Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Afgán gyapjú szőnyegek Kargai / Khal Mohammadi

Szőnyegáruházunk Afgán Khal Mohammadi kézműves nomád szőnyeg akciókkal várja Önt. Találhat megfelelő futószőnyeget, nagyméretű szőnyeget. Böngéssze végig szőnyeg raktárunk kínálatát. Rendeljen bátran, ha még sem felel meg a szőnyeg, a CarpetDepo Szőnyegáruház gondoskodik a visszaszállításról, amely természetesen ingyenes.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁS itt olvashat bővebben

Az Afgán gyapjú szőnyeg eredete

Az Afgán gyapjú szőnyeg Afganisztán északi részén, nomádok és falusiak által lakott területen készültek. Az Afgán nomád szőnyeg meleg hangulatot kölcsönöznek otthonának változatos motívum- és színviláguk segítségével, mint nappali szőnyeg, hálószoba szőnyeg vagy akár folyósokra mint futószőnyeg. Az Afgán gyapjú szőnyeg készítés és nyírás után négyszer mossák és napon szárítják, ezen kívül színtartóak is. Színeit a természetből nyerik ki. Bizonyos színeket csak egy családtól lehet megvenni, és ennek a színnek a titkát régóta őrzik mint például a Khal Mohammadi család. Innen is kapta a nevét a Khal Mohammadi keleti szőnyeg. Az Afgán szőnyeg tartós és erős gyapjúból készülnek. A szőnyegeket nem nagy üzemekben készítik, hanem a szőnyeg szövők házaiban (Karkhana), ezért is nevezik őket Kargai szőnyegnek. 100%-ig kézi csomózású szőnyeg, az első csomózástól kezdve a mosásig, mindent feladatot ember végez. Egy 200x300 szőnyeg készítése akár 6-12 hónapig eltarthat.

  • Készítés: kézi csomózású
  • Csomószám: kb. 180 000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 8-10 mm
  • Súlya: 2,5 Kg/nm

Hova teríthetem az afgán gyapjú szőnyeget?

Mivel az Afgán nomád szőnyeg tartós és erős, így a legforgalmasabb helyekre is teríthetjük. Természetesen kár lenne egy ilyen értékes szőnyegre, nedves vagy piszkos cipővel lépkedni. Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön tönkre megy a szőnyeg, de azért veszít az élettartamából. Az Afgán nomád szőnyeg eleganciájával előkelő hangulatot kölcsönöz a lakásnak. Bátran helyezhetjük étkező asztál alá is, mivel könnyen tisztítható. Súlyos bútorokat nem érdemes helyezni a keleti szőnyegre, főleg ha vékony a lábai, mivel az idővel átszakíthatja a nomád szőnyeget. A padló fűtéses lakásokba is rakhatjuk a szőnyeget mert átengedi a hőt.

 

Hogyan tisztítsam az Afgán keleti szőnyeget?

A kisebb szennyeződések nem igényelnek nagy szaktudást. Egy enyhén vizes ronggyal ellehet távolítani. Bármikor lehet porszívózni, de csak szál irányban, mint minden keleti szőnyeget. A gyapjú szőnyeg legnagyobb ellensége a moly. Így érdemes gyakrabban szellőztetni főleg nyáron, és időnként mozgatni a szőnyeget, hogy a molyok ne petézzenek alatta. Csak a nagyobb szennyeződések esetében ajánljuk a professzionális szőnyeg tisztitó cégeket. De mivel kézi csomózású szőnyeg, így bármikor restaurálható.

Az afgán kézi csomózású szőnyeg a luxus és elegancia szimbóluma

Az afgán kézi csomózású nomád szőnyeg az egyik legrégebbi és legismertebb keleti szőnyeg típusok közé tartozik. Az afgán Khal Mohammadi szőnyeg hagyományosan kézi csomózású. Anyaga gyapjú és gyakran tartalmaznak pamutfonalakat a felvetőszállukban. Az afgán Khal Mohammadi gyapjú szőnyeg elegáns és luxus kiegészítő, amely hozzájárul a szoba hangulatához és stílusához. Az afgán gyapjú szőnyeg különlegessége a sajátos mintázatoknak és színeknek köszönheti, amelyek az afgán kultúra és művészet hatását tükrözik. Az afgán keleti szőnyeg bármely helyiségbe teríthető, legyen az nappali, hálószoba, étkező vagy akár egy luxus iroda. Az Afgán nomád szőnyeg nem csak a padlóburkolat funkcióját tölti be, hanem a szoba dekorációjának részévé is válik. Az afgán szőnyeg státusza a szőnyegpiacon nagyon magas, az értékes és minőségi szőnyegek közé tartoznak. Az afgán kézi csomózású szőnyeg minősége és szépsége miatt, rengeteg országból vásárolnak a CarpetDepo szőnyegáruház oldalán. Azok, akik megengedhetik maguknak, hogy luxus és minőségi szőnyeget vegyenek, gyakran az afgán szőnyegeket választják. Az afgán nomád szőnyegek nagyon értékes és különleges darabok, amelyek egyediek és időtállóak. Az afgán szőnyegek iránt érdeklődők között vannak magánszemélyek, belsőépítészek és gyűjtők is. Az afgán szőnyegek gyakran családi örökségként is tovább öröklődnek, mint egy antik szőnyeget. Az afgán kézi csomózású szőnyeg egy státusz szimbólum. A definíciója közé tartozik a minőség, a kifinomultság, a luxus és az elegancia. Az afgán szőnyeg a kézművesség és a művészi kifejezés megtestesítője, amely kifejezi az afgán kultúra gazdagságát és sokszínűségét. Az afgán szőnyeget általában azok a vásárolják, akik szeretik a kézzel készült, minőségi és kifinomult termékeket. Sokan vásárolnak afgán szőnyegeket befektetési céllal, mivel ezek az értékes szőnyegek hosszú távon is megőrzik értéküket.

Tekintse meg a CarpetDepo Szőnyegáruház afgán Khal Mohammadi szőnyegek kínálatát és tegye le voksát, minőségi, elegáns nomád szőnyeg mellett!

167termék 136
167termék 136

 

 

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
37 073 Ft - 1 177 092 Ft
Hosszúság (cm)
80 - 977
Szélesség (cm)
47 - 253
Anyaga
Gyártás
Származási hely