Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

A szűkebb terek elengedhetetlen kellékei – a népszerű futószőnyegek

carpetdepo
A szűkebb terek elengedhetetlen kellékei – a népszerű futószőnyegek

A szűkebb terek elengedhetetlen kellékei – a népszerű futószőnyegek

 A futószőnyegek szó szerint a lábaink elé – vagy inkább alá – szaladhatnak, ha úgy határozunk, hogy az felruházzuk velük előszobánkat. Igaz, a modern kivitelű, többféle színárnyalatban megvásárolható termék rendkívül esztétikus. Ez egyáltalán nem elhanyagolandó szempont, különösen akkor, ha közvetlen környezetben törekszünk a harmónia kialakítására. Lényeges ugyanakkor kiemelni a praktikus oldal előnyeit. Kétség sem fér hozzá, hogy a legideálisabb alternatíva az előszobába, illetve a szűkebb terekbe, vagy épp a bejáratot követő lakásrészhez. Nálunk több méretben megvásárolható, akár keskenyebb, akár szélesebb variációban gondolkodik a leendő vásárló.

Milyen helyiségbe célszerű elhelyezni a futószőnyegeket?

Magától értetődő, hogy egy családi ház, vagy egy kisebb garzon teljesen más fizikai paraméterrel rendelkezik. Van, ahova bőven elegendő az ötven centiméter széles kivitel, míg megint máshol maximálisan elfér az egy méteres opció. Az egyéni szempontok a döntőek, a pontos számokat  ismernünk kell. Másrészt a futószőnyegek legnagyobb előnye, hogy hatékonyan átveszik a beérkezők által, váratlan „vendégként” behozott koszt, sárfoltokat és egyéb szennyeződéseket. A kényelmünk érdekében a termék hátulját csúszásgátlós gumival készítették, így nem kell attól félni, hogy lakásunk ajtaján belépve azonnal hanyatt esünk – köszönhetően ennek a kialakításnak.

A sokoldalú futószőnyegek

A hatalmas termékpalettának hála rengeteg variáció közül választhatunk, így biztosan rálelhetünk arra a futószőnyegre, amelyik legjobban illik az egyéniségünkhöz és az adott környezet hangulatához, vagy éppen a lakásban lévő többi textíliához.

Strapabíró futószőnyegek a padlónk védelméért

Bárhol helyezzük el a kárpitot, egy hangulatos és meghitt lakás nehezen képzelhető el futószőnyeg nélkül. A konyhában lévő futók gondoskodnak arról, hogy a lábunk ne fázzon főzés közben, főleg, ha közvetlenül a tűzhelyhez helyezzük el. A keskeny kialakításúak leginkább hidegburkolat, például padlólap vagy csempe esetén nagyon népszerűek. A futószőnyegek mindemellett nemcsak a padlóburkolatunkat védik és melegítik a lábunkat, hanem színekkel szintén díszítik a padlót. Lehetnek színesek vagy szolid árnyalatúak, absztrakt mintásak vagy a helyiséghez illő motívumokkal díszítettek: a választék igen széles, ennek értelmében mindenki biztosan megtalálhatja azt, ami az otthonába legjobban illik.

A keskeny kialakítású anyagot sok esetben használják még ágyelőtétként. A hálónk padlóját lefedhetjük több azonos mintázatú futószőnyegekkel, miközben az ágyunkat teljes egészében körbevesszük ezzel a remek kiegészítővel.