Blog

Szőnyeg gondozási útmutató

2021.07.07 18:58
Szőnyeg gondozási útmutató

Útmutató kézi csomózású szőnyegek használatához 

Útmutató kézi csomózású szőnyegek használatához

Gondozás és tisztítás

Az Ön által vásárolt szőnyeg hosszú életű lesz, ha az alábbi tanácsainkat megfogadja:

 

  • A szőnyeg elhelyezésénél ügyeljen arra, hogy közvetlen erős napfény ne érje, és ne érintkezzen nedves felülettel!
  • Utcai cipővel lehetőleg ne közlekedjenek a szőnyegen.
  • Ne engedje, hogy kedvenc állatai a szőnyegre helyezett takaró nélkül telepedjenek le!
  • Csak kíméletesen lehet porszívózni: Ügyeljen arra, hogy ne bolyhozza fel a szőnyeget, és a porszívó ne szippantsa fel a rojtokat!
  • A szőnyeget nem ajánlatos nedves ruhával áttörölni, mivel az csak elmaszatolja a bent maradt port.
  • Tárolásnál legcélszerűbb a tisztított szőnyeget lazán feltekerni.
  • Rovarok, molyok stb. ellen sikeresen védekezhet a kereskedelemben forgalomba hozott márkás termékekkel (molytox, molyirtó aeroszol, paradiklórbenzol, levendulaolaj stb.).
  • Gépi tisztításra a SZŐNYEGTISZTÍTÓ KFT-t javasoljuk. Cím: 1046. Bp., Fóti út 79-81. tel.: 390-56-75 / 390-75-95.
  • Professzionális kézi tisztítást is csak szakember végezhet. Egyes keleti szőnyegek, pl. selyemszőnyegek házi tisztítását egyáltalán nem javasoljuk. A legtöbb keleti szőnyegek anyaga 100 % gyapjú, színtartóak és mosottak.

Tisztítás

Az alábbi ismertetett módszer csak üdítő italokra, édességekre, tejfélékre, levesekre, szirupokra, ragasztókra, vizes alapú festékekre vonatkozik.
Forró vizet és lúgos hatású mosószereket sose használjon tisztitásnál. Zsír és olajtartalmú szennyeződéseket házilag történi tisztítása nem ajánlott.

- A nedves szennyeződést itassa fel papír törlővel vagy nedvszívó ruhával. Ne dörzsölje a foltot, mert azzal csak a folt felületét növeli és rongálja az anyagot. Miután felitatta a foltot okozó folyadékot, egy hideg vízzel benedvesített pamut ruhával nyomkodja, ütögesse a foltot, de közben ügyeljen arra, hogy a szőnyeget ne áztassa át. Ezt addig kell csinálnia, amíg a szennyeződés el nem tűnik. Közben forgassa, vagy szükség esetén cserélje ki a pamut ruhát, nehogy a szennyeződés visszakerüljön a szőnyegre. Mindig a folt szélétől a közepe felé haladjon. A folt eltávolítása után a szőnyeget gyorsan meg kell szárítania, hogy megakadályozza a hullámosodást. A gyors szárításhoz használjon ventilátort vagy hidegre állított hajszárítót. A szárítás alatt többször kefélje át a szőnyeg felületét. Az utolsó átkefélés mindig szálirányban történjen.

Garancia

A nálunk vásárolt szőnyegre cégünk 12 hónap garanciát ad. A szőnyegeket a feltüntetett időpontig díjmentesen javítjuk vagy cseréljük. Nem vonatkozik a garancia a természeti csapásra, háziállatok okozta károkra, nem elővigyázatos – a vevő vagy egy harmadik személy által történt – átalakításra, javításra, az útmutatóban leírtaktól eltérő, szakszerűtlen tisztításra, a garancia levében feltüntetett olyan hibára, amelyre a kereskedő felhívta a vevő figyelmét és az alapján a vevő árengedményt kapott. A megvásárolt szőnyeg esetleges optikai hibáját az átvételt követő 14 munkanapon belül szíveskedjenek cégünknek bejelenteni. A jogos kifogásokat cégünk javítással vagy ha arra nincs lehetőség cserével köteles megoldani ingyenesen. A kereskedő felelőséggel tartozik, ha a szavatosság ideje alatt kiderül, hogy hibás a szőnyeg vagy a termékleírásnak  nem felel meg, illetve adatai eltérnek a webáruházban szereplő vagy a vásárlónak megmutatott szőnyeg jellemzőitől. A vevő további lehetőségként igényt tarthat árkedvezményre, illetve a vételár teljes megtérítésére, ha a szőnyeg javítása vagy cseréje nem lehetséges, a szőnyeg hibáját tekintve túl költséges lenne javítani a kereskedőnek.

Reméljük, hogy a kézi csomózású szőnyeggel elégedett lesz, és örömmel használja azt.

 

Forgalmazza: BAKHTAR KFT. 1113. Budapest, Daróczi út 2/d

Tel.: 246-55-24

KERMI engedélyszám: 3-00426, 3-00532

Minőség: I. osztályú. Egészségre káros anyagot nem tartalmaz.  

Webáruház készítés