Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Perzsa szőnyegek reneszánsza – exkluzív és egyedi megoldások olcsón

Perzsa szőnyegek reneszánsza – exkluzív és egyedi megoldások olcsón

Perzsa szőnyegek reneszánsza – exkluzív és egyedi megoldások olcsón

A finoman kidolgozott gyapjú szőnyegeket sokan mind a mai napig a polgári miliőhöz társítják, pedig egy jól megválasztott darab a modern lakásból is egy szempillantás alatt meghitt otthont varázsol.

Ha Ön is szívesen csempészné nappalijába a mesés Kelet hangulatát, érdemes vetnie egy pillantást a modern szőnyegek mellett a klasszikus termékpalettára is.

Elérhető luxus – mi a titka a perzsa szőnyegek népszerűségének?

Az egzotikus szőnyegek hagyományosan kézi csomózással készülnek, és korábban valóban csupán egy tehetős réteg kiváltsága volt beszerezni őket, és a családi örökség nagy kincseinek számítottak generációkon keresztül. Szerencsére ma már a perzsa szőnyegek olcsón is elérhetők: a tradicionális szőnyegkészítési technika mellett megjelent a gépi eljárás, így könnyebbé, költséghatékonyabbá vált az előállítási folyamat. Mindezeknek hála, napjainkban mindenki kedvére válogathat a szőnyegkatalógusok egyre bővülő kínálatában.

A klasszikus, kézi csomózású perzsa szőnyegek jellemzői:

  • strapabíró, kopásálló gyapjú alapanyag;
  • kiváló alakmegtartó és -visszanyerő képesség;
  • szennyeződéstaszító kivitel;
  • egyszerű karbantarthatóság;
  • különleges, részletgazdag motívumok.

Azok számára, akik még olcsóbb szőnyeggel dobnák fel a nappalit vagy a hálószobát, a gépi perzsa szőnyeg lehet a tökéletes választás: ezek a modellek is kitűnő minőséget képviselnek, és hasonlóan dekoratívak, mint a kézi csomózású darabok, azonban gyapjú helyett poliészter és akril felhasználásával készülnek, ezért előállításuk is lényegesen kevesebbe kerül.

Modern lakás, modern szőnyeg?

Nem feltétlenül – a kontraszt is teremthet harmóniát, sőt! A letisztult színek és vonalak mellett kifejezetten izgalmasnak hatnak a vibráló színek és egzotikus minták.

Tipp: Ha bizonytalan a nagyméretű szőnyegeket illetően, szerezzen be egy kisebb, ám ugyanolyan mutatós kerek szőnyeget, és meglátja, mennyire otthonos lesz az összhatás!

Online szőnyeg áruházunkban a kiváló ár-érték arány alapszabály, de érdemes nyomon követnie szőnyeg akcióinkat is, melyek keretében még olcsóbban juthat hozzá kedvenc darabjaihoz. Ha segítségre van szüksége a választásban, forduljon hozzánk bizalommal!