Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
78 392 Ft

Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim futószőnyeg Chobi 80x302 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

A megfelelő Kilim futószőnyeg kiválasztása a folyosóhoz kihívásokkal teli lehet, hiszen mindegyik futó lenyűgöző szépséggel bír. A CarpetDepo Kilim áruházban gazdag kínálat áll rendelkezésre a különleges Chobi Kilim futószőnyegekből, amelyek igazi díszei lehetnek a folyosónak. A kézi szövésű Chobi Kilim futószőnyeg kivételesen szép és színgazdag, így minden folyosón lenyűgöző látványt nyújt. Az afgán Kilim futószőnyeg változatos színei és mintái remekül illeszkednek egymáshoz, mint egy kiegészítő szőnyeg. Vidám és világos színvilága tökéletesen feldobja a legkomorabb folyosó hangulatát. Vékony szövésének köszönhetően nem akad meg rajta az ajtó. A hálószobában az ágy két oldalára helyezve két hasonló, de nem feltétlenül teljesen egyforma Kilim futószőnyeg elhelyezésével egyedülálló stílust és harmóniát teremthet. Az ilyen elrendezés nem csak esztétikailag vonzó, de praktikus is, mivel az ágy mindkét oldalára biztosítja a meleg és puha lépőfelületet. A kézi készítésű Kilim futószőnyegek használata, kiváló minőségű gyapjú anyagukkal emelik a hálószoba eleganciáját. Az afgán Kilim futószőnyegek, illetve a Chobi Kilim futószőnyegek remek választásnak bizonyulnak, ha etnikai hatásokat szeretnénk bevinni otthonunkba. A kézi szövésű Kilim futószőnyegek egyedi karaktere tökéletesen illik a hálószoba meghitt hangulatához. A kézi szövésű gyapjú Kilim könnyedén porszívózható és tisztítható, így nem kell aggódnia a karbantartása miatt. A Chobi Kilim futószőnyeg teljes egészében gyapjúból készül, ami biztosítja a tartósságát és hosszú élettartamát. Afganisztán Maymanah tartományában készítik, ahol a gyártás során négyszer mossák, hogy a végleges szín megőrizze tartósságát. A Kilim eredetileg nomád szőnyeg volt, amit a nomád törzsek használtak sátraik melegen tartására. Könnyű súlyának köszönhetően a Chobi Kilim faliszőnyegként is használható, így nemcsak a folyosót, hanem a falakat is díszítheti. A gyapjú Kilim kiemelkedő minőségű, így biztos lehet benne, hogy hosszú időn át élvezheti annak szépségét. Az aprólékos kézi szövés révén a Chobi Kilim futószőnyeg egyedi darabbá válik otthonában, és különleges atmoszférát teremt akár folyosón akár a nappaliban. A CarpetDepo Kilim áruház és raktár széles választékot kínál gyönyörű és minőségi gyapjú Kilimekből. Ha a Chobi Kilim futószőnyeg mégsem illik a lakásában, a CarpetDepo Kilim áruház ingyenes visszaszállítást biztosít, így kockázatmentesen rendelheti meg a Chobi Kilim futószőnyeget.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben!

  • Készült: Kézi szövés
  • Név: Chobi kilim
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm
  • Súlya: 1,4 kg/m2
Hosszúság (cm)
302
Szélesség (cm)
80
Négyzetméter (m²)
2,416
Cikkszám
100585
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
4-5 mm
Gyártás
Kézi szövésű
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
78 392 Ft
Részletek

Videó a Chobi Kilim szőnyegről

 

