Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim szőnyeg Chobi 206x297 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 206x297 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
193 345 Ft

Kilim szőnyeg Chobi 206x297 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

Kilim szőnyeg Chobi 206x297 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 206x297 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 206x297 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

A nappali berendezése mindig izgalmas feladat, azonban a tökéletesen passzoló etnikai Kilim szőnyeg vásárlása némi kihívást jelenthet, mivel minden darab különlegesen gyönyörű és egyedi. Ez a kézi szövésű Chobi Kilim szőnyeg rendkívül impozáns és színgazdag, így bármely nappaliban lenyűgöző hatást érhet el. Az Afgán Kilim szőnyegek színei és mintái remekül illeszkednek a nappali hangulatához. A gyapjú Kilim szőnyeg könnyen tisztítható és porszívózható, így a karbantartása egyszerű és gondtalan. Az afgán Chobi Kilim szőnyeg 100% gyapjúból készül, ami kiemelkedő tartósságot és hosszú élettartamot garantál. Készítése Afganisztán, Maymanah tartományában történik, és természetes festékekkel színezik. A Chobi Kilim szőnyeget négyszer mossák, hogy biztosítsák a tartós és élénk színeket. Gyapjú Kilim szőnyeget eredetileg nomád törzsek készítettek és használták sátraik melegen tartására. A Chobi Kilim szőnyeg könnyű súlya és jó hőszigetelési tulajdonsága miatt faliszőnyegként is megállja a helyét, így nem csak a padlót, hanem a falak díszítésére is kiválóan alkalmas. Egy Afgán Kilim szőnyeg gyapjú tartalma kb. 1,2 kilogramm/négyzetméter, így egy nappaliba való Kilim szőnyeg súlya színezést követően kb. 7-9 kilogramm A kézi készítésű Kilim szőnyeg kiváló minősége biztosítja, hogy hosszú időn át gyönyörködhessünk benne. Az aprólékos kézi szövés eredményeként a Chobi Kilim szőnyeg minden nappaliban egyedi darabbá válik, különleges atmoszférát teremtve. A CarpetDepo Kilim bolt és raktár széles választékot kínál minőségi kézi szövésű Kilim szőnyegekből. Ha a vásárolt Chobi Kilim szőnyeg mégsem illeszkedik nappalijához, a CarpetDepo Kilim bolt biztosítja az ingyenes visszaszállítást, így kockázatmentesen rendelheti meg a kívánt darabot. A CarpetDepo raktárában elérhető egyedülálló kézi készítésű Chobi Kilim szőnyeg igazi dísze lehet a nappalijának, egyedi stílust és eleganciát kölcsönözve a térnek.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben!

  • Készült: Kézi szövés
  • Név: Chobi Kilim
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm
  • Súlya: 1,4 kg/m2
Hosszúság (cm)
297
Szélesség (cm)
206
Négyzetméter (m²)
6,1182
Cikkszám
80121
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
4-5 mm
Gyártás
Kézi szövésű
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
193 345 Ft
Részletek

Videó a Chobi Kilim szőnyegről

 

Az Afgán Kilim szőnyegek készítésének folyamata

A Chobi Kilim szőnyegeket Afganisztán Maymanah tartományában főként türkmén és üzbég nők készítik otthonaikban. A nappaliba való Kilim szőnyeg szövéséhez egy nagyobb, de egyszerű szövőkeretet használnak, melyen az 5-6 négyzetméternyi Chobi Kilim szőnyeg elkészítéséhez körülbelül 7-9 kilogramm gyapjúfonal szükséges. Az Afgán Kilim szőnyegek készítése során főleg nők dolgoznak, akik a háztartási munkák mellett ezzel a tevékenységgel egészítik ki családjuk jövedelmét és biztosítják gyermekeik oktatását. Már a fiatal lányok is korán megtanulják a kézi szövésű Kilim szőnyegek készítésének technikáját, amely az afgán kulturális hagyomány része, és nem minősül kényszer gyermekmunkának, mivel önszántukból végzik ezt a tevékenységet. A férfiak kevésbé vesznek részt a Kilim szőnyegek szövésében, így ők inkább kimaradnak ezen hagyomány ápolásából. A szőnyegszövők folyamatos fizetést kapnak munkájukért, a kereskedő hetente fizet nekik az elkészült Kilim szőnyegek egyes részei után, ezzel biztosítva anyagi helyzetüket. Amikor vendégek érkeznek a szőnyegszövők otthonába, a nőknek ugyan főzniük kell, de a Kilim szőnyeg szövése ilyenkor sem áll meg. A női vendégek segítenek a szövésben, miközben jó ízűt beszélgetnek vagy teáznak, ezáltal erősítve a közösségi szellemet és a kulturális identitást. Egy nagyméretű, körülbelül 200x300 cm-es Kilim szőnyeg elkészítése 3-5 hónapot vehet igénybe. A Chobi Kilim szőnyeg elkészülte után a kereskedő elviszi azokat mosásra, ahol a szőnyegeket alaposan kimossák és a napon szárítják, vagy ha az időjárás nem kedvező, ventilátorokkal szárítják meg őket. Ezen folyamatok befejeztével a Chobi Kilim szőnyegeket Európába importáljuk a CarpetDepo raktárába, majd innen a vásárlókhoz. Reméljük, hogy Ön is értékeli az etnikai Kilim szőnyegeket, melyek nemcsak egy hosszú munkafolyamat eredményeként jönnek létre, hanem egy ősi népi hagyományt is tükröznek. A Chobi Kilim szőnyegek nemcsak fizikai szépségük miatt különlegesek, hanem kulturális értékük miatt is. Több évtizedes szőnyegkereskedelmi tevékenységünk során számos szőnyegszövőt látogattunk meg otthonaikban, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a gyártás nem kényszer gyermekmunkával történik. A CarpetDepo-nál kiemelten fontos etikai álláspontunk, hogy nem dolgozunk olyan családokkal, ahol a gyerekeket munkára kényszerítik tanulás helyett, tiszteletben tartva az emberi jogokat és elősegítve a fenntartható gyártást. Ezek a gyapjú Kilim szőnyegek különösen alkalmasak a nappaliba, hiszen nem csak praktikusak és tartósak, hanem esztétikai értékükkel is hozzájárulnak a helyiség otthonos és elegáns megjelenéséhez. A kézi készítésű Kilim szőnyegek egyedi mintáikkal és színeikkel egyedülálló darabok, melyek minden otthonban különleges hangulatot teremtenek.

