Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Kerek szőnyeg a nappaliban

Kerek szőnyeg a nappaliban

Kerek szőnyeg

A perzsa szőnyeg a keleti kultúra elengedhetetlen része volt, de napjainkban a világ számos részén közkedvelt dekoráció az otthonokban és egyéb ingatlanokban. Eszmei értékük mellett, jelentős vagyoni értéket is képviselnek, melynek köszönhetően státusszimbólumokká váltak. Gyakran kapnak helyet ügyvédi irodákban, előkelő éttermekben is.

Szőnyeg elhelyezése a lakásban

A kerek szőnyeg helyének megtalálása első ránézésre nehéznek tűnhet, nem szokványos formájuknak hála. Azonban nem kell kétségbeesni, szögletes társaikhoz hasonlóan a kerek alakú szőnyegek is megszámlálhatatlan felhasználási helyre passzolnak. Kezdjük talán a legkézenfekvőbbel, a kerek étkezőasztal párosítva a kerek szőnyeggel… örök klasszikus.

Lehet bármekkora nappali, a legkisebbtől a nagyobbig mindegyiket feldobja egy keleti típusú kerek szőnyeg, nem beszélve a boltíves átjáróval való harmonizálásáról.

Korábban már írtunk a szőnyegek hasznos tulajdonságairól, (lsd.: nagyméretű szőnyegek) most is szeretnénk hangsúlyozni a praktikusságát, a kényelmét, így ha sok időt tölt a konyhában érdemes egy kárpitot beszereznie. Ideális lehet egy kisebb méretű, könnyen mozdítható, gyorsan tisztítható darab.

A hálószobában a lehetőségek tárháza áll rendelkezésünkre egy kerek szőnyeg elhelyezésére. Az ágy mellet vagy előtt, szimmetriát vagy épp az aszimmetriát követve kellemes hangulatvilágítással kombinálva, de az olvasósarok részeként is tökéletes választás.

A balkon berendezésének egy új szintje mikor szőnyeg kerül elhelyezésre, a hűvösebb napokon, erkélyen elfogyasztott forró ital is jobban esik, ha a lábunk alatt egy egyedi keleti típusú szőnyeg van.

Szőnyeg típusok

Elkészítésük szerint beszélhetünk a gép vagy kézi csomózású szőnyegekről, anyaghasználatot tekintve pedig általában gyapjú, pamut vagy akril felhasználásával készülnek. Árakat tekintve is több választási lehetőség van, a gépi szövésű kedvezőbb árú, akril szőnyegek például alacsonyabb áron elérhetőek. Folyamatosan frissülő akciós szőnyegeink között is vannak kerek szőnyegek, érdemes azok között is szemezgetni.

Perzsa szőnyegek stílusát megőrizve a bordó és bézs színek gyakran dominálnak, de a különlegesebb színvilág is megtalálható. Szemet gyönyörködtető geometrikus alakzatok mellett a virág motívum is sokszor előfordul. Kerek szőnyeg kategórián belül megtalálható például mahi, medalion, jaldar, mauri és iráni típusú gyapjú szőnyeg is.

Szőnyegáruházunk kínálatában több tucat termék áll rendelkezésre, mely közül kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelőt.

Irány a Szőnyeg bolt!