Az Afgán Kilim futószőnyegek gyártásának részletei

Az afgán Kilim futószőnyegek, különösen a Chobi típusúak, Afganisztán Maymanah tartományában készülnek, ahol főként türkmén és üzbég nők szővik őket otthonaikban. A Chobi Kilim futószőnyegek szövéséhez nagy, de egyszerű szövőkeretet használnak, amelyen kb. 3-4 kilogramm gyapjúfonalra van szükség egy 200 cm vagy 300 cm hosszú darab elkészítéséhez. Az afgán Kilim futószőnyegek gyártása során főként nők dolgoznak, akik a háztartási munkák mellett ezzel a tevékenységgel egészítik ki családjuk jövedelmét és biztosítják gyermekeik oktatását. A fiatal lányok is részt vesznek a kézi szövésű Kilim futószőnyegek készítésében, amely az afgán kulturális hagyomány része, és nem minősül kényszer gyermekmunkának. A férfiak nem vesznek részt ezen hagyomány fenntartásában. A szövőket a kereskedő heti rendszerességgel fizeti ki az elkészült Kilim futószőnyeg egyes részei után. A szőnyegszövés a közösségi szellem és a kulturális identitás részét képezi. Egy 200 cm-es vagy 300 cm-es Kilim futószőnyeg elkészítése 2-4 hónapot vehet igénybe. A Chobi Kilim futószőnyegek elkészülte után a kereskedő elviszi őket mosásra, ahol alaposan átmossák, majd a napon szárítják, vagy ha az időjárás nem kedvező, ventilátorokkal szárítják őket. Miután ezek a folyamatok befejeződtek, a Chobi Kilim futószőnyegeket Európába importáljuk saját szőnyeg raktárunkba, majd innen továbbítjuk a vásárlóknak. Reméljük, hogy Ön is értékeli az etnikai Kilim futószőnyegeket, amelyek nemcsak hosszú munkafolyamat eredményeként készülnek, hanem ősi népi hagyományokat is tükröznek. A Chobi Kilim futószőnyegek különlegességét nemcsak fizikai szépségük adja, hanem kulturális értékük is. Több évtizedes szőnyegkereskedelmi tapasztalatunk során számos szőnyegszövőt látogattunk meg otthonaikban, hogy biztosítsuk, hogy a gyártás nem kényszer gyermekmunkával történik. A CarpetDepo-nál kiemelten fontos etikai elveink közé tartozik, hogy nem dolgozunk olyan családokkal, ahol a gyerekeket munkára kényszerítik a tanulás helyett, tiszteletben tartva az emberi jogokat és elősegítve a fenntartható gyártást. Ezek a gyapjú Kilim futószőnyegek különösen alkalmasak a nappaliba, hiszen nem csak praktikusak és tartósak, hanem esztétikai értékükkel is hozzájárulnak a helyiség otthonos és elegáns megjelenéséhez. A kézi készítésű Kilim futószőnyegek egyedi mintáikkal és színeikkel egyedülálló darabok, amelyek minden otthonban különleges hangulatot teremtenek.

 

Kilim futószőnyeg készítése

 

Az afgán művészet ékköve: Chobi Kilim futószőnyeg

A világ minden táján ismert és kedvelt kézi szövésű afgán kilim futószőnyeg különleges értéket képvisel. Közülük is kiemelkedik a Chobi kilim futószőnyeg, melyet egyedi jellegzetességei tesznek különlegessé. Ezek a Kilimek sűrűbbek és tömörebbek, köszönhetően speciális szövési technikájuknak. Ez a technika lehetővé teszi, hogy az afgán kilim futószőnyegek vékonyabbak legyenek és gyorsabban készüljenek, mint a csomózott szőnyegek. A Chobi kilim futószőnyegek antik stílusú mintázatukkal ragadják meg a figyelmet, de modern dizájnokat kedvelők is találnak számukra vonzó darabokat. Ezek a futószőnyegek különösen népszerűek, mert a legtöbb folyosó színvilágába tökéletesen illeszkednek és megfizethető áruk miatt sokak számára elérhetők. A Chobi kilim futószőnyegeket sokféleképpen lehet felhasználni a lakás díszítésére: faliszőnyegként vagy hagyományos módon a folyosóra terítve is remekül mutatnak. Ezek az etnikai kilim futószőnyegek ideális választások a nappaliba, ahol a központi szőnyeget kiegészíthetik. Az afgán kilim futószőnyegek különleges művészeti értéket képviselnek, melyek nemcsak esztétikai szempontból, hanem történelmi és kulturális jelentőségük miatt is figyelemre méltók. Minden egyes kézi készítésű kilim futószőnyeg az afgán kézművesség és tradíciók örökségét hordozza magában, így minden darab egyedi és megismételhetetlen. A gyapjú kilim futószőnyegek természetes anyagokból készülnek, ami hozzájárul a folyosó meleg és barátságos hangulatához. A kézi készítésű kilim futószőnyegek nemcsak díszítőelemként szolgálnak, hanem mint falvédő is. A Chobi kilim futószőnyegek nem csupán szemet gyönyörködtető darabok, hanem a mindennapok részévé válva is funkcionálisak. Ezek a szőnyegek, amelyek az afgán kézművesség kiemelkedő példái, hosszú élettartammal rendelkeznek, és évről évre megőrzik szépségüket. Az afgán kilim futószőnyegek autentikus stílusa, valamint a gyapjú természetes puhasága és tartóssága révén kiváló választások mindazok számára, akik szeretnék otthonukat egyedi és kulturálisan gazdag díszítőelemekkel gazdagítani.

