Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Keleti szőnyeg bordó 55x149 kézi csomozású afgán szőnyeg
Kézi futószőnyeg bordó Caucasian 55x149 kézi csomozású Afgán futószőnyeg
89 668 Ft

Kézi futószőnyeg bordó Caucasian 55x149 kézi csomozású Afgán futószőnyeg

Keleti szőnyeg bordó 55x149 kézi csomozású afgán szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó 55x149 kézi csomozású afgán szőnyeg
Keleti szőnyeg bordó 55x149 kézi csomozású afgán szőnyeg

Amennyiben kiemelt figyelmet fordít az otthona belső terének, különösen a folyosó eleganciájának megteremtésére, úgy valószínűleg már fontolóra vette egy luxus kézi csomózású futószőnyeg vásárlását. Az Afgán futószőnyeg a folyosóra rendkívül jó választás, mert nem csupán esztétikai értékkel bír, hanem kiemelkedő tartóssággal is rendelkezik. Ez futószőnyeg típus a nomád szőnyegek kategóriájába sorolható, és több évszázadon keresztül az afgán kultúra értékes darabjának számít. Az afgán futószőnyegek elkészítése során a Gheordes csomózási technikát alkalmazzák, mely egy dupla csomózást foglal magában. Ez a módszer biztosítja, hogy a futószőnyeg hosszú ideig megőrizze szépségét és időtálló maradjon a folyosón. A futószőnyegek készítésének minden mozzanata kézzel történik. Színező anyagát a természetből nyerik ki. A legnagyobb és legfárasztóbb feladat maga a csomózás, ezt követi a nyírás és többszöri mosás. Az afgán futószőnyegek mintavilága rendkívül változatos, az elefánttalp motívum akár 1000 éves is lehet. Ez a fajta keleti szőnyeg típus nagyszerű választás lehet, ha szeretné folyosóját vagy nappaliját megfűszerezni egy kis keleti atmoszférával. A gyapjú futószőnyeg a meleg színeiről és kiváló gyapjújáról ismert, így ideális lehet nappali vagy folyosóba is. Egy ilyen afgán szőnyeg a folyosóra ideális választás lehet, mivel bordó vagy barna színeinek köszönhetően nem látszik meg rajta kirívóan a kosz, ezért ritkábban szükséges tisztítani. Emellett a gyapjú futószőnyeg könnyen tisztítható és allergénmentes, így a család minden tagja élvezheti a luxus szőnyeg kényelmét és melegségét. Ezek a tulajdonságok teszik lehetővé, hogy a kézi csomózású szőnyeg a folyosóra vagy bármely helyiségbe teríthető legyen. A lakberendezők szerint is, a futószőnyeg rendkívül sokoldalú lakberendezési elem, amely nem csupán a folyosókon tölthet be díszítő szerepet. Ezenkívül az afgán futószőnyegek tökéletesen illeszkednek a hálószoba berendezéséhez is, ahol az ágy körüli teret díszíthetik és kellemesebbé tehetik. Emellett a futószőnyegek kiválóan alkalmasak arra, hogy egy nagyobb, központi helyen elhelyezett szőnyeg mellé helyezve tovább bővítsék annak vizuális hatását és eleganciáját. Ha Ön is szeretne otthonába egy kis keleti atmoszférát csempészni és egy igazán egyedi darabbal gazdagítani a belső teret, akkor az afgán futószőnyeg vásárlása kiváló döntés lehet. Ha szeretne egy ilyen csodás kézi csomózású keleti szőnyeget a folyosóra, akkor ne habozzon, rendelje meg még ma! A CarpetDepo szőnyegáruház széles kínálatában biztosan megtalálja az Ön számára tökéletes Afgán futószőnyeget, és ha mégsem illene tökéletesen a kiválasztott helyiségbe, nem kell aggódnia, mert a CarpetDepo ingyenesen gondoskodik a visszaszállításról.

A KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben

  • Készítés: kézi csomózás
  • Csomószám: kb.180 000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100% gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100% gyapjú/pamut
  • Vastagság: kb. 8-10 mm
  • Súlya: 2,5 Kg/m2
Hosszúság (cm)
149
Szélesség (cm)
55
Négyzetméter (m²)
0,8195
Cikkszám
80634
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
8-10 mm
Gyártás
Kézi csomózású
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
89 668 Ft
Részletek

Hogyan készül az Afgán futószőnyeg?

Az afgán futószőnyeg előállítása Észak-Afganisztánban zajlik, ahol a keleti szőnyegkészítési hagyományok tovább élnek. A gyapjú futószőnyegek készítése egy összetett eljárás, amely a birka gyapjújának gondos kiválasztásával kezdődik. A gyapjú minőségét jelentősen befolyásolja azon legelők állapota, ahol a birkák élnek; a legzöldebb, leggondozottabb területek garantálják a legkiválóbb gyapjút. A nyírás után a gyapjút két különböző típusra osztják szét: a külső rétegből, amely a külvilággal érintkezik, a legtöbb afgán szőnyeg készül, míg a belső, a birka testéhez közelebbi részekből finomabb csomózású szőnyegeket állítanak elő. A gyapjúfonalak előállítása több napos munkát igényel. A színezést természetes anyagokból álló festékekkel végzik, amelyeket hosszú időn keresztül forralnak a festőedényekben. A fonalak szárítása nyáron a nap melegében, télen pedig mesterséges szárítóberendezésekkel történik. A kézi csomózású futószőnyegek szövése hagyományosan otthoni (karkhana) körülmények között zajlik Afganisztánban, míg Pakisztánban inkább műhelyekben dolgoznak ezen. A szövés alapját a láncfonalak képezik, melyekre a kézi csomózás során kerülnek a gyapjúszálak. A gyártási folyamat végén az afgán futószőnyegeket alaposan megmossák, hogy megakadályozzák a színek összefolyását (színvérzés). Miután a szőnyegek teljesen megszáradtak, exportra készen állnak. Afganisztánban és Pakisztánban található képviseleteink gyűjtik össze a kész termékeket, amelyeket nagy tételben szállítunk Budapestre, a CarpetDepo szőnyeg raktárába, ahol 1993 óta értékestjük a szőnyegeket a viszonteladóinknak és online vásárlóinknak. Minden egyes kézi csomózású futószőnyegünkre garanciát vállalunk.

