Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

GYIK

Hogyan használhatom faliszőnyegként a Kilim szőnyeget

Hogyan használhatom faliszőnyegként a Kilim szőnyeget

A Kilim szőnyeg egyre népszerűbb azok között, akik a természetes anyagokat és a kézzel készült termékeket preferálják. Sokan szeretnék a falra akasztani, mint faliszőnyeget, kihasználva a hőtartását, szép mintáit és színeit. De hogyan kezdjünk neki ennek a feladatnak?

Hogyan használhatjuk a Kilimet faliszőnyegként?

A falra szerelés előtt ki kell választani a helyet, ahol a Kilim a legjobban mutat. Általában a nappaliban vagy hálószobában, a lépcsőházban vagy étkezőben látjuk őket. Fontos, hogy olyan falat válasszunk, amely nem nedvesedik és elég stabil, hogy megtartsa a szőnyeget. Bár a Kilim nem nehéz szőnyeg, általában 1,4 kg per négyzetméter a súlya. Nem érdemes tapétára akasztani, hogy ne vegye el a Kilim összhatását. Ha nem megfelelő a falunk hőszigetelése, akkor érdemes hosszabb Kilimet választani. Ha csak a díszítés a célunk akkor elegendő egy kisebb Kilim. Ügyelni kell, hogy a faliszőnyeg színei passzoljon a falunkhoz. Viszont ne a falszíne domináljon a Kilimben mert akkor beleolvad a falba. Rögzítés előtt mindenképpen jól fontoljuk meg, hogy melyik Kilim a legmegfelelőbb. Amelyik biztosan összhangban lesz a szobával.

A faliszőnyeg szerelési módjai

A szerelésre számos megoldás létezik. Akár az internetet böngészve találhatunk különböző útmutatót a falra rögzítéshez. A Kilim esetében nem szükséges a legerősebb rögzítési módot választanunk mivel nincs nagy terhelése.

  • Létezik szöges léc, amelyet a falra fúrunk és a kiálló szögekre akasztjuk a szőnyeget.
  • Lehet vásárolni karnist csipesszel.
  • Tépőzárat is varhatunk a szőnyegre a másik felét egy falécre rögzítjük.
  • Kereskedelmi forgalomban lehet vásárolni profilsínt is.
  • Másik megoldás, ha a szőnyegre karikákat varrunk megfelelő távolságra, és ugyanolyan távolságban csavar vagy szöget rögzítünk a falra. Így a karikák pont a szögbe akaszthatóak.
  • Az egyik vásárlónk ezeknél is egyszerűbb megoldást választott: szöget és kalapácsot használt a falra akasztáshoz. Tökéletesen megfelelt.
  • Persze bízhatja szakemberre is, hogy a Kilimből faliszőnyeget varázsoljon.

Ha mindennel elkészültünk, akkor a faliszőnyeg csodálatosan fog mutatni. Lehet élvezni a kilim szépségének hatását. Akár mint egy szép festmény.

Tekintse meg a CarpetDepo Kilim szőnyegek kínálatát!