Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Időtálló luxus a mindennapokban: a perzsa selyem szőnyegek töretlen népszerűsége

Időtálló luxus a mindennapokban: a perzsa selyem szőnyegek töretlen népszerűsége

A Perzsa selyem szőnyegek töretlen népszerűsége

A keleti szőnyegek egyik legkiemelkedőbb presztízzsel bíró típusa kétségkívül az eredeti, selyemhernyóktól nyert selyemből szőtt szőnyeg, ami magas minősége mellett a sokoldalúságával is hódít: a klasszikus, nappaliba szánt darabok mellett gyönyörűen kidolgozott faliszőnyegek és hálószoba szőnyegek széles választékát is megtalálja webáruházunkban.

A selyem szőnyeg titka a minőségi alapanyagon túl

Az exkluzív selyem szőnyegek hosszú élettartamukat nemcsak a valódi selyem és az intenzív árnyalatokat eredményező természetes színezőanyagok alkalmazásának köszönhetik, hanem az extra precíz szövési technikának is, amely több évszázados hagyománnyal büszkélkedhet: a selyemszőnyegek csomósűrűsége meghaladja az 1000.000 csomó/m²-t is, így garantált a kimagasló strapabírás. A szoros csomózási eljárás elengedhetetlen előfeltétele a részletgazdag minták kidolgozásának éppúgy, mint a tartós minőségnek.

Az ellenálló kivitel ellenére a selyemszőnyegek mindössze 5-6 mm vastagságúak, és rendkívül puha tapintásúak, valamint 100% hernyóselyem-összetételüknek köszönhetően ragyogóan fényes felülettel rendelkeznek. Ezen előnyös tulajdonságaik kapcsán előszeretettel választják őket faliszőnyegnek is, némi keleti fényűzést csempészve otthonuk falai közé.

Perzsa szőnyegek szent városokból

A finom minőségű és aprólékosan kidolgozott selyem szőnyegek származási helye sem kevésbé híres, mint az ott készült szőnyegek: a legismertebb Ghom szent városa Iránban, az online shopunkban forgalmazott modellek is ott készülnek. Ebben a régióban komoly tradíciója van a nemes alapanyagokból szőtt szőnyegek készítésének, melynek egyedülálló technikáját nemzedékről nemzedékre örökítik tovább a helyi szövőmesterek.

Tekintse meg Ön is szőnyegáruházunk lenyűgöző és sokszínű szőnyegválasztékát, és szerezzen be egy különleges darabot, ami otthonának méltó dísze lehet! Ha szeretteit lepné meg egy különleges mintájú, kézzel szőtt szőnyeggel, abban is számíthat ránk – keressen minket bizalommal szaktanácsadásért!