Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Belzsik perzsa szőnyeg Afganisztánból

Belzsik perzsa szőnyeg Afganisztánból

A belzsik perzsa szőnyeg Afganisztán északi részén, türkmén nemzetiségű, városiak és falusiak által lakott területen készülnek

Ezek a fajta gyapjú szőnyegek Afganisztán északi részén, türkmén nemzetiségű, városiak és falusiak által lakott területen készülnek. Az egyik legjobb afgán szőnyeg közé tartoznak.

Egyedi hangulatot kölcsönöznek otthonunknak, változatos motívum- és színviláguk segítségével. Nagyon sűrűk, és a legjobb finom gyapjúból csomózottak, így nagyon fényesek, és minden oldalról változtatják a színüket a selyem szőnyeghez hasonlóan.

Ezeket a fajta perzsa szőnyegeket azért mondják Belzsiknek, mert új-zélandi gyapjú alapanyagát fonalkészítés után Belgiumból importálták Afganisztánba. Mivel a fonalak Belgiumból érkeztek, így a készítők Beljik (belzsik, beldzsik) nevet adták neki, de valójában a khalmohammadi típusú szőnyegnek a legfinomabb gyapjúból sűrű csomózással készített fajtája.

Khal Mohammad egy afgán úriember neve. Ő fedezte fel a Belzsik szőnyegtípus színét is. E gyapjú szőnyeg készítése és nyírása után négyszer mossák és napon szárítják, ezen kívül színtartó is. Sokan gondolják úgy, hogy minél tömörebb és vastagabb a perzsa szőnyeg, annál jobb és tartósabb. A vastagság nyírás kérdése. A tartósság a csomózás sűrűségének és az ezzel összefüggő anyagminőségnek az eredménye.

  • Készítés: kézzel csomózott
  • Csomószám: kb. 450 000 csomó / m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100 % gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100 % gyapjú
  • Vastagság: kb. 6-7 mm

 

Belzsik szőnyeg a carpetdepo-nálModern Belzsik szőnyegKézzel készült belzsik szőnyegek