Kilim futószőnyeg

Hogyan gondoskodjunk a Chobi kilim futószőnyegről?

A Chobi kilim futószőnyeg ápolása nem igényel különösebb szakértelmet, azonban néhány alapvető lépés betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük annak eredeti szépségét és tartósságát.

Kisebb foltok eltávolítása:

  • Használjon enyhén nedves rongyot a kisebb foltok eltávolítására. Fontos, hogy a kilimet ne áztassa el, mert ez károsíthatja az anyagot.
  • A foltokat azonnal tisztítsa meg, ne hagyja, hogy a szennyeződés megszáradjon és beivódjon a szövetbe.

Speciális tisztítószerek használata:

  • A gyapjú tisztítására alkalmas szőnyegtisztító habok is hatékonyak lehetnek. Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy a termék nem károsítja a kilim anyagát vagy színét, ezért először egy kisebb, nem látható területen próbálja ki.

Makacs szennyeződések kezelése:

  • Amennyiben komolyabb foltokkal találkozik, vagy időnként alaposabb tisztításra van szükség, érdemes szakértői szőnyegtisztító szolgáltatásokat igénybe venni. Ezek a szolgáltatások kíméletesen, mégis hatékonyan tisztítják meg a szőnyeget.

Rendszeres porszívózás:

  • A kilim futószőnyegek rendszeres porszívózása hozzájárul azok épségének megőrzéséhez. A porszívózás során a leggyengébb fokozatot használja, mivel a kilim könnyen tisztítható, és nem tartja meg a port.

Alapos tisztítás:

  • Időnként nemcsak a futószőnyeget, hanem alatta is érdemes takarítani, hogy megvédje a kilimet a molyoktól és egyéb károsító tényezőktől.

Bútor elhelyezése:

  • Ügyeljen arra, hogy ne helyezze nehéz bútorok alá a kilim futószőnyeget, mivel azok károsíthatják a szövet szerkezetét és tartósságát.

Az afgán kilim futószőnyegek és más etnikai kilim futószőnyegek esetében is alkalmazhatóak ezek a tisztítási módszerek, hogy a kilim futószőnyeg mindig tiszta és ápolt maradjon.

Hagyományos tisztítási módszerek és azok veszélyei

Fontos megjegyezni, hogy egy régi hagyomány szerint a kilimeket felakasztják és portalanító pálcával ütögetve tisztítják. Ez a módszer azonban károsíthatja a kézi szövésű kilimet, valamint bármely más típusú kézi készítésű szőnyeget is. A modern tisztítási módszerek sokkal kíméletesebbek és hosszú távon megőrzik a szőnyeg épségét.

szőnyeg porolása

Reméljük, hogy elégedett lesz a tőlünk vásárolt kézi szövésű Chobi kilim futószőnyeggel, és örömmel fogja használni.


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
100585