Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Ziegler szőnyeg: A kézműves hagyományok tovább élése a modern életben

Ziegler szőnyeg: A kézműves hagyományok tovább élése a modern életben

Amikor szőnyeget kell választania otthonába, kevés olyan lehetőség van, amely felér a Ziegler szőnyeg szépségével és kifinomultságával. Ezt a gyönyörű darabot hagyományos technikákkal készítik, amelyek a szövők generációin keresztül öröklődtek, és amelyek tartós és vizuálisan lenyűgöző terméket eredményeznek.

Ziegler szőnyeg története

A Ziegler szőnyeg története az 1800-as évek végére nyúlik vissza, amikor brit kereskedők egy csoportja perzsa szőnyegeket kezdett importálni az Egyesült Királyságba. Ezek a kereskedők észrevették, hogy az általuk importált szőnyegek közül sok túl merész és színes volt a brit piac számára, ami arra késztette őket, hogy egy új szőnyegstílust hozzanak létre, amely megfelel a nyugati ízlésnek. Az így létrejött Ziegler szőnyeg a hagyományos perzsa minták és a nyugati színpaletták ötvözéséből született meg, így egy olyan termék készült, amely egyszerre volt elegáns és kifinomult. A Ziegler szőnyegeket ma is ugyanezekkel a hagyományos technikákkal készítik, így a termék időtálló.

Származási országa Afganisztán. Viszonylag fiatal fajtájú gyapjú szőnyeg, 90-es évek óta gyártják. Afganisztánban a színezete miatt Chobi-nak nevezték el. Ugyanis a Ziegler szőnyeg színeit bizonyos fákból nyerik el. Ezért is olyan nehéz és időigényes a csomózása, mert a fonalakon bőven maradnak a fa szálkái. A fákat apróra darabolják és ledarálják. Aztán főzéssel kinyerik belőle a színeket, majd ebbe mártják a Ghazni városban gyártott gyapjúkat. A Ziegler szőnyeg elkészülte után négyszer mossák, hogy a színvérzést elkerüljék. Így nagyon tartós és életre szóló gyönyörű gyapjú szőnyegeket kapunk. A népszerű és patinás perzsa szőnyeg egyik alcsoportját képezik a Ziegler szőnyeg. Eredetileg Afganisztánból származó Ziegler szőnyeg eredeti neve Chobi. A Ziegler szőnyeg elnevezést pedig egy korabeli gyártó és forgalmazó után terjedt el Európában. Kézi csomózással készülnek, a színezéshez használt festékanyagot pedig különböző fákból, növényekből nyerik (chobi jelentése: fa). A ziegler szőnyeg antik hatású, visszafogottabb színvilág és mintázat jellemző rájuk. Folyósokba futószőnyeg méretben is kapható. A ziegler szőnyeg világszerte rendkívül kedveltek. Ezt a gyapjú szőnyeget, Pakisztánban, afgánok lakta területén csomózzák. Változatos mintáikkal és színeikkel, egyedi hangulatot kölcsönöznek otthonának mint nappali szőnyeg, futószőnyeg, hálószoba szőnyeg, előszoba szőnyeg. 

Ziegler szőnyeg

Ziegler szőnyeg legfőbb előnyei

A Ziegler szőnyeg egyik előnye a tartósság. Ez a keleti szőnyeg kiváló minőségű, kézzel fonott afgán gyapjúból készül, amely természetesen ellenáll a kopásnak. Ez azt jelenti, hogy egy jól elkészített Ziegler szőnyeg akár évtizedekig is megmaradhat, még nagy igénybevétel mellett is.

Ziegler szőnyeg másik előnye a sokoldalúsága. A Ziegler szőnyeg számos színben és mintában kapható, így könnyen találhat olyan szőnyeget, amely kiegészíti a meglévő dekorációt. A ház bármelyik helyiségében jól mutat, a nappalitól a hálószobáig, hangulatos és hívogató légkört teremthet.

A Ziegler szőnyeg visszafogott színpalettájáról és bonyolult mintáiról ismert, amely ideális választássá teszi hagyományos dekorációhoz. Ha azonban valami merészebbre vágyik, elérhető fakobb színekben és modernebb mintákban is.

Tehát ne féljen befektetni egy kiváló minőségű Ziegler szőnyegbe. Bár ez drágább lehet, mint néhány más lehetőség, de olyan befektetésnek számít a lakberendezésben, amely hosszú távon megtérül. Megfelelő ápolás és karbantartás mellett ez a szőnyeg élettartama évtizedekig tarthat, így hosszú éveken át melegséget és szépséget kölcsönözhet otthonának.

A Ziegler szőnyeg időtálló kiegészítője bármely lakberendezési tervnek. Tartósságával, sokoldalúságával és lenyűgöző szépségével ez a szőnyeg biztosan otthona értékes részévé válik. Akár klasszikus, hagyományos szőnyeget keres, akár valami modernebbet, találni fog olyan Ziegler szőnyeget, amelyik megfelel az Ön stílusának és költségvetésének. Az új, modern bútorokkal és kiegészítőkkel való kombinálásával a Ziegler szőnyeg remek választás lehet otthona díszítésére! Nézzen körül webáruházunkban és találjon rá a kedvencére!

Írány a CarpetDepo Ziegler szőnyeg kollekciója!