási feltételekkel Szőnyegáruházunkból!