Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Nagyméretű szőnyegek a nappaliba

Nagyméretű szőnyegek a nappaliba

A nomád szőnyeg történeleme

Az 1940-es években feltárásra került egy vándorló életmódot folytató nomád népcsoport sírhelye, melyben a mindennapi használati tárgyak mellett előkerült a történelem legelső fennmaradt szőnyege is. A tudósok megállapították, hogy a sírhely keletkezése valamikor az V. századra tehető. Ahogy a lelet is bizonyította akkoriban a szőnyegek főként funkcionális feladatot láttak el, emiatt méretük is kisebb volt. Amellett, hogy az elkészült tárgyak célja sem követelte meg a nagyobb méretet, az előállításhoz szükséges eszközök is eltértek még a jelenkori társaiktól, így a könnyen mozgatható, kisebb szövőszékekkel nem is tudtak nagyméretű szőnyeget készíteni.

Az iparosodásnak köszönhetően a szőnyegkészítés is fejlődésnek indult, melynek köszönhetően nagyobb választék jelent meg mind a kinézet a mind méretek szempontjából. Szerencsére napjainkban minden feltétel adott, hogy kedvenc kárpitjukat bármely méretben megalkothassák Önök számára.

A szőnyeg választás

Gyakori probléma szőnyegvásárlás alkalmával, hogy nem megfelelő méretű darabot választanak a vevők. Természetesen nem lehet minden esetben tökéletesen alkalmazható szabályt felállítani, de most megpróbálunk segítséget nyújtani. Nagyméretű szőnyeg az esetek többségében a nappali vagy a hálószoba részeként szokott elhelyezésre kerülni. Nappali általában a közös programok helyszíne, így helyet kap a kanapé, a fotel, a dohányzóasztal és egyéb bútorok is. Célszerű a bútorok és a szőnyeg széle között nagyjából 20 cm távolságot hagyni, így esztétikailag és praktikusság szempontjából is megfelelő nagyságú szőnyeget fog vásárolni. A hálószoba már nehezebb kérdés, több megoldás is lehet, hogy melyiket választja, csak személyes stílusán múlik. Hálószobában lehetősége van akár az egész padlófelületet beterítő nagyméretű szőnyeggel borítani, mint egy padlószőnyeg.

A nagyméretű szőnyeg előnye

Változatos esztétikai megjelenésen kívül más, praktikus érvek is szólnak a nagyméretű szőnyeg mellett. Azoknak a személyeknek, akik a házi porra allergiások érdemes minél több szőnyeg elhelyezése, mert jelentősen csökkentik a szálló por mennyiségét, így az allergia tüneteit is. Akár heti egy porszívózás is elegendő, de minél gyakrabban szabadulunk meg a szőnyegre rakódott portól annál jobb. Nagyméretű szőnyeg egy társasházban nem csak a tulajdonosának örömét fogja szolgálni, a zajcsökentő hatásának köszönhetően a szomszédok is boldogok lesznek. Keményburkolattal ellentétben a textil kíméli az ízületeket és izmokat, emellett a csúszásveszély is elenyészőbb egy nagyobb felületen elhelyezett szőnyegnél.

Jelen példánál kijelenthetjük: a nagyobb jobb! :)

Bőngészen nagyméretű szőnyegeink között. Szívesen küldünk több fotót is mielőtt megrendelné szőnyeg webáruházunktól!