Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Szobák szerint

Milyen szempont szerint válasszunk szőnyeget egy szobába?

Minden szobának más hangulata van, így a szőnyeget is a szoba uralkodó színeihez, szoba forgalmához kell választani. Egy Ziegler szőnyeget bármelyik nappaliba eltudjuk képzelni, vagy akár étkező szobába, amíg egy selyem szőnyeget inkább csak a hálószobába ajánljuk. Minden szőnyegünk strapabíró, színtartó és porszívózható. A kézi csomózású keleti szőnyegek nagy előnye a gépi szőnyegekkel szemben, hogy javíthatóak, hisz ember alkotta.

Ha poliészterből készült gépi szőnyeget olcsón vásárol, akkor számolnia kell, hogy pár év és eldobható lesz a szőnyeg, mivel nagyban tartalmaz kémiai anyagot. A poliészteres gépi szőnyeget azoknak ajánljuk, akik rövid távra terveznek a szőnyeggel. (Ez az őszinte véleményünk!) Ha a közepes ár és érték kategóriát keresi akkor ajánljuk az akril-ból készült perzsa gépi szőnyegeinket. Drágábbak, mint egy átlagos gépi szőnyeg, de olcsóbbak, mint a kézi csomózású perzsa szőnyeg. Az akril hasonló anyag, mint a gyapjú, ellenáll a hőnek. Tapintásra is más, mint egy hagyományos gépi szőnyeg. Közel 1 millió csomót tartalmaz. Klasszikus perzsa szőnyeg mintákkal. Ezeket bátran ajánljuk nappali szőnyegként, hálószoba szőnyegként.

Aki azt akarja, hogy a szőnyege élete végig elkísérje, és talán még az ára is emelkedne az idő múlásával, akkor kézi csomózású keleti szőnyeget javasoljuk. Biztos találkoztak a nagyszülők padlásán elfekvő keleti szőnyeggel, amely egy tisztítás után teríthető vagy eladható is. A kézi szőnyegeknek tudjuk magasabb az ára, de az értéke is. Ne felejtse el miután szőnyeget vesz, hogy az Ön szőnyegét is hónapokon keresztül készítették a szakemberek, hogy az, az Ön otthonát díszítse. Ezért kell megbecsülni keleti kézi csomózású szőnyegeket és kézi szövésű kelimeket.