Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim szőnyeg Chobi 61x87 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 61x87 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
19 853 Ft

Kilim szőnyeg Chobi 61x87 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

A tökéletes Kilim szőnyeg kiválasztása olykor nehéz feladat, hiszen mindegyik darab rendkívüli szépséggel bír. A CarpetDepo Kilim üzletben egyedülállóan gazdag kínálat található a kisebb méretű Chobi Kilim szőnyegekből, amelyek valódi díszei lehetnek bármely otthonnak. A kézzel szőtt Kilim szőnyeg káprázatos színeivel és mintáival minden teret lenyűgözővé varázsol. Az afgán gyapjúból készült Kilim szőnyegek változatos színei és mintázatai remekül illeszkednek a bármelyik szobába, de akár a gardróbba is. A kézi szövésű szőttesek könnyedén porszívózhatók és tisztán tarthatók, így azok karbantartása sem okoz majd fejtörést. A Chobi Kilim 100% gyapjúból készül, ami kiemelkedő tartósságot és hosszú élettartamot garantál. Ezeket a Kilimeket Afganisztán Maymanah tartományában készítik, ahol a gyártási folyamat végeztével a Kilimeket négyszer átmossák, hogy a végső színük tartós és élénk maradjon. A Kilim vagy más néven szőttes eredetileg a nomád törzsek által használt melegítő textil volt, amelyet sátraikban alkalmaztak. A Kilim könnyű súlya révén nemcsak a padlót képes megszépíteni, hanem falra akasztva, kiváló dekorációs elem lehet, amely a falakat is díszíti. Az afgán Kilim minősége páratlan, így biztos lehet abban, hogy hosszú távon is gyönyörködhet majd annak szépségében. A finom kézi szövésnek köszönhetően minden egyes Chobi Kilim szőnyeg egyedülálló darabja lesz otthonának, amely különleges atmoszférát teremt. A CarpetDepo Kilim üzlet raktárkészlete, számos gyönyörű és minőségi gyapjú Kilim szőnyeget kínál. Amennyiben a Chobi Kilim szőnyeg mégsem illene tökéletesen otthonába, a CarpetDepo biztosítja a Kilim ingyenes visszaszállítását, így teljesen kockázatmentesen választhatja ki és vásárolhatja meg a Kilim szőnyegét.

 

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben!

  • Készült: Kézi szövés
  • Név: Chobi kilim, Maimana Kelim
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm
  • Súlya: 1,4 kg/m2
Hosszúság (cm)
87
Szélesség (cm)
61
Négyzetméter (m²)
0,5307
Cikkszám
97887
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
4-5 mm
Gyártás
Kézi szövésű
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
19 853 Ft
Részletek

Videó a Chobi Kilim szőnyegről

 

 

Kézi szövésű Kilim szőnyeg az Afgán művészeti remekmű

Az afgán kézi szövésű szőnyegek, az afganisztáni kézműves szaktudás remekeként világszerte nagyra értékeltek és népszerűek. Ezek a különleges kézi szövésű szőnyegek jellegzetesen sűrűbbek és kompaktabbak más Kilim típusokhoz képest, amely egy speciális szövéstechnikának köszönhető. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az afgán szövött szőnyegek vékonyabb szerkezetűek legyenek és gyorsabban elkészüljenek a csomózott szőnyegekhez képest. A Chobi Kilim szőnyegek designja egyesíti az antik és modern elemeket, így mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő darabot. Ezek a kézi szövésű szőnyegek különösen kedveltek a lakberendezők körében, mivel harmonikusan illeszkednek a legtöbb otthon színvilágához és az elérhető árkategóriájuk révén széles körben megfizethetőek. A Chobi Kilim szőnyegek sokoldalúan használhatók az otthonok díszítésében, akár falvédőként, akár a gardróbba terítve. Ezen etnikai szőnyegek jelentős művészeti és kulturális értéket képviselnek. Az afgán kézi szövésű szőnyegek nem csak esztétikailag vonzók, hanem történelmi és kulturális szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bírnak. A kézi szövésű szőnyegek az afgán kézművesség gazdag hagyományait és örökségét őrzik, minden egyes darabjuk egyedi és páratlan. A gyapjúból szövött szőnyegek természetes anyaghasználatukkal, hozzá járulnak az otthonos és barátságos atmoszféra megteremtéséhez.

