Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Futószőnyeg előnyei

carpetdepo
Futószőnyeg előnyei

Futószőnyeg előnyei

Manapság már nem a fakó, kitaposott padlószőnyeg jut eszünkbe, ha a lakásdekorálásra gondolunk. Ez nem véletlen, jelenleg már számos praktikus, esztétikus és nem utolsó sorban változatos alternatíva áll rendelkezésünkre. Engedje meg, hogy ismertessek ezek közül egyet, mely a futószőnyeg.

A futószőnyegek az esztétikai előnyük mellett más sok hasznos tulajdonsággal is bírnak.

A szőnyegek csökkentik a port, könnyen tisztíthatóak

Legyen szó egy nyüzsgő belvárosi lakásról, vagy egy vidéki házról a por gondot okoz mindenhol. A futószőnyeg csökkenti a levegőben szálló port, így segít az egészség megőrzésében. Tisztítása egyszerű. A könnyen mozgatható kialakításának köszönhetően akár porszívó segítségével, akár a szabadban való kiporolással is hatékonyan megszabadulhatunk a kosztól. A tisztíttatás kisebb foltnál langyos vízzel, vegyszermentesen otthon is megoldható, de komolyabb szennyeződés esetén a futószőnyeg méreteinek köszönhetően szakszerű kárpittisztítóban is elvégezhető.

Színek és formák sokoldalúsága a szőnyegben

A meleg árnyalatokat közelebbinek, míg a hideg árnyalatokat távolabbinak érzékeljük. Ezt a tudást rengeteg területen alkalmazzák, így nem meglepő, hogy a lakásdekorálásban is igen népszerű megoldás. Egy szűk előszobában vagy folyosón, a világos és hosszú mintázatú futószőnyeg optikailag nagyítja a teret. Például az indiai kilim pamut vagy a jaldar gyapjú típusú szőnyegek.

Adott szín típusokhoz, mintákhoz bizonyos érzések és benyomások is társulhatnak, melyek befolyásolhatják egy szoba hangulatát. Egy sötétebb árnyalatú textil a hálószobában, az ágy mellett elhelyezve otthonos meghitt légkört teremt, segítve a nyugodt pihenést.

A közös programok helyszínéül szolgáló nappalija központi elemévé is válhat akár egy feltűnő, élénk színű futószőnyeg, ami végig vezeti a tekintetet a szobán, de ha visszafogott letisztult minta mellett dönt, az is tökéletes kiegészítővé válik majd.

Kényelmi szempontok

A lakás bármely pontjára is gondoljon, bizonyosan komfortosabb érzés egy perzsa szőnyegen járni, mint egy kemény és hideg burkolaton. Akár egy gépi szövésű vagy kézzel készült csomózott szőnyeg mellett dönt, biztos lehet benne, hogy nem csak esztétikailag emeli otthona fényét, de a család minden tagja örömmel fogja használni.

A szőnyeg nyújtotta biztonság

A lakásban elhelyezett szőnyegek nagyobb biztonságot nyújtanak, csúszásveszély alacsonyabb lesz. Az épp járni tanuló gyermek, a rohanás közben megcsúszó felnőtt vagy egy már bizonytalanabbul lépő idős családtag… mindenki élvezni fogja az előnyét.

 Már csak az Ön számára tökéletes futószőnyeg kiválasztása maradt hátra, kérem, tekintse meg   kínálatunkat.