Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Hogyan terítsem a keleti szőnyeget a nappaliba?

Hogyan terítsem a keleti szőnyeget a nappaliba?

Hogyan terítsem a keleti szőnyeget a nappaliba?

A keleti szőnyeg szépsége abban rejlik, hogy különböző egzotikus mintákat és színeket tartalmaz, amelyeket a helyes terítéssel kiemelhetünk. A keleti szőnyeg a nappali egyik fő dísze lehet, és a megfelelő elrendezéssel és terítéssel még jobban kiemelheti a szobája stílusát és hangulatát. Itt van néhány tipp arra vonatkozóan, hogyan terítsük le a keleti szőnyeget a nappaliban:

Először is fontos, hogy mérjük meg a nappali padlójának méretét, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a szőnyeg a megfelelő helyre kerül. Válasszon ki egy olyan helyet a nappaliban, ahol a keleti szőnyeg jól mutat. Általában az elrendezést a kanapé elé vagy a dohányzóasztal alá terítik. Helyezzük a szőnyeget a kiválasztott középpontba, majd igazítsuk az élekhez. Ügyeljünk arra, hogy a szőnyeg mintái ne legyenek elrejtve bútorok alatt, vagy hogy azokat ne takarja el más berendezési tárgy. Ha a bútorához hasonló stílusú vagy színű szőnyeget választ, akkor a keleti szőnyeg még jobban kiemelheti a szobája stílusát. Azonban, ha kevés a minta vagy szín a szobában, akkor inkább a modern szőnyeg egyszerű stílusa jobb választás lehet. Ügyeljen arra, hogy a szőnyeget síkfelületen terítse. A felhajtott vagy hullámos szőnyeg nem csak furcsa látványt nyújt, hanem az idő múlásával a szőnyeg is deformálódhat. Ha a szőnyeg központi (Medalion) mintájú, ügyeljen arra, hogy a szőnyeg mintáját jól láthatóvá tegye. Az asztal vagy a kanapé alatti terítés helyett a szőnyeg mintáját kiemelő elrendezést válassza.

Rakhatok bútort a keleti szőnyegre?

Igen, helyezhet bútorokat a keleti szőnyegre, azonban fontos figyelmet fordítania arra, hogy milyen bútorokat helyez a szőnyegre, és hogyan helyezi el őket. A nehezebb bútorok, mint például a kanapék, szekrények vagy asztalok, hosszabb távon nyomást gyakorolhatnak a szőnyegre, ami az idő múlásával deformálódást okozhat a szőnyegen. Ezért javasoljuk, hogy helyezzen alátétet a bútorok lábai alá, vagy helyezze a bútorokat közvetlenül a padlóra. Fontos megjegyezni, hogy a bútorok helyezése a keleti szőnyeg köré nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem azért is, mert a szőnyeg élettartamát is befolyásolja. Ha ügyelünk az előbb említett szempontokra, akkor a keleti szőnyeg hosszú ideig szép és épségben maradhat.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy jól mutató elrendezést válasszon a keleti szőnyegének a nappaliban.