Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

GYIK

Poliészter szőnyeg tisztítása és gyártása

Poliészter szőnyeg tisztítása és gyártása

Poliészter szőnyeg tisztítása házilag

A gépi szőnyeg világából jól ismert anyag a poliészter, amelynek rendkívül széles a felhasználási köre. Mivel műanyag palackból készülnek, így környezetbarát az előállításuk, ráadásul folt- és fényállóak is. Könnyen tisztíthatóak és takaríthatóak. Vásárlás után érdemes először pár hétig lépkedni rajta. Azért fontos mert a poliészter gépi szőnyeg feltekerve tároljuk raktárunkban heteken át így első kicsomagolás után hullámos és ez megijeszti a vásárlókat, hogy hibás, hullámos szőnyeget kaptak. Ez, használat során kiegyenesedik és elnyeri végső formáját. Néhány hét eltelte után már lehet porszívózni is viszont a porszívó legalacsonyabb fokozatán. A szennyeződések enyhén nedves ronggyal vagy semleges hatású szőnyegtisztító habbal eltávolítható a szőnyegről. Vannak kifejezetten kereskedelemben kapható szőnyegtisztító habok. A moly nem károsítja a poliészter szőnyeget. Viszont erős napsütésnek ne tegyük ki a szőnyeget, az anyaga miatt. 

Poliészter szőnyeg gyártása

A legtöbb poliészter szőnyeget Törökország és Irán gyártja. Mivel tömegterméké vált, így rengeteg gyár specializálódott az olcsó szőnyeg gyártására. Itthon is rengeteg kereskedőtől vásárolhatunk Török szőnyeget. Amit érdemes figyelni az a tömeg és csomósürüség. Minél nehezebb annál több anyag van benne, így tartósabb is. A finomságát a négyzetméterenkénti csomósürüség (pont/nm) határozza meg. Sajnos előfordul, hogy nem megfelelő g/nm-t vagy pont/nm-t tüntetnek fel a szőnyegen. Ez vásárlók megtévesztése. A szőnyeg hátulját ragasztóval kenik be, így nem lehet összehajtani. Mi is, raktárunkban, összeterkerve tároljuk a gépi készítésű szőnyegeinket. Ezért van, hogy terítéskor hullámos a szőnyeg, de ez nem hiba. Érdemes először a másik oldalára feltekerni és ezután kiteríteni. A maradék hullám a használat során kimegy a poliészter szőnyegből. Sokszor hővel kezelik, hogy minél ellenállóbb legyen az erős napsütésnek. De így sem szabad erős napfénynek kitenni.

 

Garancia a poliészter gépi szőnyegeinkre

 

A nálunk vásárolt poliészter gépi szőnyegre cégünk 12 hónap garanciát biztosít. A termékeket a feltüntetett időpontig díjmentesen javítjuk vagy, ha javítás nem lehetséges, díjmentesen cseréljük egy hasonló termékre.

Kivételek:

Nem vonatkozik a garancia természeti csapásra, háziállatok okozta károkra.

Nem elővigyázatos – a vevő vagy egy harmadik személy által történt – károkozás esetén a garancia nem érvényes.

Az átalakítások és nem szakszerű javítások a garancia megszűnését eredményezik.

Az útmutatóban leírtaktól eltérő, szakszerűtlen tisztítás szintén kizáró ok.

Különleges Feltételek:

A vásárló nem élhet panasszal olyan minőségi hibára, amelyre a kereskedő felhívta a figyelmét és az alapján a vásárló árengedményt kapott.

A megvásárolt gépi szőnyeg esetleges optikai hibáját az átvételt követő 30 munkanapon belül szíveskedjenek cégünknek bejelenteni.

Jogorvoslatok:

A jogos kifogásokat cégünk javítással vagy, ha arra nincs lehetőség, cserével köteles megoldani ingyenesen.

A kereskedő felelőséggel tartozik 30 napig, ha a gépi szőnyeg nem felel meg a leírásnak (méret, szín, vastagság, minőség), illetve adatai eltérnek a webáruházban szereplő vagy a vásárlónak megmutatott termék jellemzőitől.

A vevő árkedvezményt is igényelhet, ha a gépi szőnyeg javítása vagy cseréje nem lehetséges, vagy a termék hibáját tekintve túl költséges lenne javítani.

Eljárási Rend:

A vásárlónak először a termék javítását kell kérnie; ha a javításra nincs lehetőség, akkor kérheti a termék cseréjét egy hasonlóra.

A kereskedőnek gondoskodnia kell a gépi szőnyeg javításáról vagy cseréjéről észszerű határidőn belül és anélkül, hogy ezzel jelentős kényelmetlenséget okozna a vásárlónak.

A visszaküldés díja:

A vásárlást követő 30. napot követő garanciális visszaküldés költségei minden esetben a vevőt terhelik.

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt gépi szőnyeggel elégedett lesz, és azt örömmel használja.

  

Forgalmazza: BAKHTAR KFT. 1113. Budapest, Daróczi út 2/d

Tel.: 06-1-246-55-24

Mobil: +36309544962

Mobil: +36309872979

KERMI engedélyszám: 3-00426, 3-00532

Minőség: I. osztályú. Egészségre káros anyagot nem tartalmaz.  

Tekintse meg raktárunk gépi szőnyeg készletét és rendeljen online szőnyegáruházunkban!