Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Blog

Gyapjú szőnyeg alapanyaga

Gyapjú szőnyeg alapanyaga

Gyapjú szőnyeg alapanyaga

A hernyóselyem mellett a legfontosabb állati eredetű nyersanyagnak számít manapság a gyapjú, melyet a ruházkodás és a textilipar is előszeretettel használ. A birka testét borító bundát nevezik gyapjúnak, de más állatok szőrzetére is használhatják. Kiváló hőmegtartása mellett, kellemes puha tapintása miatt is közkedvelt. Múltja régre tekint vissza, ásatásokból tudjuk, hogy már i.e. 7000 évvel háziasították a birkákat. Az alapanyag megmunkálása nagy szakértelmet kíván, mely szintén hozzájárul a magas minőséghez.

Miért pont gyapjú szőnyeg?

Napjainkban megannyi szintetikus anyagmegtalálható mindennapjainkban, használati eszközeinkben, ruházatunkban még az élelmiszerekben is. Ritkaságnak számít, emiatt nagyon kedvelt a százszázalékban természetes eredetű, hipoallergén, baba- és környezetbarát anyag amilyen a gyapjú. A szőnyegek készítéséhez használt szintetikus társaival ellentétben a gyapjú kiválóan ellenáll a mindennapi használatnak, de a komolyabb igénybevételnek is. Anyagának és előállítási módszerének köszönhetően a gyapjú szőnyeg egy erős és időtálló termék. Jól mutatja mennyire strapabíró az is, hogy gyapjúszálak rostjainak gyulladáspontját 500-600 °C között határozzák meg, melynek köszönhetően magas a lángálló tulajdonsága, esetlegesen kialakú tűzesetnél nem segíti elő a terjedést.

Kézi csomózású gyapjú szőnyeg tisztítása

A huszonegyedik századra szinte mindenki tapasztalta az allergia valamilyen formáját, az ételallergia mellett jelentős mértékű szerepe van a pornak is. Amennyiben érzékenyek vagyunk a környezetünkben megtalálható szállóanyagokra, köztük a háziporra megfelelő választás lehet a gyapjú szőnyeg vásárlása. Segít otthonunk levegőminőségének javításában tisztítása egyszerű. Mindennapi, kisebb szennyeződések eltávolításához nyugodtan használhatunk porszívót, de a makacsabb foltok tisztítása miatt sem kell azonnal szakemberhez fordulnunk. Számos szárazon használható termék megtalálható már ezekre a célokra, de kevés mennyiségű hideg vízzel is sikereket érhetünk el a komolyabb foltok megszüntetésében.

Szerencsére a gyapjú szőnyegek között is változatos kínálatból válogathatunk. A tradicionális keleti típusú geometrikus vagy virág minták, hagyományos bordó vagy különlegesebb színek és formavilágok önmagukban végtelen variációt biztosítanak nappalink vagy hálószobánk berendezéséhez. A rusztikusabb vidéki otthonok vagy nyaralók elengedhetetlen eleme, a rongyszőnyeg, szintén megtalálható. Merészebb vásárlóink válogathatnak élénk színű patchwork textiljeink között is.

Látogasson el webáruházunkba, találja meg az Ön számára tökéletes gyapjú szőnyeget.