Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim szőnyeg Chobi 81x125 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 81x125 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
34 813 Ft

Kilim szőnyeg Chobi 81x125 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

Kilim szőnyeg Chobi 81x125 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 81x125 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 81x125 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 81x125 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

A tökéletes Kilim szőnyeg kiválasztása olykor nehéz feladat, hiszen mindegyik darab rendkívüli szépséggel bír. A CarpetDepo Kilim üzletben egyedülállóan gazdag kínálat található a kisebb méretű Chobi Kilim szőnyegekből, amelyek valódi díszei lehetnek bármely otthonnak. A kézzel szőtt Kilim szőnyeg káprázatos színeivel és mintáival minden teret lenyűgözővé varázsol. Az afgán gyapjúból készült Kilim szőnyegek változatos színei és mintázatai remekül illeszkednek a bármelyik szobába, de akár a gardróbba is. A kézi szövésű szőttesek könnyedén porszívózhatók és tisztán tarthatók, így azok karbantartása sem okoz majd fejtörést. A Chobi Kilim 100% gyapjúból készül, ami kiemelkedő tartósságot és hosszú élettartamot garantál. Ezeket a Kilimeket Afganisztán Maymanah tartományában készítik, ahol a gyártási folyamat végeztével a Kilimeket négyszer átmossák, hogy a végső színük tartós és élénk maradjon. A Kilim vagy más néven szőttes eredetileg a nomád törzsek által használt melegítő textil volt, amelyet sátraikban alkalmaztak. A Kilim könnyű súlya révén nemcsak a padlót képes megszépíteni, hanem falra akasztva, kiváló dekorációs elem lehet, amely a falakat is díszíti. Az afgán Kilim minősége páratlan, így biztos lehet abban, hogy hosszú távon is gyönyörködhet majd annak szépségében. A finom kézi szövésnek köszönhetően minden egyes Chobi Kilim szőnyeg egyedülálló darabja lesz otthonának, amely különleges atmoszférát teremt. A CarpetDepo Kilim üzlet raktárkészlete, számos gyönyörű és minőségi gyapjú Kilim szőnyeget kínál. Amennyiben a Chobi Kilim szőnyeg mégsem illene tökéletesen otthonába, a CarpetDepo biztosítja a Kilim ingyenes visszaszállítását, így teljesen kockázatmentesen választhatja ki és vásárolhatja meg a Kilim szőnyegét.

 

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben!

  • Készült: Kézi szövés
  • Név: Chobi kilim, Maimana Kelim
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm
  • Súlya: 1,4 kg/m2
Hosszúság (cm)
125
Szélesség (cm)
81
Négyzetméter (m²)
1,0125
Cikkszám
98200
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
4-5 mm
Gyártás
Kézi szövésű
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
34 813 Ft
Részletek

Videó a Chobi Kilim szőnyegről

 

 

Kézi szövésű Kilim szőnyeg az Afgán művészeti remekmű

Az afgán kézi szövésű szőnyegek, az afganisztáni kézműves szaktudás remekeként világszerte nagyra értékeltek és népszerűek. Ezek a különleges kézi szövésű szőnyegek jellegzetesen sűrűbbek és kompaktabbak más Kilim típusokhoz képest, amely egy speciális szövéstechnikának köszönhető. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az afgán szövött szőnyegek vékonyabb szerkezetűek legyenek és gyorsabban elkészüljenek a csomózott szőnyegekhez képest. A Chobi Kilim szőnyegek designja egyesíti az antik és modern elemeket, így mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő darabot. Ezek a kézi szövésű szőnyegek különösen kedveltek a lakberendezők körében, mivel harmonikusan illeszkednek a legtöbb otthon színvilágához és az elérhető árkategóriájuk révén széles körben megfizethetőek. A Chobi Kilim szőnyegek sokoldalúan használhatók az otthonok díszítésében, akár falvédőként, akár a gardróbba terítve. Ezen etnikai szőnyegek jelentős művészeti és kulturális értéket képviselnek. Az afgán kézi szövésű szőnyegek nem csak esztétikailag vonzók, hanem történelmi és kulturális szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bírnak. A kézi szövésű szőnyegek az afgán kézművesség gazdag hagyományait és örökségét őrzik, minden egyes darabjuk egyedi és páratlan. A gyapjúból szövött szőnyegek természetes anyaghasználatukkal, hozzá járulnak az otthonos és barátságos atmoszféra megteremtéséhez.

