Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Shawal keleti szőnyeg

Fedezze fel az elegáns kézzel csomózott Shawal szőnyeg kinálatunkat. Díszítse nappaliját perzsa szőnyegek széles választékából, melyeket raktárunkban tartunk. Ha mégsem passzolna a szobájához, a CarpetDepo Szőnyegáruház gondoskodik a visszaszállításról. 

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL Itt olvashat bővebben!

Mit érdemes tudni a Shawal Keleti szőnyegről?

A Shawal Keleti szőnyeg olyan modern és klasszikus motívumok ötvözetét képviseli, amely a városi területeken élő afgánok által készült, viszont készítési módja a nomád szőnyegével megegyezik. Az elkészítése, hatalmas mennyiségű munkát és türelmet igényel, ugyanis a színek kinyeréséhez a természeteben fellelhető növényeket használnak, amelyekkel festik meg a gyapjúfonalakat. Nem tartalmazz allergén anyagokat. A Shawal keleti szőnyeg készítési technikája Gheordes csomózásnak hívják, amely dupla csomózást jelent. Az elkészült gyapjú szőnyegeket négyszer mossák és hagyják a napfényen száradni, hogy megőrizzék élénk és tartós színeiket. Az ily módon készült, 100%-ban keleti kézi csomózású szőnyeg egyedülálló eleganciát biztosít az Ön nappalijának. Egy 200x300 méteres Shawal keleti szőnyeg elkészítése minimum 6 hónapot, de akár 1 évet is igénybe vehet. Sokan tévesen gondolják, hogy minél vastagabb és tömörebb a perzsa szőnyeg, annál jobb és tartósabb, de valójában ez egy félreértés. A vastagság csupán a nyírástól függ, míg a tartósság a csomózás sűrűségétől és a gyapjú minőségétől függ. Ez az Afgán szőnyeg egyedülálló megjelenést és otthonos hangulatot kölcsönöz, mint nappali szőnyeg vagy akár a folyosóknak, mint futószőnyeg. A Shawal Keleti szőnyeg különlegessége abban rejlik, hogy változatos motívumokkal és lenyűgöző színvilággal bűvöli el a tekinteteket. A Shawal perzsa szőnyeg tartóssága miatt, kiválóan alkalmazkodik a legforgalmasabb nappalihoz is. Lakberendező partnereink, mind a modern, mind a hagyományos lakberendezési stílushoz egyaránt javasolni szokták az ügyfeleiknek. A Shawal gyapjú szőnyeg más néven Khorjin szőnyegként is ismert a szőnyeg piacon. Ha Ön minőségi és elegáns szőnyeget keres, amely stílust és egyediséget visz nappalijába, a Shawal afgán szőnyeg a tökéletes választás lehet. Felejthetetlen élményt nyújt és értéket ad bármelyik szobájának.

Shawal keleti szőnyeg

 • Készítés: kézi csomózás
 • Csomószám: kb. 250 000 csomó/m2
 • Származási hely: Afganisztán
 • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
 • Láncfonal anyaga: 100% pamut
 • Vastagság: kb. 8-10 mm
 • Súlya: 3 Kg/m2

Mit érdemes tudni az Aikat modern perzsa szőnyegről?

