Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

GYIK

A gépi szőnyegek paraméterei

A gépi szőnyegek paraméterei

A gépi szőnyegek paraméterei

Rengeteg szőnyegáruház kínálatában találhatunk gépi szőnyeget, azonban kevesen értjük, hogy mit jelölnek a csomószámok, a súly vagy éppen az anyaga. Ezek a paraméterek alapján különböztetjük meg a gépi készítésű szőnyegeket. Ezek a paraméterek határozzák meg a szőnyeg értékét. Minél magasabb számokat találunk annál jobb minőségű a szőnyeg.

A szőnyeg csomószáma

A csomószám határozza meg a szőnyeg finomságát, azaz sűrűségét. Az alap gépi szőnyeg maximum 300.000 gépi csomót tartalmaz egy négyzetméterében, míg egy jó minőségűnek nevezett szőnyeg akár 500.000 gépi csomót. Az egymillió és a feletti csomószámú gépi szőnyeg már a kiváló minőségű kategóriába tartozik. Tapintásra is érezni a különbséget.

A szőnyeg súlya

A tartósságot és minőséget a szőnyeg súlya is meghatározza. Minél nehezebb annál több anyag van a szőnyegben. Az alap kategória súlya maximum 2kg/nm, a jó minőség 2kg/nm – 2,5kg/nm között van, míg egy kiváló minőségű gépi készítésű szőnyeg 2,5kg/nm fölött van.

A szőnyeg anyaga

A legtöbb gépi készítésű szőnyeg poliészterből vagy polipropilénből készül. Ezeket műanyagból állítják elő. Manapság egyre jobb minőségű szőnyeg készül a poliészterből. A legtöbb szőnyegáruház kínálatában a poliészterből készült szőnyeggel találkozhatunk. Az akrilból készült szőnyeg tapintásra és tulajdonságra hasonló minta a gyapjú szőnyeg. Sokszor felvető szálként Juta-t használnak. Az akrilból készült perzsa szőnyegek az igényes lakberendezés szerelmeseinek ajánljuk. Akiknek az elérhető ár mellett fontos a minőség is. Fontos megjegyezni, hogy gépi szőnyeget nem készítenek selyemből!

Mielőtt megrendel egy gépi készítésű szőnyeget, olvassa figyelmesen az adatait. Ebből tisztában lehet a szőnyeg minőségével.

Hogyan készül a poliészter szőnyeg