Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Kargai/Khalmohamedi gyapjú szőnyeg

Szőnyegáruházunk Afgán kézi csomózású gyapjú szőnyeg akciókkal várja Önt. Találhat megfelelő futószőnyeget, nagyméretű szőnyeget. Böngéssze végig szőnyeg raktárunk kínálatát. Rendeljen bátran, ha még sem felel meg a szőnyeg, a Carpetdepo gondoskodik a visszaszállításról, amely természetesen ingyenes. A visszaszállításról itt olvashat bővebben!

Az Afgán gyapjú szőnyeg eredet

Ez a fajta gyapjú szőnyeg Afganisztán északi részén, nomádok és falusiak által lakott területen készültek. Egyedi meleg hangulatot kölcsönöznek otthonunknak változatos motívum- és színviláguk segítségével, mint nappali szőnyeg, hálószoba szőnyeg vagy akár folyósokra mint futószőnyeg. Az Afgán gyapjú szőnyeg készítés és nyírás után négyszer mossák és napon szárítják, ezen kívül színtartóak is. Színeit a természetből nyerik ki. Bizonyos színeket csak egy családtól lehet megvenni, és ennek a színnek a titkát régóta őrzik mint például a Khalmohamadi család. Innen is kapta a nevét a Khalmohamadi szőnyeg. Tartós és erős gyapjúból készülnek. A szőnyegeket nem nagy üzemekben készítik hanem házaikban (Karkhana) a szőnyeg szövő családok, ezért is nevezik őket Kargai szőnyegnek. 100%-ig kézi csomózású szőnyeg, az első csomózástól kezdve a mosásig, mindent feladatot ember végez. Egy 200x300 szőnyeg készítése akár 6-12 hónapig eltarthat.

  • Készítés: kézi csomózású szőnyeg
  • Csomószám: kb. 180 000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100 % gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100 % gyapjú
  • Vastagság: kb. 8-10 mm

Hova teríthetem az afgán gyapjú szőnyeget?

Mivel tartós és erős szőnyegről van szó, így a legforgalmasabb helyekre is teríthetjük. Természetesen kár lenne egy ilyen értékes szőnyegre (nedves, piszkos) cipővel lépkedni. Természetesen nem azt jelenti, hogy rögtön tönkre megy a szőnyeg, de veszít az élettartamából. Az Afgán szőnyeg eleganciájával előkelő hangulatot kölcsönöz a lakásnak. Bátran helyezhetjük étkező asztál alá is mivel könnyen tisztítható. Súlyos bútorokat nem érdemes helyezni a keleti szőnyegre, főleg ha vékony a lábai. A padló fűtéses lakásokba is rakhatjuk a szőnyeget mert átengedi a hőt.

Hogyan tisztítsam az Afgán keleti szőnyeget?

A kisebb szennyeződések nem igényelnek nagy szaktudást. Egy enyhén vizes ronggyal ellehet távolítani. Bármikor lehet porszívózni, de csak szál irányban, mint minden keleti szőnyeget. A gyapjú szőnyeg legnagyobb ellensége a moly. Így érdemes gyakrabban szellőztetni főleg nyáron, és időnként mozgatni a szőnyeget, hogy a molyok ne petézzenek alatta. Csak a nagyobb szennyeződések esetében ajánljuk a professzionális szőnyeg tisztitó cégeket. De mivel kézi csomózású szőnyeg, így bármikor restaurálható.

Nézze meg a teljes kínálatot és tegye le voksát, minőségi, egyedi keleti szőnyegeink mellett!


183termék 136
183termék 136

 

 

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
30 000 Ft - 1 177 092 Ft
Hosszúság (cm)
80 - 977
Szélesség (cm)
47 - 253
Anyaga
Gyártás