Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim szőnyegek

Kilim szőnyeg akciós áron egyenesen a szőnyeg raktárunkból. Ha Kilim szőnyeget szeretne elérhető áron, tekintse meg széles szövött keleti szőnyeg kínálatunkat és rendeljen online Szőnyegáruházunktól.

Kilim eredete és készítése

A kézi szövésű vékony szőnyeg több kultúrában és régióban megtalálható, és világszerte roppant népszerű a vásárlók körében. A Kilim szőnyeg vékonyabb és speciális szövési technikával készül, mint egy csomózott keleti szőnyeg. A Kilim, szemet gyönyörködtető mintázata és motívumvilága esetenként akár több évezredes múltra tekint vissza, és olyan értékeket jelenítenek meg, mint például az anyaság vagy a jó szerencse. A Kilim szőnyeg jellemzően birkagyapjúból, kecske- vagy teveszőrből vagy éppen pamutból készülhetnek. A színezéshez pedig természetes növényi anyagokat használnak. A Kilim szőnyeget úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a különböző terekbe, stílusos kiegészítője legyen a lakásnak, mint nappali szőnyeg, praktikus futószőnyeg a folyosón, vagy kellemes színfolt a konyhában. Mivel a Kilimek súlya maximum 1,4kg/m2, így könnyedén akaszthatjuk falakra is mint faliszőnyeg. Szemet kápráztató színekben és mintákban érhetőek el a Kelim szőnyegek többféle stílusban. Szőnyegáruházunk legnépszerűbb Kilim szőnyege, a gyapjúból készült Afgán Chobi Kilim amely 100%-ban kézi szövésű. Ezt követi a színpompás, pamutból készült Indiai Kilim szőnyeg, amely népszerűségét főleg a világos, vidám színeinek köszönheti. Míg a Maymana Kilim sötétebb színvilágú, de rendkívülien szépen mutat a falon vagy a világos padlón. Tekintse meg több száz darabos Kilim szőnyeg kínálatunkat, melyet szőnyeg raktárunkról biztosítunk, rendkívül gyors szállítással az Ön és családja számára. Kellemes böngészést kívánunk a szövött keleti szőnyegek között. Ha megtalálta a kedvencét, bátran rendelje meg, ha mégsem illik a szobájához a CarpetDepo gondoskodik a visszaszállításról.

Kelim vagy Kilim?

Mind a két elnevezés, Kelim vagy Kilim, ugyanarra a szövött keleti szőnyeg típusra utal. Az eltérő megnevezés és írásmód országonként és nyelvenként változhat. Ez nem ritka a szőnyegek esetében, hiszen a Ziegler keleti szőnyeg eredetileg Chobi szőnyegként volt ismert, míg később a nyugati szőnyeg kereskedők átnevezték Ziegler szőnyeggé. Tehát nem meglepő, ha különböző országok szőnyegkereskedői, eltérő módon írják le a Kilim vagy Kelim szőnyeg nevét. Fontos megjegyezni, hogy a Kilim vagy a Kelim szőnyeg között semmilyen különbség nincs. Kilim szőnyegeket főként Afganisztánban, Törökországban, Iránban és Közép-Ázsiában készítenek. Ezeket a szőnyegeket egy olyan szövési technikával készítik, ami vékony, könnyű és kétoldalas szőnyeget eredményez. A Kelim szőnyegek nem rendelkeznek csomózott felülettel. A Kilim mintái és színkombinációi, kulturális és művészeti hagyományokat tükröznek, megörökítve a szőnyegszövő országok örökségét és tradícióit. A Kelim ellenáll a nagy igénybevételnek és könnyen tisztítható és karbantartható. A Kilim sokoldalúságának és könnyű súlyának köszönhetően, tökéletesen használhatóak mint faliszőnyeg, asztalterítő, párnahuzat vagy akár táskaborítóként. Az utóbbi években a Kelim szőnyegek roppantul népszerűvé váltak az belsőépítészet területén. Élénk színeik és merész mintáik eleganciát és melegséget kölcsönözhetnek a lakásoknak. Legyen szó Kilimről vagy Kelimről, ezek a szövött keleti szőnyegek értékesek és időtállóak.

Tisztítási útmutató Kilim szőnyegekhez

A Kilim szőnyeg tisztítása nem igényel túlzott szaktudást. Kisebb szennyeződéseket könnyedén eltávolíthatjuk egy enyhén nedves textillel, vagy olyan boltban vásárolt szőnyegtisztító habbal, mely gyapjú szőnyegek tisztítására alkalmas. Azonban, ha nagyobb a szennyeződés, ajánlott szakemberekhez fordulni a tisztítás érdekében. A Kilim szőnyeget a porszívó leggyengébb fokozatán elegendő tisztítania, mivel a szövés nem tartja magában a porszemcséket. Sokan hangoztatják a régi szokást, hogy a szövött keleti szőnyeget felfüggesztik és portalanító bottal ütögetik, hogy megszabadítsák a portól. Ez azonban téves elgondolás! Ez a módszer kárt tehet a kézzel szőtt Kilim szőnyegben, valójában bármilyen szőnyegben.

Afgán gyapjú Kilim szőnyegek

A kézzel szőtt Kilim szőnyeg, több kultúrában is megtalálhatók, és világszerte népszerű. Az Afgán Kilim jellemzően gyapjúból készül, a színezéshez pedig természetes anyagokat használnak. A kézzel szövött Kilim változatos színvilága minden helyiségben illik, akár folyósokban mint futószőnyeg, akár mint nappali szőnyeg vagy konyhai szőnyeg. Több fajta szövött keleti szőnyeget is értékesítünk. Az egyik legismertebb és közkedveltebb a Chobi Kilim. Mivel világos színei és változatos mintái feldobják a szoba hangulatát. Maymanah Kilimet inkább sötétebb színvilága teszi egyedivé. A Kilim sokszor faliszőnyegként is használható. A Chobi Kilim a legsötétebb szobát is felvidítja. Tekintse meg Kilim szőnyeg kínálatunkat, melyből hatalmas készlettel rendelkezünk. A kiválasztott szőnyegében napokon belül gyönyörködhet villámgyors szállításunknak köszönhetően. 

Indiai Kilim szőnyeg pamutból

Színes Kilim szőnyeg Indiából. Ezek a színpompás Kilim szőnyegeket különleges technikával szővik, így az indiai Kilim gyorsabban készül el, mint a hagyományos Kilim szőnyegek. Mivel a nagy indiai gyárak a tömegtermelésre szakosodtak, az indiai Kilim szőnyegeket kézzel és géppel segítve szővik. Az indiai Kilim mintázata modern, és sok játékos színből áll. Nagyon népszerűek, főként azért, mert tökéletesen illeszkednek a legtöbb otthonba. Az Indiai Kilim szőnyeg csupa vidámság és jó hangulat. Lakásdekorációként akár falra akasztva, faliszőnyegként is használják. A folyosókra szánt méretben is kapható, mint Kilim futószőnyeg.  Vidám színei egyedi hangulatot kölcsönözhetnek otthonának. Az indiai pamut Kilim szőnyegek rendkívül élénk színűek, és tisztításkor sem fakulnak ki. Padlófűtéses lakásokban is használhatók.

Varázsoljon Ön is különleges hangulatot otthonában Kilim vagy Kelim szőnyeggel, és rendeljen jutányos szállítási feltételekkel Szőnyegáruházunkból!