Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Rongyszőnyeg eredete

Rongyszőnyeg eredete

Rongyszőnyeg eredete

Egy, talán kevésbé elterjedt elmélet szerint a kézi csomózású/kötésű rongyszőnyeg közép Ázsiából származik és a nomád pásztorok találták fel az állatbőrök utánzása végett, majd a török népek terjesztették el keleten és nyugaton. A perzsa szőnyeg kifejezés, a kézi csomózású vagy másnéven rongyszőnyegek összegző elnevezésére szolgált a köztudatban, amelyek már a középkor óta érkeztek Európába is. A perzsa szőnyeg történeti háttere Velencébe vezethető vissza, mely kiterjedt levantei kereskedelmi hálózatot tartott fenn a középkortól kezdve, és ebben lényeges szerepet játszott a szőnyegbehozatal is már a 15. századtól. A rongyszőnyegeket a 20. század közepéig általában a háztartásokban készítették, maradék szövetdarabok felhasználásával. Ez a szokás az 1920-as évekre nagyrész kikopott a mindennapokból, egy-két erős népszokási kultúrával rendelkező területet leszámítva. A második világháború alatt és után az érdeklődés ismét fellendült a rongyszőnyegek iránt.

Napjaink szőnyeg trendje

Mostanság az emberek otthonaikban számos dekorációs elemet használhatnak. A szimplán esztétikailag szép tárgyak mellett helyet kapnak a praktikus kiegészítők is, ilyen például a rongyszőnyeg. Ezekről a kárpitokról egyértelműen kijelenthető, hogy rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, köszönhetően az alapanyagnak és a technikának. Számtalan méret közül választhatnak az emberek. Otthonunk lehet modern, élénk színvilágú vagy rusztikus, pasztellszínekkel kombináló, nem kell aggódniuk, kivétel nélkül mindenhol jól fog mutatni. Egy falusi parasztház kiált egy hagyományos rongyszőnyegért, de egy nagypolgári vagy modern stílusú lakásban is bátran használják, kreativitásukat nem marad el a siker. Sokoldalúságának köszönhetően bármely helységben elhelyezhető, egyaránt használható fürdőszobában, konyhában, gyermekszobában, de akár a terasznak is egyedi kiegészítőjévé válhat. Folyósókban futószőnyeg is beszerezhető. Kedvező árainknak köszönhetően az árérzékenyebb vásárlóink számára is megfelelő választás.

Rongyszőnyegek a jövőben

Igen, a jövőben is biztosak vagyunk benne, hogy a mindennapok részei lesznek, nem csak mert időtállók és mindkét oldaluk egyaránt használható az egyedi szövésnek köszönhetően, hanem mert örök klasszikusok. Tisztításuk rendkívül egyszerű, kézzel vagy mosógépben is könnyen eltávolítható a szennyeződés.

Ha Ön egy 100% gyapjúból készült, allergén anyagot nem tartalmazó, vastag, kézi-gépi szövésű, természetes anyagokkal színezett rongyszőnyeget választ szőnyeg raktárunkból, biztos lehet a tartósságában. Nincs más hátra, válassza ki az Önnek megfelelőt és mi szállítjuk!

Irány a CarpetDepo szőnyegáruház főoldala!