Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Előszoba szőnyeg kiválasztása

Előszoba szőnyeg kiválasztása

Előszoba szőnyeg

Egy lakásba vagy házba belépve az első helység, amit megpillant az ember az előszoba, így nem véletlen, hogy az itt elhelyezett szőnyegnek is jelentős szerepe van. Előszoba szőnyegének kiválasztásakor elsődlegesen, a rendelkezésre álló hely méretét és alakját kell felmérni.

Például egy iroda szűk hosszú folyosójára adja magát, hogy egy futószőnyeg az ideális választás. Végig haladva a szőnyeg felfogja vendégek cipőjéről, az utcáról hozott kosz jelentős részét.

Kisebb helyre kisebb méretű szőnyeg passzol. Szerencsére több alternatíva is van az előszoba szőnyegre.

Rongyszőnyeg az előszobába

Jó választás lehet egy rongyszőnyeg, ami már szinte végtelen színben és méretben megtalálható az emberek számára. Lehet modern, élénk színvilágú vagy rusztikus, pasztellszínekkel kombináló. Válogathat a keleti típusú kézzel készített kilim szőnyegek vagy a modern gépi fajták között. Ezek a szövött szőnyegek napjainkra, klasszikusokká váltak a változatosságukkal és praktikusságukkal, hisz mindkét oldaluk egyaránt használható. Tisztításuk is rendkívül egyszerű a könnyű mozgathatóságuk miatt, mindennapos takarításhoz használhat porszívót, a makacsabb foltokat pedig a szőnyegtisztitó hab könnyen eltávolíthatja.

Klasszikus szőnyegtől eltérve

A klasszikusok után, picit merészebb választás lehet egy kör alakú előszoba szőnyeg. Nem szokványos megoldás, ami azonnal érdekesebbé és egyedibbé varázsolja otthonát. Lehet gépi vagy kézi csomózású, anyaghasználatot tekintve pedig általában gyapjú vagy pamut felhasználásával készül. Perzsa szőnyegek stílushoz hűen a bordó és barna színek gyakran dominálnak, de a különlegesebb színvilág is megtalálható.

Előszoba szőnyeg kiválasztása

Ha Ön is szereti az arany középutat, akkor valószínűleg a legjobb választás az előszoba szőnyegnek egy kisebb méretű hagyományos szögletes keleti szőnyeg 80x120-as méretben, amely egyszerre előkelő és kifinomult, de nem túl tolakodó.

A gyakori használat miatt érdemes megfontolni, hogy milyen árnyalatú szőnyeget vásárol, hisz az utcáról betérve könnyen szennyeződhet. Ha világos a helység nyugodtan válasszon sötétebb színek közül, a beáramló fény csak még jobban kiemeli majd az előszoba szőnyeg szépségét. Kevésbé napfényes helyen a bézs vagy szürke az ideálisabb. Viszont figyelembe kell venni, hogy a világos szőnyeg hamar koszolódhat. A minőségi anyagoknak és előállításnak köszönhetően a gyakori tisztítás sem okoz majd problémát, szőnyegeink magas minőségüknek köszönhetően tartósak, hosszú ideig díszítik majd otthonát. Napi porszívózással és kíméletes nedves tisztítással könnyedén megőrzik eredeti állapotukat.

Kínálatunkban ízlésének és pénztárcájának megfelelően válogathat, bármelyik darabot választja előszoba szőnyegének a kívánt hatás garantált.