 

200x300 Kilim szőnyeg készítése

 

Az Afgán művészet kincse: Chobi Kilim szőnyeg

A kézi szövésű Afgán Kilim szőnyeg világszerte elismert és kedvelt. A Chobi Kilim szőnyeg egyedi jellegzetessége, hogy sűrűbb és tömörebb, mint más Kilim szőnyegek, ami különleges szövési technikájának köszönhető. Ezen technika révén az Afgán Kilim szőnyegek vékonyabbak és gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományosan csomózott szőnyegek. A Chobi Kilim szőnyeg mintázata antik stílusú, de a modern dizájnokat kedvelők is találhatnak ízlésüknek megfelelőt. A Chobi Kilim szőnyegek különösen népszerűek, mivel tökéletesen illeszkednek a legtöbb nappali színvilágához és a megfizethető árú szőnyegek közé tartoznak. A Chobi Kilim szőnyegeket sokféleképpen lehet használni a lakás díszítésére. Lehetnek faliszőnyegek, vagy hagyományos módon padlóra terítve is használhatók. Ezek az etnikai Kilim szőnyegek ideális választások a nappaliba, ahol a tér központi elemeként funkcionálhatnak. Az afgán Kilim szőnyegek különleges művészeti értéket képviselnek, melyek nemcsak esztétikai szempontból, hanem történelmi és kulturális jelentőségük miatt is figyelemre méltók. A kézi készítésű Kilim szőnyegek az afgán kézművesség és tradíciók örökségét hordozzák magukban, így minden egyes Kilim egyedi és megismételhetetlen. A gyapjú Kilim szőnyegek természetes anyagokból készülnek, ami hozzájárul a nappali meleg és barátságos hangulatához.

Chobi Kilim szőnyeg 200x300

Hogyan tisztítsuk a Chobi kilim szőnyeget?

A Chobi kilim szőnyeg ápolása nem igényel különösebb szakértelmet, mégis fontos néhány alapvető lépést betartani annak érdekében, hogy megőrizze szépségét és tartósságát.

  • A kisebb foltok eltávolításához elegendő egy enyhén nedves rongy használata. Ügyeljen, hogy ne áztassa el a Kilimet. Ne várja meg, amíg a szennyeződés megszárad a Kilimen, érdemes azonnal cselekednie.
  • Alternatívaként használhatunk gyapjú tisztítására alkalmas szőnyegtisztító habot, amelyet könnyen beszerezhetünk a kereskedelemben. Használat előtt, egy kisebb területen próbálja ki a szőnyegtisztító habot, meggyőződjön róla, hogy nem ártalmas a Kilim színére vagy anyagára.
  • Azonban, ha makacsabb szennyeződésekkel találkozunk vagy néhány év elteltével nagyobb tisztítást szeretnénk, ajánlott szakértői szőnyegtisztító szolgáltatásokat igénybe venni.
  • A porszívózás és a kíméletes folttisztítás, megőrzi a szőnyeg épségét és szépségét, hosszú távon is. A rendszeres porszívózás során a porszívó leggyengébb fokozatát használjuk, mivel a kilim szőnyeg nem tartja magában a port, és így könnyen tisztítható.
  • Olykor érdemes a szőnyeg alatt is takarítani, hogy megvédjük a Kilimet a molyoktól.
  • Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön nehéz bútor a Kilim szőnyegre, mert az károsíthatja a Kilim szövését.

Az afgán kilim szőnyegek és más etnikai kilim szőnyegek esetében is érdemes ezeket a tisztítási módszereket alkalmazni, hogy a Kilim szőnyeg a nappaliban mindig tiszta és ápolt maradjon.

Fontos megjegyezni, hogy egy régi hagyomány szerint a kilim szőnyegeket felakasztjuk és egy portalanító pálcával ütögetve tisztítjuk, ez a módszer károsíthatja a kézi szövésű kilim szőnyeget, valamint bármely más típusú kézi készítésű szőnyeget is.

Kilim porolása

Reméljük, hogy elégedett lesz a tőlünk vásárolt kézi szövésű Chobi kilim szőnyeggel, és örömmel fogja használni.


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
80121