Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
107 622 Ft

Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 198x156 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

A lakóterünk kialakítása minden ember számára kiemelt jelentőséggel bír. Különösen igaz ez a nappali vagy hálószoba esetében, ahol a harmonikus atmoszférát, egy szépen megválasztott etnikai Kilim szőnyeg is erősítheti. Azonban a tökéletes darab megtalálása nem mindig egyszerű feladat, mivel minden egyes Chobi Kilim szőnyeg egyedülálló szépséggel bír. A kézi szövésű Kilim szőnyegek különösen figyelemre méltóak, mivel színük és mintázatuk gazdagsága minden nappalit vagy hálószobát lenyűgözővé tehet. Ezek az Afgán Kilim szőnyegek, kiválóan harmonizálnak a lakberendezés különböző stíluselemeivel. A Chobi Kilim szőnyeg gyapjúból készül, amely anyagának köszönhetően nemcsak tartós, hanem könnyen tisztítható és karbantartható is. Ezek az Afgán Kilim szőnyegek Maymanah tartományban készülnek, ahol a 100%-os gyapjú felhasználása mellett természetes festékeket használnak a színezéséhez. A színek tartósságának biztosítása érdekében a Chobi Kilim szőnyegeket többszöri mosással kezelik. Az etnikai szőnyegek nem csak a padló, hanem a falak díszítésére is kiválóan alkalmasak, mint faliszőnyeg vagy falvédő szőnyeg, köszönhetően könnyű súlyuknak és jó hőszigetelő képességüknek. Egy nappaliba szánt közepes méretű Kilim szőnyeg súlya, miután megkapta a végső színezést, körülbelül 3-5 kilogramm lehet. A kézi szövésű szőnyegek minőségét, az aprólékos szövési technika biztosítja, így ezek a szőttesek hosszú távon megőrzik szépségüket és különleges hangulatot árasztanak otthonában. A CarpetDepo Kilim bolt és raktár széles kínálatot biztosít ezekből a minőségi kézi szövésű Kilim szőnyegekből. Amennyiben a megvásárolt Chobi Kilim szőnyeg mégsem harmonizálna tökéletesen nappalijával, a CarpetDepo lehetőséget biztosít a szőnyeg ingyenes visszaszállítására, így Ön teljesen kockázatmentesen vásárolhatja meg az otthonába leginkább illő darabot. A Kilim üzlet kínálatában megtalálható kézi készítésű Chobi Kilim szőnyeg valóban emelni fogja nappalija vagy hálószobája stílusát, eleganciát és egyedi karaktert kölcsönözve annak.

 

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben!

  • Készült: Kézi szövés
  • Név: Chobi kilim, Maimana Kilim
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm
  • Súlya: 1,4 kg/m2
Hosszúság (cm)
198
Szélesség (cm)
156
Négyzetméter (m²)
3,0888
Cikkszám
102993
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
4-5 mm
Gyártás
Kézi szövésű
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
107 622 Ft
Részletek

Videó a Chobi Kilim szőnyegről

 

Az Afgán Kilim szőnyegek készítése

Az afgán Chobi Kilim szőnyegek elkészítése egy figyelemre méltó folyamat, amely Afganisztán Maymanah tartományában zajlik, ahol a helyi türkmén és üzbég nők otthonukban állítják elő ezeket a műalkotásokat. A szőnyegszövéshez használt szövőkeretek nagyok és egyszerűek, amelyeken egy 3-4 négyzetméteres Kilim elkészítéséhez 4-5 kilogramm gyapjúfonal szükséges. Az afgán nők, akik a családi bevétel növelése érdekében a háztartási feladatok mellett szőnyegszövéssel is foglalkoznak, és ezzel gondoskodnak gyermekeik oktatásáról is. Már fiatal korukban elsajátítják a kézi szőnyegszövés művészetét, ami az afgán kultúra fontos részét képezi, és amit saját akaratukból gyakorolnak, így nem tekinthető kényszerített gyermekmunkának.

A férfiak ritkán vesznek részt ebben a tevékenységben, így ők nem járulnak hozzá ennek a hagyománynak a fenntartásához. A szőnyegszövő nők rendszeres fizetést kapnak munkájukért a kereskedőtől az elkészült szőnyeg rész után, ezzel stabilizálva anyagi helyzetüket. Még a vendégek érkezésekor sem állnak meg teljesen a szőnyegszövéssel, mivel a látogatóba érkezők női tagjai gyakran bekapcsolódnak a szövésbe, erősítve ezzel a közösségi összetartozást és a kulturális identitást.

Egy közepes méretű, körülbelül 150x200 cm-es Chobi Kilim szőnyeg elkészítése 2-4 hónapot vehet igénybe. Miután elkészült a szőttes, a kereskedő elviszi a Kilimeket tisztításra és alapos mosásra. Ezt követően a forró napon, vagy rossz idő esetén ventilátorokkal szárítják. Ezeket a Kilim szőnyegeket ezután Európába szállítjuk a CarpetDepo raktárába, ahonnan 1-2 napos szállítási határidővel továbbítjuk a Vevőknek. Reméljük, hogy Ön is méltányolni fogja ezeket az etnikai Kilim szőnyegeket, amelyek nemcsak a hosszas és szorgalmas munkafolyamat eredményei, hanem egy ősi kulturális hagyományt is megtestesítenek.

