Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Hogyan terítsem a keleti szőnyeget a hálószobában?

Hogyan terítsem a keleti szőnyeget a hálószobában?

Hogyan terítsem a keleti szőnyeget hálószobában?

A keleti szőnyegek egyedi mintáik és élénk színeik miatt tökéletesen illenek a hálószobába. Azonban, hogy hogyan kell elhelyezni a szőnyeget a hálószobában, attól függ, hogy mekkora a szőnyeg, milyen típusú szőnyegről van szó és milyen stílusú a hálószoba. Általánosságban, ha a szoba mérete lehetővé teszi, akkor érdemes középpontba helyezni a szőnyeget a hálószoba közepén, így az szépen kiemelkedik majd a padlón. Ha a szőnyeg mérete nem megfelelő a központi elhelyezéshez, akkor válasszunk inkább olyan helyet a hálószobában, amely nagyobb szabad teret biztosít a szőnyeg körül.

A szőnyeg elhelyezési módjai a hálószobában

A legtöbb hálószoba kis méretű, így nehéz középponti elhelyezést kialakítani. Két féle megoldás létezik az esztétikus elrendezéshez.

  • Az egyik, amely általában a legközkedveltebb, az ágy köré összpontosítani a szőnyegeket. Ekkor érdemes közel hasonló szőnyeget választani. Komfortosabb az ágyról közvetlenül a szőnyegre lépni.
  • A másik megoldás, ha a szőnyeget a fal felé terítjük, így optikailag növelhetjük a szobánk terét. Ebben az esetben az ágytól a szőnyegig hagyjunk nagyobb helyet, így az ágy könnyen mozgatható és a szőnyeg hatása is maximális lesz.

Ha a keleti szőnyeg színei nagyon világos, akkor érdemes a többi dekorációra inkább visszafogottabb színeket választani, hogy ne legyen túl zsúfolt a szoba. Azonban, ha a szoba dekorációja alapvetően is világos, akkor a szőnyeg lehet sötétebb színvilágú. Összességében fontos, hogy az elhelyezési módnak harmonikusnak kell lennie, és a szoba egészével kell összhangban állnia.

Keleti szőnyeg hagyománya a klasszikus lakberendezésben

A keleti szőnyegek hagyománya a klasszikus lakberendezésben széles körben elterjedt. A keleti szőnyegek kiváló minőségű anyagokból készülnek, és gyakran részletesen kidolgozott mintákkal, élénk színekkel és díszítésekkel rendelkeznek. Ezek a szőnyegek nagyon sokoldalúak és megfelelőek lehetnek bármilyen enteriőrbe, bár a klasszikus lakberendezéshez leginkább a klasszikus szőnyeg vagy a Kilim darabok illenek.

A keleti szőnyegek a klasszikus lakberendezésben az egyszerű és elegáns stílust képviselik. Az ilyen szőnyegek megjelenése általában meghatározó a szoba designjában, így fontos, hogy harmonikusan illeszkedjenek a többi bútorhoz és a dekorációhoz. A keleti szőnyegek széles választékban kaphatóak az élénk, világosszínvilágtól a sötétebb színű szőnyegekig. A keleti szőnyegek örök értéket képviselnek, és a klasszikus lakberendezési stílus egyik legértékesebb elemei közé tartoznak.

A klasszikus lakberendezésben a keleti szőnyegeknek fontos szerepük van a tér kialakításában. Ezek a szőnyegek szépségükkel és minőségükkel emelik az enteriőr színvonalát, és a szoba fő attrakciói lehetnek. Azonban fontos, hogy az ilyen szőnyegeket a többi bútorral összehangolva helyezzük el, és a szoba területéhez és arányaihoz igazítva. Olyan szőnyeget kell választania, amelynek színei megtalálhatóak a szoba más díszeiben vagy bútoraiban is. A megfelelően kiválasztott és elhelyezett keleti szőnyeg hozzájárulhat a klasszikus lakberendezési stílus eleganciájához és vonzerejéhez.

A keleti szőnyeg a hálószobában nem csak egy egyszerű díszítőelem, hanem egy igazi látványosság lehet.

Irány a Carpetdepo szőnyegáruház Főoldala!