Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Aqcha gyapjú szőnyeg

Válassza ki az otthonába illő keleti szőnyeget, rendeljen szőnyeg webáruházunktól, minden szőnyeg a raktárunkban megtalálható. Ha nem illik otthonához a szőnyeg, a Carpetdepo gondoskodik az ingyenes visszaszállításról, amelyről ITT olvashat bővebben!

Aqcha gyapjú szőnyeg eredete

Az Aqchai kézi csomózású gyapjú szőnyeg, Aqcha város környékén, Afganisztán északi részén, nomádok és falusiak által lakott területen készül. A leggyakoribb minta az Elefánttalp és Bokhara minta. Szőnyeg csomózása Gheordes technikával történik. Ez dupla csomózást jelent. Hagyományos afgán gyapjúból készül. Színezékét a természetből nyerik el, különböző növényekből, virágokból. Mivel kevésbé sűrű csomózású szőnyegek kategóriájába tartozik, így az ára alacsonyabb. Viszont tartóssága megegyezik a többi keleti szőnyegével. Bátran teríthetjük olyan helyekre is, ahol sokan közlekednek, mint például irodákban.  Különleges atmoszférát kölcsönöznek otthonának, mint nappali szőnyeg vagy hálószoba szőnyeg. Folyósokra külön méretben kapható a futószőnyegek kategóriában. Az Aqchai gyapjú szőnyeg készítése hasonló, mint a többi Afgán szőnyegé. A csomózást nyírás követi, ezután négyszer mossák kövön és hagyják a napon száradni. Színezése tartós marad, a további mosás során nem veszít a színéből. 100% kézi csomózású szőnyeg, amelynek készítése hatalmas szakértelmet, türelmet és időt igényel. Padlófűtésű lakásokban is teríthető. Nem tartalmaz allergén anyagot.

  • Készítés: kézi csomózású szőnyeg
  • Csomószám: kb.150 000 csomó/m2
  • Származási hely: Aqcha város, Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100 % gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100 % gyapjú
  • Vastagság: kb. 8-10 mm

Az Aqcha keleti szőnyeg tisztítása

Az Aqchai gyapjú szőnyeget azonnal lehet porszívózni. A porszívózásnál ügyeljünk, hogy csak szál irányban és a porszívó leggyengébb fokozatán. Padlófűtés esetében gyakrabban mozgassuk a szőnyeget, hogy a molyok ne szaporodjanak alatta. Vagy szórjunk levendulát alá és szellőztessünk gyakrabban. A kisebb szennyeződésnél egy enyhén nedves ronggyal töröljük át vagy használhatunk üzletekben kapható szőnyegtisztitó habot, amely gyapjút is tisztít. Viszont, ha nagyobb szennyeződés éri akkor érdemes professzionális szőnyegtisztító céget hívni.

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt kézi csomózású keleti szőnyeggel elégedett lesz, és azt örömmel használja!


47termék 136
47termék 136
Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
27 440 Ft - 294 814 Ft
Hosszúság (cm)
104 - 296
Szélesség (cm)
70 - 207
Anyaga
Gyártás
Származási hely