A Chobi Kilim szőnyegek fizikai szépségük mellett kulturális értékük miatt is különlegesek. Több évtizedes tapasztalatunk során személyesen látogattunk el számos szőnyegszövő otthonába, hogy meggyőződjünk arról, hogy a szövés nem függ össze kényszerített gyermekmunkával. A CarpetDepo-nál kiemelten fontos számunkra, hogy az emberi jogok tiszteletben tartása mellett fenntartható módon történjen a termelés, nem támogatva azokat a gyártási folyamatokban résztvevő családokat, ahol a tanulás helyett munkára kényszerítik a gyerekeiket. Ezek a közepes méretű gyapjú Kilim szőnyegek tökéletes választások a nappali vagy hálószoba számára, mivel nemcsak praktikusak és tartósak, de esztétikai értékükkel is emelik a helyiség otthonos és elegáns atmoszféráját. A kézi szövésű szőnyegek, egyedi mintázatukkal és színeikkel, minden otthonban különleges hangulatot képesek teremteni.

 

Kilim szőnyeg szövése

 

Hogyan ápoljuk a Chobi Kilim szőnyeget?

A Chobi Kilim szőnyeg gondozása bár nem igényel speciális tudást, alapvetően fontos, hogy bizonyos lépéseket kövessünk annak érdekében, hogy hosszútávon megőrizzük annak esztétikai értékét és tartósságát.

Amennyiben szennyeződés kerül a Kilimre, ne hagyja azt megszáradni; célszerű azonnal beavatkozni. A kevésbé súlyos foltok esetén hatékony lehet egy kissé nedvesített törlőkendő alkalmazása. Figyeljen arra, hogy a szőnyeg ne legyen túl nedvesítve.

Egy másik lehetőségként a gyapjú szőnyegek tisztítására szánt szőnyegtisztító hab is kiválóan alkalmazható, melyet könnyedén megvásárolhatunk a boltokban. A hab használata előtt tesztelje azt a szőttes egy kis részén, hogy biztos legyen benne, nem károsítja a Kilim anyagát vagy színét.

Komolyabb szennyeződések esetén, vagy ha több év elteltével szeretne egy alaposabb tisztítást, akkor ajánlott szakértői szőnyegtisztító szolgáltatását igénybe venni, akik professzionális tisztítást biztosítanak.

A rendszeres porszívózás, valamint a folttisztítás segít megőrizni a Kilim szőnyeg állapotát és vonzerejét hosszú időn keresztül. A porszívózáskor használjuk a készülék legenyhébb fokozatát, mivel a Kilim szőnyegek nem szívják magukba a port, így könnyen és gyorsan tisztíthatók.

Időnként ajánlott a Kilim alatti területet is megtisztítani, hogy megelőzzük a molyok kártételét.

Ügyeljünk arra, hogy nehéz bútorok ne kerüljenek a Kilimre, mivel ezek idővel roncsolhatják a Kilim szövését.

Az Afgán Kilim szőnyegek és más etnikai Kilim szőnyegek esetén is célszerű ezeket a tisztítási technikákat alkalmazni, hogy a szőnyeg a nappaliban vagy hálószobában mindig ápolt és tiszta maradjon.

 

Fontos megemlíteni, hogy a Kilim szőnyegeket egy régi szokás szerint felakasztották és egy portalanító pálcával ütögetve tisztítják, azonban ez a módszer árthat a kézi szövésű Kilim szőnyegeknek, valamint bármely más kézzel készített szőnyegeknek is.

Kilim szőnyeg porolása

A kézműves Afgán Kilim szőnyegek

A világszerte népszerű kézi szövésű Afgán Kilim szőnyegek különleges minőségükkel hódítanak. A Chobi Kilim szőnyegek megkülönböztető tulajdonsága, hogy sűrűbbek és kompaktabbak más etnikai Kilim szőnyegeknél, ami egyedi szövési módszerüknek tulajdonítható. E szövési eljárás lehetővé teszi, hogy az afgán Kilim szőnyegek, vékonyabbak legyenek és gyorsabban elkészüljenek, mint a csomózott szőnyegek. A Chobi Kilim szőnyeg mintái antik stílusban pompáznak, ám modern tervezésű darabok is megtalálhatók közöttük, amelyek kielégítik a kortárs igényeket. A Chobi Kilim szőnyegek különösen kedveltek, mivel színviláguk harmonikusan illeszkedik a legtöbb otthoni enteriőrhöz és kedvező árfekvésükkel is kiemelkednek. A Chobi Kilim szőnyegek sokoldalúan alkalmazhatók a lakásban: falra akaszthatók, mint falvédő szőnyeg vagy hagyományos módon, a padlón is helyet kaphatnak. Ezek a színes Kilim szőnyegek kiváló választások lehetnek a nappaliba, ahol meghatározhatják a tér hangulatát. Az etnikai szőnyegek különleges művészeti értéket képviselnek, amelyek nem csupán esztétikai vonzerejükkel, hanem történelmi és kulturális jelentőségükkel is kiemelkednek. A kézzel szövött Kilim szőnyegek az afgán hagyományokat és mesterséget örökítik meg, így mindegyik darab egyedi és összetéveszthetetlen. A természetes gyapjúból készült Kilim szőnyegek hozzájárulnak a nappali vagy hálószoba otthonos és barátságos atmoszférájának megteremtéséhez.

Chobi Kilim szőnyeg

 

Bízunk benne, hogy nagy megelégedéssel fogja használni a tőlünk vásárolt kézzel szövött Chobi Kilim szőnyeget. Reméljük, hogy ez a kiváló minőségű, kézi síkszövött szőnyeg hosszútávon elnyeri tetszését, és örömöt okoz a használata.


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
102993