Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Modern szőnyeg a minimál stílusú lakberendezéshez

Modern szőnyeg a minimál stílusú lakberendezéshez

Klasszikus vagy modern szőnyeg?

Az első és legfontosabb kérdés, amivel a szőnyeg vásárlás előtt szembesül az ember, hogy a klasszikus vagy a letisztult, modern szőnyegek közül válasszon. Tény, hogy egy keleti típusú perzsa szőnyeg is jó választás lehet, de egy korszerű stílusú kárpit is sok lehetőséget hordoz. Most ezeket szeretnénk bemutatni.

Az új építésű társasházak sokszor már egységes bútorokkal együtt kerülnek eladásra, ami némileg korlátozza a leendő tulajok szabadságát. Nem kell azonban megriadni, a kiegészítőkkel saját ízlésük szerint, egyedivé tehetik otthonukat. Ezen dekorációs elemek közé tartozik például a szőnyeg is, szerencsére manapság végtelen választási lehetőségük van ebben a kategóriában is. De nem csak az új lakások akár egy régebbi típusú nagypolgári vagy családi ház is ízlésesen és könnyen megfiatalítható egy modern szőnyeg elhelyezésével.

Modern szőnyeg színei és mintái

Nem egyszerű pont ez sem, kezdjük a színekkel. A fehér árnyalatok nagyítják és világosabbá teszik a teret, de nem biztos, hogy jóválasztás gyakran igénybevett területre tenni, vagy esetleg ahol gyermekek és háziállatok is rendszeres használói lesznek, a tisztántartása miatt. Ilyen esetben megfelelő választás lehet egy világos bézs vagy halvány szürke darab, amin kevésbé látszódnak meg a mindennapi használat okozta nyomok. Nagyobb helységekben bátran válasszon sötét színű vagy kifejezetten fekete kárpitot, ami izgalmas kontrasztot adhat világos, élénk bútorokkal kombinálva. Ügyeljen, hogy megfelelő mennyiségű fény jusson a szobába, így még jobban érvényesülni tud a különleges sötét szín. Az igazán élénk színű, merész motívumokat tartalmazó modern szőnyeg egyedi és vidám összhatást eredményez akár a nappali akár a gyerekszoba részeként kap helyet otthonában.

Szőnyeg anyaga és mérete

Ahogy már említettük, fontos hogy milyen gyakran lesz használva a textil, ennek megfelelően válassza meg az anyagot, a hosszúszálú szőnyegek a gyakori porszívózás hatására hamarabb elkopnak. Rövidebb szálhosszúság tartósabb terméket eredményezhet, így hosszabb ideig használhatja kedvenc szőnyegét. A modern szőnyegek többségét Törökországban gyártják és poliészterből készülnek, melyek hatékonyan ellenállnak a szennyeződésnek.

Szőnyeg használata és tisztítása

Az újonnan vásárolt szőnyegnek kell némi idő, míg feltekert állapot után kirúgja magát. Ezalatt előfordulhat, hogy a gyártás során levágott felesleges szálak még a szőnyegben maradtak melyek ilyenkor kihullhatnak. Miután a szőnyeg felvette végleges formáját és kisimult már bátran lehet porszívózni a modern szőnyeget.

Irány a modern szőnyeg kínálat!