Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Afgán szőnyegek Kargai / Khal Mohammadi

Szőnyegáruházunk Afgán Khal Mohammadi kézműves nomád szőnyeg akciókkal várja Önt. Találhat megfelelő futószőnyeget, nagyméretű szőnyeget. Böngéssze végig szőnyeg raktárunk kínálatát. Rendeljen bátran, ha még sem felel meg a szőnyeg, a CarpetDepo Szőnyegáruház gondoskodik a visszaszállításról, amely természetesen ingyenes.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁS itt olvashat bővebben

Az Afgán gyapjú szőnyeg eredete

Az Afgán gyapjú szőnyeg Afganisztán északi részén, nomádok és falusiak által lakott területen készültek. Az Afgán nomád szőnyeg meleg hangulatot kölcsönöznek otthonának változatos motívum- és színviláguk segítségével, mint nappali szőnyeg, hálószoba szőnyeg vagy akár folyósokra mint futószőnyeg. Az Afgán gyapjú szőnyeg készítés és nyírás után négyszer mossák és napon szárítják, ezen kívül színtartóak is. Színeit a természetből nyerik ki. Bizonyos színeket csak egy családtól lehet megvenni, és ennek a színnek a titkát régóta őrzik mint például a Khal Mohammadi család. Innen is kapta a nevét a Khal Mohammadi keleti szőnyeg. Az Afgán szőnyeg tartós és erős gyapjúból készülnek. A szőnyegeket nem nagy üzemekben készítik, hanem a szőnyeg szövők házaiban (Karkhana), ezért is nevezik őket Kargai szőnyegnek. 100%-ig kézi csomózású szőnyeg, az első csomózástól kezdve a mosásig, mindent feladatot ember végez. Egy 200x300 szőnyeg készítése akár 6-12 hónapig eltarthat.

  • Készítés: kézi csomózású
  • Csomószám: kb. 180 000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 8-10 mm
  • Súlya: 2,5 Kg/nm

Tekintse meg a CarpetDepo Szőnyegáruház afgán Khal Mohammadi szőnyegek kínálatát és tegye le voksát, minőségi, elegáns nomád szőnyeg mellett!

147termék 136
147termék 136

 

 

Szűrés
Ár
 (Ft)
39 573 Ft - 2 534 400 Ft
Hosszúság (cm)
80 - 977
Szélesség (cm)
47 - 300