Kilim szőnyeg kisméretű

 

 

Az Afgán Kilim készítése

A Chobi Kilim szőnyegeket Afganisztán Maymanah tartományában főként türkmén és üzbég nők készítik a saját otthonaikban. A kis méretű Kilim szőnyeg szövéséhez egy kisebb, egyszerű szövőkeretet használnak, melyen a kisméretű Kilim szőnyeg elkészítéséhez körülbelül 1-2 kilogramm gyapjúfonal szükséges. Az Afgán Kilimek készítése során főleg nők dolgoznak, akik a háztartási munkák mellett ezzel a tevékenységgel egészítik ki családjuk jövedelmét és biztosítják gyermekeik nevelését. Már a fiatal lányok is korán kiveszik a részüket az afgán kulturális hagyomány műveléséből, és ez a tevékenység nem minősül kényszer gyermekmunkának. A férfiak kevésbé aktívak szőttesek szövésében, így ők inkább kimaradnak ezen hagyomány ápolásából. A szőnyegszövők folyamatos fizetést kapnak munkájukért a kereskedőtől, az elkészült Kilim egyes részei után. A Kilim szövése sosem állhat meg, még a családi események alatt sem, hiszen ez is egy bevételi forrás a családok számára. Afganisztánban a Kilim szövés a közösségi szellem és a kulturális identitás része. Egy kisméretű Kilim szőnyeg elkészítése 1-2 hónapot vehet igénybe. A Chobi Kilim elkészülte után a kereskedő elviszi azokat mosásra, ahol alaposan átmossák és a forró napon szárítják, vagy ha az időjárás nem kedvező, ventilátorokat használnak a szárításhoz. Ezen folyamatok befejeztével az etnikai Kilim szőnyegeket Európába exportáljuk a CarpetDepo raktárába, majd innen az online vásárlókhoz. Reméljük, hogy Ön is értékeli az etnikai szőnyegeket, melyek nemcsak egy hosszú munkafolyamat eredményeként jönnek létre, hanem egy ősi népi hagyományt is tükröznek. A Chobi Kilim szőnyegek nemcsak szépségük miatt különlegesek, hanem kulturális értékük miatt is. Több évtizedes szőnyegkereskedelmi tevékenységünk során számos szőnyegszövőt látogattunk meg otthonaikban, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a gyártás nem kényszer gyermekmunkával történik. A CarpetDepo-nál kiemelten fontos etikai álláspontunk, hogy nem dolgozunk olyan családokkal, ahol a gyerekeket munkára kényszerítik tanulás helyett, tiszteletben tartva az emberi jogokat és elősegítve a fenntartható gyártást. Egy kisméretű Kilim szőnyeg tökéletesen alkalmas a lakása bármelyik helyiségébe, hiszen nem csak praktikusak és tartósak, hanem esztétikai értékükkel is hozzájárulnak a helyiség otthonos és stílusos megjelenéséhez. A kézi szövésű szőnyegek egyedi mintáikkal és színeikkel egyedülálló darabok, melyek minden otthonban különleges hangulatot teremtenek.

 

Kilim szőnyeg készítése

 

 

Hogyan tisztítsuk a gyapjú kilim szőnyeget?

A kézi szövésű szőnyeg gondozása során nincsen szükség speciális szakértelemre, de az alapvető karbantartási lépéseket érdemes követni, hogy megőrizzük annak esztétikai vonzerőjét és tartósságát.

Apróbb szennyeződések eltávolítása esetén a legjobb megoldás egy enyhén nedvesített törlőkendő alkalmazása. Fontos, hogy a Kilim szőnyeg ne legyen vizes. Azonnal cselekedjen, ha szennyeződés kerül a szőnyegre, ne várja meg hogy megszáradjon. Alternatív megoldásként választhatunk olyan szőnyegtisztító habot, amely kifejezetten gyapjú szőnyegek tisztítására lett kifejlesztve. A használat előtt mindig végezzen próbát egy kisebb területen, hogy biztos legyen benn, a tisztítószer nem károsítja a gyapjú Kilim anyagát vagy színeit.

Amennyiben erősebb szennyeződéssel szembesülünk, vagy ha az idő múlásával átfogóbb tisztításra van szükség, javasolt szakmai szőnyegtisztító szolgáltatást igénybe venni. A porszívózás és óvatos folteltávolítás biztosítja a gyapjú Kilim szőnyeg megfelelő állapotának megőrzését hosszútávon. A Kilim szőnyeg rendszeres tisztításakor használjuk a porszívó legkisebb fokozatát, mivel a Kilim nem tartja magában a porokat, így könnyen tisztán tartható.

Alkalmanként érdemes a kisméretű Kilim szőnyeget átmozgatni, hogy elkerüljük a molyok által okozott károsodást. Figyeljünk arra is, hogy ne helyezzünk túl nehéz bútorokat a Kilimre, mivel azok idővel ronthatják a szőnyeg szövését. Az afgán Kilim szőnyegek és más etnikai kilim szőnyegek esetében is javasoltak ezek a tisztítási technikák, hogy a szőnyegek mindig tiszták és gondozottak maradjanak otthonunkban.

Fontos megemlíteni, hogy egy régi szokás szerint a szövött szőnyegeket felakasztjuk és egy portalanító pálcával ütögetve tisztítjuk, ám ez a folyamat káros lehet bármilyen kézi szövésű szőnyeg számára.

etnikai szőnyeg porolása

Reméljük, hogy elégedett lesz a kisméretű kézi szövésű Chobi kilim szőnyeggel, és örömmel fogja használni.


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
98200