Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Folyosó szőnyegek

Folyosóra keres szőnyeget? Tekintse meg Szőnyegáruházunk folyosó szőnyeg kínálatát és rendeljen online kényelmesen. Ne aggódjon, ha nem illik a helyiséghez a szőnyeg, a Carpetdepo gondoskodik a visszaszállításról, amely ingyenes.

Folyosó szőnyeg stílus és dekoráció

A lakások folyosójába helyezett hosszú szőnyeget nevezzük futószőnyegnek. Minden ház rendelkezik folyosóval vagy előszobával amelyet érdemes feldíszíteni, hisz itt közlekedünk a legtöbbet és a vendég is ezt a helyiséget látja meg először. Természetesen nem csak folyosóka tehetünk hosszú szőnyeget, hisz mint kiegészítő szőnyegként is használhatjuk. Hálószobákba az ágy két szélére is rakhatunk szőnyeget. Nappalikba gyönyörűen mutat a bútorok vagy kandallók előtt. Egy nagyméretű nappali szőnyeg kiegészítőjeként is használhatjuk, csak ilyenkor ügyelni kell, hogy a nagyméretű szőnyeghez passzoljon színben és a minta stílusa is hasonló legyen. A lakberendezők fantáziája kimeríthetetlen, de magunk is könnyedén találhatunk megfelelő hosszú szőnyeget folyosónkra.

folyosó szőnyeg

Vajon milyen szőnyeg illik a folyosóra vagy előszobába?

Nagyban függ attól, hogy folyosóról nyíló szobákban milyen szőnyegek vannak. Mennyire kell, hogy passzoljon a folyosó szőnyeg a nappali szőnyeghez vagy éppen a hálószoba szőnyeghez. Számít a természetes fény is. Hisz nem tehetünk a sötét folyosóra vagy előszobába sötét színű szőnyeget mert csak komorrá, sötétté tesszük a helyiséget és így elveszti a barátságos hangulatát. Ha van elegendő napfény akkor tehetünk akár sötétebb szőnyeget is, mert a rásütő nap kellően megvilágítja a szőnyeget. Függ, hogy milyen oldalról terítjük a keleti szőnyeget. Ahogy fekszik a gyapjú szálai azaz a szál irányában, úgy a kézi szőnyeg világosabb oldalát látjuk. Szemben a szál iránnyal a keleti szőnyeg sötétebb oldalát látjuk. Ezt otthon kipróbálhatjuk a saját keleti szőnyegünkkel. Aki nem jártas a kézi szőnyeg világában az ilyenkor meglepődik. Viszont a szövött Kilim szőnyeg esetében nincs így, mivel azokat szővik és nem csomózzák, így nincs is szál irány. Mivel a Chobi Kilim főleg világos színű, így a sötétebb folyosókban vagy előszobákban is vidám hangulatot teremt.

Az ideális folyosó szőnyeg jellemzői

Az ideális folyosó szőnyeg kiválasztása kulcsfontosságú lépés minden otthon dekorációjában. A folyosó nem csupán egy átjáró a különböző helyiségek között; életterünk egyik meghatározó része, amely első benyomást kelt vendégeinkben és otthonunk stílusát is tükrözi. Az ideális folyosó szőnyeg mérete szorosan kapcsolódik a folyosó hosszához és szélességéhez. Egy jól megválasztott szőnyeg harmonikusan illeszkedik a térbe, kiemeli annak formáját, és optikailag is tágasabbá teheti a folyosót. Fontos, hogy a szőnyeg ne legyen sem túl rövid, sem túl hosszú; harmonikusan illeszkedjen a rendelkezésre álló helyhez. Sokan törekednek, hogy egy darab megfelelő hosszúságú szőnyeget vásároljanak a folyosóra, de nem ritka, hogy két darab, hasonló méretű, színű és mintájú szőnyegből állítják össze a folyosóra a szőnyegeiket. Ebben az esetben a gépi készítésü szőnyegeknél egyszerűbb a feladat, viszont a kézi szőnyegeknél nagyobb kihívás megtalálni a hasonlót. A folyosó szőnyeget érdemes a tér közepére helyezni, hogy minden faltól egyforma távolságra legyen. A folyosó szőnyegek esetében különösen fontos a strapabíró anyagválasztás. A gyakori használat és a nagyobb forgalom miatt érdemes olyan anyagot választani, amely könnyen tisztítható és strapabíró. A gyapjú szőnyegek a folyosóra ideálisak lehetnek, mivel ezek tartósak és könnyen karbantarthatóak. A folyosó szőnyeg kiválasztásakor fontos szempont a stílus és a design. A szőnyegnek harmonizálnia kell otthonunk többi részével, legyen szó minimalista vagy klasszikus stílusról. A minták és színek választéka szinte végtelen; a lényeg, hogy a kiválasztott szőnyeg tükrözze lakói személyiségét és stílusát. Egy folyosó szőnyeg nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem funkcionalitását tekintve is. Válasszon olyan szőnyeget, amely csökkenti a zajt és egyben melegíti teret a hidegebb napokon.

Reméljük megtalálja szőnyegáruházunkban a megfelelő szőnyeget a folyosóra vagy előszobába. Rendelje meg online kényelmesen házhoz a szőnyeget, ha mégsem passzolna, akkor a CarpetDepo gondoskodik a visszaszállításról.


332termék 136
332termék 136
Szűrés
Ár
 (Ft)
9 097 Ft - 1 483 442 Ft
Hosszúság (cm)
85 - 977
Szélesség (cm)
60 - 203