Hogyan gondozza az afgán futószőnyeget?

Az afgán futószőnyeg tisztítása nem kíván szakértelmet a mindennapi kisebb szennyeződések eltávolításához. Az ilyen típusú szennyeződések gyorsan és egyszerűen eltávolíthatóak egy enyhén nedves törlőkendővel. A futószőnyeg rendszeres porszívózása szintén ajánlott, de fontos, hogy ezt mindig a szőnyeg szálainak fekvési irányában végezzük, amely minden keleti szőnyegek tisztításánál általánosan ajánlott. Nagyobb szennyeződések esetében használhat szőnyegtisztító habot, amely kifejezetten a gyapjú szőnyeg tisztítására van kifejlesztve. Fontos, hogy először egy kisebb területen próbálja ki a szőnyegtiszttó szert, megbizonyosodva arról, hogy az nem okoz károsodást a szőnyeg anyagában van színében. Mint minden gyapjú szőnyeg esetében, az afgán futószőnyegek legnagyobb veszélyforrása a moly. Ezért különösen fontos a gyakori szellőztetés, főleg a nyári hónapokban, valamint az, hogy időről időre porszívózzuk a szőnyeg alatt is, így megakadályozva a molyok petézését alatta. Amennyiben nagyobb szennyeződések jelentkeznek, úgy érdemes professzionális szőnyegtisztító szolgáltatását igénybe venni. Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön nehéz bútor a szőnyegre, főleg ha a bútornak éles lábai vannak. Ezenkívül az afgán futószőnyegek egyik jelentős előnye, hogy Európában is van lehetőség a restaurálásukra, ha mégis baj adódik, ami hosszabb élettartamot biztosít.

 

Afgán futószőnyeg két népszerű típusa

Az afgán szőnyegek kiemelkedő képviselői között számontartott Khal Mohammadi és Kargai típusok méltán népszerűek. Ezek a gyapjúból készült futószőnyegek az észak-afganisztáni Türkmén közösségek hagyományos kézműves technikáival, kézi csomózással készülnek. A háborúnak köszönhetően gyakori, hogy ezeket a szépséges keleti szőnyegeket a Pakisztánba költözött türkmén szőnyegszövők készítik. A futószőnyegek jellegzetes sötétvörös és barna színárnyalatai intenzív és meleg atmoszférát teremtenek bármely otthonban.

A Khal Mohammadi és Kargai futószőnyegek vastagsága gyakran eltérő, mivel ez függ a nyírás módjától és mértékétől, azonban a minőséget elsősorban a csomózás sűrűsége és az alkalmazott anyagok minősége határozza meg. Az Afgán futószőnyeg hosszú távon megőrzi szépségét és ellenálló képességét, köszönhetően a gondos készítési folyamatnak és persze függ a gondozási útmutató betartásának.

Színeik és mintáik gazdagsága révén, ezek a futószőnyegek kiválóan alkalmasak arra, hogy egyedi karaktert adjanak a nappalik, hálószobák vagy a folyosók terének. A folyosók számára kifejezetten a futószőnyegek ajánlottak, melyek hosszúkás kialakításúak és kevésbé szélesek. Ezek tökéletes választást jelentenek azok számára, akik praktikus, mégis esztétikailag vonzó megoldást keresnek a folyosóra. Az afgán futószőnyeg hosszantartó szépséget garantálnak a folyosóra elhelyezve.

 

 

Ön egy autentikus afgán futószőnyeg beszerzését fontolgatja?

Amennyiben kézi csomózással készült afgán futószőnyegek iránt érdeklődik, a CarpetDepo szőnyeg üzlet kiváló választékot kínál, ahol minden bizonnyal rátalál az igényeinek maradéktalanul megfelelő darabra. Ha otthonának keleties atmoszférát szeretne kölcsönözni, egy kézzel csomózott afgán futószőnyeg ideális választás lehet. Ezek a futószőnyegek hagyományos módszerekkel, kézműves mesterek által készülnek, mélyen gyökerező történelmi és kulturális hagyományokat tükrözve. A CarpetDepo választékában számos kézzel készült afgán futószőnyeg közül válogathat, garantálva az egyediséget. A keleti futószőnyegek jellegzetes mintázata, élénk színvilága és hosszantartó tartóssága kiemeli őket a többi szőnyeg közül. A CarpetDepo minden keleti szőnyegére minőségi garanciát vállal, így Ön biztos lehet abban, hogy a választása helyes döntésnek bizonyul. Amennyiben meggyőződött arról, hogy egy afgán futószőnyeg lenne az ideális választás az Ön számára, ne tétovázzon tovább, és válassza ki a leginkább tetsző darabot! A CarpetDepo gyors kiszállítást és díjmentes visszaküldési lehetőséget kínál, amennyiben a kiválasztott futószőnyeg mégsem illeszkedne tökéletesen az Ön otthonába. Így teljes mértékben elégedett lehet a vásárlási folyamat során.

Köszönjük, hogy minket választott! Amennyiben további kérdése merülne fel, vagy több képet szeretne látni a szőnyegről, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt Afgán futószőnyeggel elégedett lesz, és azt örömmel használja!


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
80634