Kilim szőnyeg kisméretű

 

 

Az Afgán Kilim készítése

A Chobi Kilim szőnyegeket Afganisztán Maymanah tartományában főként türkmén és üzbég nők készítik a saját otthonaikban. A kis méretű Kilim szőnyeg szövéséhez egy kisebb, egyszerű szövőkeretet használnak, melyen a kisméretű Kilim szőnyeg elkészítéséhez körülbelül 1-2 kilogramm gyapjúfonal szükséges. Az Afgán Kilimek készítése során főleg nők dolgoznak, akik a háztartási munkák mellett ezzel a tevékenységgel egészítik ki családjuk jövedelmét és biztosítják gyermekeik nevelését. Már a fiatal lányok is korán kiveszik a részüket az afgán kulturális hagyomány műveléséből, és ez a tevékenység nem minősül kényszer gyermekmunkának. A férfiak kevésbé aktívak szőttesek szövésében, így ők inkább kimaradnak ezen hagyomány ápolásából. A szőnyegszövők folyamatos fizetést kapnak munkájukért a kereskedőtől, az elkészült Kilim egyes részei után. A Kilim szövése sosem állhat meg, még a családi események alatt sem, hiszen ez is egy bevételi forrás a családok számára. Afganisztánban a Kilim szövés a közösségi szellem és a kulturális identitás része. Egy kisméretű Kilim szőnyeg elkészítése 1-2 hónapot vehet igénybe. A Chobi Kilim elkészülte után a kereskedő elviszi azokat mosásra, ahol alaposan átmossák és a forró napon szárítják, vagy ha az időjárás nem kedvező, ventilátorokat használnak a szárításhoz. Ezen folyamatok befejeztével az etnikai Kilim szőnyegeket Európába exportáljuk a CarpetDepo raktárába, majd innen az online vásárlókhoz. Reméljük, hogy Ön is értékeli az etnikai szőnyegeket, melyek nemcsak egy hosszú munkafolyamat eredményeként jönnek létre, hanem egy ősi népi hagyományt is tükröznek. A Chobi Kilim szőnyegek nemcsak szépségük miatt különlegesek, hanem kulturális értékük miatt is. Több évtizedes szőnyegkereskedelmi tevékenységünk során számos szőnyegszövőt látogattunk meg otthonaikban, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a gyártás nem kényszer gyermekmunkával történik. A CarpetDepo-nál kiemelten fontos etikai álláspontunk, hogy nem dolgozunk olyan családokkal, ahol a gyerekeket munkára kényszerítik tanulás helyett, tiszteletben tartva az emberi jogokat és elősegítve a fenntartható gyártást. Egy kisméretű Kilim szőnyeg tökéletesen alkalmas a lakása bármelyik helyiségébe, hiszen nem csak praktikusak és tartósak, hanem esztétikai értékükkel is hozzájárulnak a helyiség otthonos és stílusos megjelenéséhez. A kézi szövésű szőnyegek egyedi mintáikkal és színeikkel egyedülálló darabok, melyek minden otthonban különleges hangulatot teremtenek.

 

Kilim szőnyeg készítése

 

 

Hogyan tisztítsuk a gyapjú kilim szőnyeget?

A kézi szövésű szőnyeg gondozása során nincsen szükség speciális szakértelemre, de az alapvető karbantartási lépéseket érdemes követni, hogy megőrizzük annak esztétikai vonzerőjét és tartósságát.

Apróbb szennyeződések eltávolítása esetén a legjobb megoldás egy enyhén nedvesített törlőkendő alkalmazása. Fontos, hogy a Kilim szőnyeg ne legyen vizes. Azonnal cselekedjen, ha szennyeződés kerül a szőnyegre, ne várja meg hogy megszáradjon. Alternatív megoldásként választhatunk olyan szőnyegtisztító habot, amely kifejezetten gyapjú szőnyegek tisztítására lett kifejlesztve. A használat előtt mindig végezzen próbát egy kisebb területen, hogy biztos legyen benn, a tisztítószer nem károsítja a gyapjú Kilim anyagát vagy színeit.

Amennyiben erősebb szennyeződéssel szembesülünk, vagy ha az idő múlásával átfogóbb tisztításra van szükség, javasolt szakmai szőnyegtisztító szolgáltatást igénybe venni. A porszívózás és óvatos folteltávolítás biztosítja a gyapjú Kilim szőnyeg megfelelő állapotának megőrzését hosszútávon. A Kilim szőnyeg rendszeres tisztításakor használjuk a porszívó legkisebb fokozatát, mivel a Kilim nem tartja magában a porokat, így könnyen tisztán tartható.

Alkalmanként érdemes a kisméretű Kilim szőnyeget átmozgatni, hogy elkerüljük a molyok által okozott károsodást. Figyeljünk arra is, hogy ne helyezzünk túl nehéz bútorokat a Kilimre, mivel azok idővel ronthatják a szőnyeg szövését. Az afgán Kilim szőnyegek és más etnikai kilim szőnyegek esetében is javasoltak ezek a tisztítási technikák, hogy a szőnyegek mindig tiszták és gondozottak maradjanak otthonunkban.

Fontos megemlíteni, hogy egy régi szokás szerint a szövött szőnyegeket felakasztjuk és egy portalanító pálcával ütögetve tisztítjuk, ám ez a folyamat káros lehet bármilyen kézi szövésű szőnyeg számára.

etnikai szőnyeg porolása

Reméljük, hogy elégedett lesz a kisméretű kézi szövésű Chobi kilim szőnyeggel, és örömmel fogja használni.


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
97887