Az Aikat modern perzsa szőnyeg egy lenyűgöző alkotás, amely a mai modern minimál stílus és a hagyományos keleti motívumok csodás ötvözetét kínálja. Ez a különleges modern perzsa szőnyeg tökéletes választás akár a modern, akár a klasszikus lakberendezési stílushoz. A szőnyeg motívumai főként modern, geometrikus mintázatokkal tűnnek ki, így vidám és fiatalos megjelenést kölcsönöznek a nappalijának. Az Aikat modern perzsa szőnyeg, az afgán szőnyegek között viszonylag fiatalnak számít, mégis rövid idő alatt meghódította a szőnyeg piacot. Ennek oka részben a világos és vonzó színvilága, amely magával ragadja az embereket. Az Aikat modern perzsa szőnyeg különlegessége abban rejlik, hogy teljes egészében kézi csomózással készül, hagyományos Gheordes technikával. A színek kinyeréséhez természetes növényeket használnak, így az Aikat modern perzsa szőnyeg nem tartalmaz allergén anyagokat, ami különösen fontos az egészség- és környezettudatos otthonokban. Az Aikat modern perzsa szőnyeg nemcsak esztétikai értékekkel rendelkezik, hanem funkcionálisan is kiváló. Kiválóan illeszkedik a modern nappalihoz, ahol vidám és meghitt hangulatot teremt. Emellett rendkívül tartós és hosszú élettartamú, hiszen afgán gyapjúból készül, amely magas minőséget és ellenállóságot biztosít. Mivel az Aikat modern perzsa szőnyeg nem rendelkezik központi mintával, akár étkezőasztal alá is teríthető. Emellett különböző hosszúságokban elérhető, mint futószőnyeg, amely tökéletesen illeszkedik folyosókba vagy a nappali szőnyeg kiegészítőjeként. Ha szereti a modern lakberendezést és az elegáns keleti szőnyegeket, akkor az Aikat modern perzsa szőnyeg tökéletes választás az Ön számára. Kényelmet és karaktert visz az otthonába.

Modern perzsa szőnyeg Aikat

 • Készítés: kézi csomózású
 • Származási hely: Afganisztán
 • Csomószám: kb. 200.000 csomó/m2
 • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
 • Láncfonal anyaga: 100% pamut
 • Vastagság: kb. 7-9 mm
 • Súlya: 2,5 kg/m2

Hogyan készül a Shawal és az Aikat szőnyeg?

Manapság Afganisztán északi részén vagy Pakisztán afgánok lakta területen zajlik a Shawal szőnyegek előállítása, melynek minden lépése aprólékos munkát igényel. Az előállítási folyamat már a birkák gondozásával kezdődik, ahol kiemelten fontos a minőségi legelők biztosítása, mivel a birkák gyapjújának minősége közvetlenül befolyásolja a kész Shawal szőnyeg finomságát és tartósságát. A birka gyapjút a nyírás után alaposan szétválogatják, megkülönböztetve azon részét, amely a hétköznapi használatra szánt Shawal szőnyegek alapanyaga lesz. A gyapjú előkészítése után a fonók a gyapjút fonalakká alakítják, ami önmagában is több napos munkát igényel. Ezt követően a színezési folyamat következik, mely során kizárólag természetes eredetű színezékeket használnak, biztosítva ezzel a Shawal szőnyeg egyedi árnyalatait. A színezett fonalakat hagyományos módszerekkel, nyáron a nap erejével, télen pedig mesterséges szárítási módszerekkel szárítják. A fonalak elkészültét követően a szőnyegkészítés következő szakasza a csomózás, melyet Pakisztánban többnyire műhelyekben, míg Afganisztánban a csomózók otthonaiban végeznek. A szőnyeg készítés alapját a láncfonalak képezik, amelyekre a Gheordes csomózási technikát alkalmazzák. A csomózás utáni lépések – a szőnyeg nyírása és alapos mosása – tovább növelik a Shawal szőnyeg minőségét. A Shawal szőnyegeket többszöri mosással kezelik, hogy megakadályozzák a színek összefolyását, azaz színvérzést. A folyamat végén a kész Shawal szőnyegeket összegyűjtjük, és nagyobb tételben szállítjuk Budapesti szőnyeg raktárunkba, ahol 1993 óta értékesítjük őket kereskedő partnereiknek, viszonteladóknak, valamint az online vásárlók számára. Minden egyes Shawal szőnyeg garanciával kerül forgalomba, biztosítva ezzel a vásárlók elégedettségét és a termékek hosszútávú minőségét.

