Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

A kő, kő marad

A kő, kő marad

A minimál stílus és a szőnyeg

Napjainkban egyre elterjedtebb a minimál stílus a lakások belső építészeténél. Egy szép márvány padló amiért hatalmas összeget fizetünk nagyon elegánssá teszi az otthonunkat és arra nem kell semmilyen szőnyeg mert gyönyörű a padló. Sok vásárlónk volt ezzel így, viszont idővel rájöttek, hogy ez így rideg. A kő, kő marad. Sokkal kellemesebb érzés ha kemény padló helyett egy szőnyegen van a talpunk.

Szőnyeg és a gerincsérv

Egészség szempontjából sem mindegy, hogy a sarkunk puha talajon tompítja a járást vagy kemény padlón. Ez a tompítás van hatással a gerincünk egészségére. Futásnál is nem mindegy milyen talajon milyen cipőt húzunk. Ez főleg akkor fontos, ha már kialakult egy gerinc eredetű betegségünk. Régóta szenvedek gerincsérvvel és a vele járó ideg bántalmakkal. A fájdalom kisugárzik a lábaimba. Ha hideg vagy kemény padlón mászkálok, jobban érzem az ideg eredetű fájdalmat. Ahova tehettem szőnyeget helyeztem. Sokkal kellemesebb lépkednem rajta és persze a gyógytornámat is kényelmesebb elvégezni.  („ezt tapasztalatból írom” szerző)

 

Modern lakáshoz modern szőnyeg, viszont az igazi perzsa szőnyeg utánzat, az az akril perzsa szőnyeg

Viszont ha nem csak “egy szőnyegre” van szükség hanem minőségre, státusz szimbólumra, akkor kézi csomózású perzsa szőnyeg. A keleti szőnyeg egy életre velünk marad. Nem kell 4-5 évente cserélnie mert tönkre megy. Sőt vannak kézi csomózású szőnyegek, amelyek az idő múlásával csak értékesebb lesz. Ilyenek a selyem szőnyeg vagy az egyéb exkluzív szőnyegeink.

A gépi csomózású szőnyegek élettartama egy tizede a kézi csomózásúénak. Főleg a poliészterből készül gépi szőnyegnek.

Viszont van egy kategória ami más mint a többi géppel csomózott szőnyeg, ez az akril szálakból csomózott szőnyeg. Az akril szőnyegnek hasonló tulajdonságai vannak, mint a gyapjú szőnyegnek, viszont a moly nem károsítja. Vastagsága 10-12 mm körül van. Gyönyörű színei és elegáns iráni mintái, ideális minta nappali vagy hálószoba szőnyeg.

Szőnyeg, méretek szerint

A szőnyeg minden helyiség ékköve lehet akár mint nappali szőnyeg vagy hálószoba szőnyeg de kapható kerek szőnyegek is. Folyosókra futószőnyegeinket javasoljuk. Nagyobb nappalikba vagy előterekbe kapható nagyméretű szőnyeg is. Tekintsék meg szőnyegkatalógusunkat online webáruházunkban a carpetdepo.com oldalon.

Nézzen be személyesen szőnyegáruházunkba és találja meg az otthonába leginkább illőt!

1113 Budapest Daróczi út 2/d