Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

A szőnyeg jelentősége és a 2023-es trendek

A szőnyeg jelentősége és a 2023-es trendek

A szőnyeg jelentősége és a 2023-es trendek

 A szőnyeg fantasztikus módja annak, hogy színeket vagy egyedi mintákat vigyünk be az otthonunkba. Az élénk és merész, kontrasztos színek keverésétől a tűzpiros tónusokig, geometriákig és bonyolult mintákig – a 2022-es irányvonal az önkifejezést tekinti kulcsfontosságúnak. A skála másik végén az organikus természeti trend jellemző, megnyugtató érzést juttatva a monoton belsőépítészeti közegbe.

 Hogyan válasszunk szőnyeget?

 Kiválasztásakor kulcsfontosságú, hogy a helyiség rendeltetésszerű használata álljon az első helyen. Milyen érzést szeretnénk kelteni? Hogyan fogják használni a helyiséget? A tér egy fogadótér? Vagy egy szoba, amely megnyugtató és nyugodt érzést kelt? Ha ezek a kérdések a szőnyeg kiválasztásakor megfogalmazódnak, azzal közelebb kerülhetünk a döntéshez.

 A szoba hangulata fontos és nagyon személyes választás. Vannak, akik egy megnyugtató, pihentető hálószobába szeretnének visszavonulni, míg mások inkább a budoár-hangulatot szeretnék választani. A pihentető szobához a semleges szőnyegeket kell fontolóra vennünk.

 Visszatérnek a mintás szőnyegek

 Egészen a közelmúltig a szőnyegek simák és semlegesek voltak, és csak a hálószobába készültek, de mostanra a mintás darabok újra előtérbe kerültek, és egyaránt „beköltöznek” a nappaliba és az étkezőbe. Megfelelő kezekben a mintás tervek szinte műalkotást visznek be a helyiségbe és erősen dizájnos tónust adnak. „Tekintsük a padlót a szoba fő vásznának”, – mondja Lorna Haigh, az Alternative Flooring munkatársa.

 A kárpit tehát örvendetes módon tér vissza 2022-ben. Bármelyik területet díszíti is, érdemes a padlóra fókuszálni. A nappaliban nemcsak a padlót fogja takarni, de akár kiindulási pontként is szolgálhat a lakberendezési terv felépítéséhez. Megéri a befektetés, és lábunk is hálás lesz érte a hideg téli hónapokban.

 A padlószőnyeg a luxus érzetét kelti; egy kis ismétlődő minta megalapozhatja a szoba hangulatát, és felkeltheti az érdeklődést anélkül, hogy átvenné az uralmat, míg a merészebbek dimenziót és fókuszt adnak.

 A kárpitnál a 3D-s hatást a különböző hosszúságú szálak segítik, melyek különböző színekben és anyagokban fordulhatnak elő a szőnyegen. Amellett, hogy jól néz ki, még praktikus is. A legtöbbször rojtok díszíthetik ezeket a bútorkiegészítőket.

 Mindent összevetve elmondható, hogy ha szeretnénk feldobni otthonunkat vagy egy adott belső teret, akkor vásároljunk nekünk tetsző szőnyeget, így az egyediség mellett különleges hangulatú is lesz a lakásunk.

Tekintse meg kínálatunkat szőnyegáruházunkban!