"A CarpetDepo számára kiemelt jelentőséggel bír az emberi méltóság és jog védelme. Ezen elvek mentén határozottan távol tartjuk magunkat minden olyan tevékenységtől, amely a gyermekek munkavégzését részesíti előnyben a nevelésükkel és oktatásukkal szemben, legyen az Afganisztánban vagy Pakisztánban. Küldetésünk, hogy hozzájáruljunk egy olyan közeg létrehozásához, ahol a gyermekek elsősorban a tanulásra összpontosíthatnak, távol mindenféle kizsákmányolástól. Ez az etikai iránytű rendkívül fontos számunkra, és ennek megfelelően törekszünk arra, hogy gyártási folyamatainkat a fenntarthatóság és etikus működés jegyében alakítsuk ki. Meggyőződésünk, hogy minden gyermeknek joga van az oktatáshoz és az egészséges környezetben való fejlődéshez, így határozottan elutasítjuk azokat a szokásokat és gyakorlatokat, amely során kényszer gyermekmunkát részesítenek előnyben."

Hogyan gondozza a keleti szőnyegét?

A keleti szőnyeg tisztítása és gondozása a könnyeb foltok esetében nem igényel nagy szakértelmet. Minden gyapjú szőnyeget csak a szál irányába szabad porszívóznia. Egy nedves ronggyal a legtöbb szennyeződést Ön is eltávolíthatja a szőnyegéről. Viszont a nagyobb tisztítást bízza inkább olyan szőnyegtisztító cégekre, akik szakosodtak a Keleti kézi csomózású szőnyeg tisztításához. Régi nagy tévhit, hogy fellógatjuk a szőnyeget és elkezdjük porolni egy pálcával. Ez a tisztítási technika minden szőnyegnek ártalmas. Fellazítja a csomókat, ezáltal hamarabb tönkre megy a gyapjú szőnyeg. Nyáron érdemes gyakrabban mozgatnia vagy porszívóznia a gyapjú szőnyeget, hogy a molyok ne fészkeljenek a szőnyeg alatt. Nem gond, ha dohányzóasztalt helyez a szőnyegre. Viszont nem érdemes nehéz bútort helyezni a gyapjú szőnyegre, mert ha éles lábai vannak, az átszakíthatja idővel a szőnyeget.

 

Videó a keleti szőnyeg tisztításáról

Modern és Klasszikus keleti szőnyeg ötvözete

A Shawal keleti szőnyeg és az Aikat modern perzsa szőnyeg szinte bárhova elhelyezhető a lakásban. A klasszikus keleti motívumokkal díszített Shawal szőnyeg egy színpompás felülettel rendelkezik, amely modern és egyben hagyományos megjelenést biztosít. A Shawal afgán szőnyeg ideális otthonokba vagy luxus irodákba egyaránt. Az Aikat modern perzsa szőnyeg elegáns és kortárs egyaránt. Színes mintákkal díszítve, amely illik a nappaliba és a hálószobába is. Mindkét keleti kézzel csomózott szőnyeg kiváló minőségű anyagból készült. Nagyszerű választás lehet azok számára, akik szeretnék befogadni az egzotikus megjelenést otthonukban. A Shawal szőnyeg és az Aikat szőnyeg kiválóan kiegészíti a modern, minimál stílust, de egyaránt passzol a hagyományos stílusú lakásokhoz is. Ráadásul mindkét szőnyeg kiváló minőségű és tartós anyagból készült, amelynek köszönhetően hosszú időn át szépek maradnak és könnyen tisztíthatóak. Biztos lehet benne, hogy teljesen egyedi megjelenést biztosít minden szobában.

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt elegáns keleti kézzel csomózott gyapjú szőnyeggel elégedett lesz, és azt örömmel használja! Ne aggódjon, ha nem passzol szobájához, a CarpetDepo Szőnyegház intézi a visszaszállítást, amely ingyenes.

91termék 136
91termék 136
Szűrés
Ár
 (Ft)
167 080 Ft - 1 864 584 Ft
Hosszúság (cm)
174 - 337
Szélesség (cm)
80 - 265