Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Padlószőnyeg helyett megéri a perzsa szőnyeg

Padlószőnyeg helyett megéri a perzsa szőnyeg

Padlószőnyeg helyett megéri a perzsa szőnyeg

Hangulat, stílus, anyag és minőség… Megannyi kérdés, ami szőnyegvásárláskor felmerül, és hiába érezzük magunkat fekete öves lakberendezőnek, sokszor pont az utolsó simítások – mint a szőnyeg kiválasztása – a legnehezebbek. Sokan a padlószőnyegre esküsznek, mivel ez bármely helyiségben jól elhelyezhető, praktikus, és sokat kibír. Azonban számos előnnyel bírhat egy jól megválasztott perzsaszőnyeg is, ami egyszerre esztétikus, kölcsönöz meleg hangulatot a szobának, és teszi egyedivé otthonunk megjelenését.

Milyen kárpitot vegyek a lakásba?

Kicsit ahhoz hasonlítható egy megfelelő szőnyeg kiválasztása, mint amikor ruhát próbálunk egy fontos alkalomra: nagyon fontos, hogy mit hová szánunk. Ahogy bálba se mennénk pihe-puha pamutpongyolában, úgy a konyhába sem lesz jó választás egy hosszú szálú, puha szőnyeg; ide inkább egy könnyen tisztítható, mintás rongyszőnyeg képzelhető el, ahogy az előszobában, folyosón is egy koszolódást jobban bíró futószőnyeg vagy rongyszőnyeg mutat jól. A fürdőbe könnyen száradó, mindenképp csúszásmentes szőnyeget szánjunk.

A világos, pihe-puha szőnyegek szerelmeseinek jó hír, hogy a hálószobánkat nyugodtan feldobhatjuk egy ilyen darabbal. Biztos tipp, ha közvetlenül az ágyunk elé terítjük, de ha elfér, akkor az ágy egyik és másik oldalára is helyezhetünk egy-egy szőnyeget, így felkeléskor hideg padló helyett puha, meleg szőnyeget érinthet elsőként a lábunk. Kicsi, sötét nappaliba világos színű szőnyeg illik, míg nagyobb, egyszínű terekbe színes szőnyeget, például egy szemet gyönyörködtető perzsaszőnyeget éri meg választani.

A kézi szőnyeg egy életre szól

Egy jól kiválasztott szőnyeg akár évtizedeken át lakásunk dísze lehet, nem megy ki a divatból, és kellően strapabíró ahhoz, hogy több generáció is „végignyűje”. Modern környezetben különleges hatást lehet elérni egy időtlen klasszikus – például perzsa – szőnyeggel. Fontos szempont a szőnyeg kiválasztásakor az is, hogy kézi csomózásút vagy gépi készítésűt szeretnénk-e. Jelentős az árkülönbség a gépi darabok javára, viszont ha igazán tartós perzsaszőnyeget szeretnénk, akkor érdemes kézi csomózásút választani, hiszen ezek egy életre szólnak, és „hosszú távon” behozzák az árukat. Érdemes tudni, hogy az akrilból készült gépi szőnyegek jóval tartósabbak a poliészteres társaiknál, tehát ha nem ragaszkodunk mindenképp az egyediséghez, akkor egy strapabíró akrilszőnyeg is jó választás lehet. Ha viszont csodaszép mintákra, lenyűgöző színvilágra vágyunk, és hamisítatlan keleti életérzést csempésznénk a lakásunkba, akkor nincs mese: egy exkluzív, kézi csomózású perzsaszőnyeg mellett kell letennünk a voksunkat.