Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36309544962
Vagy küldjön e-mailt: info[kukac]carpetdepo.hu 

Kilim szőnyeg Chobi 63x89 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 63x89 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
28 224 Ft

Kilim szőnyeg Chobi 63x89 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

Kilim szőnyeg Chobi 63x89 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 63x89 kézi szövésű afgán gyapjú kilim
Kilim szőnyeg Chobi 63x89 kézi szövésű afgán gyapjú kilim

Az otthonunkat berendezni mindig nagy öröm, de a megfelelő Kilim szőnyeg kiválasztása egy kicsit bonyolultabb lehet, mint azt gondolnánk mivel egyik szebb mint a másik. A CarpetDepo szőnyegáruházban széles választék áll rendelkezésre az egyedülálló Chobi kilim szőnyegből, melyek igazi ékkövei lehetnek otthonának. A kézi szövésű Chobi kilim szőnyeg rendkívül szép és színpompás, így bármelyik szobában lenyűgöző hatást kelthet. Az Afgán gyapjú Kilim változatos színei és mintái szépen illeszkednek a nappalihoz, hálószobához vagy akár a konyhához is. Kifejezetten a folyósókra Kilim futószőnyeg kapható. A kézi szövésű gyapjú Kilim könnyen porszívózható és tisztítható, így nem kell aggódnia a gondozása miatt. A Chobi Kilim szőnyeg 100% gyapjúból készült, ami rendkívül tartós és hosszú élettartamot biztosít. Készítése Afganisztán, Maymanah tartományában történik. A gyártás során a Chobi kilim szőnyeget négyszer mossák, hogy a végső szín tartós megmaradjon. A Kilim eredetileg nomád szőnyeg volt. Nomád törzsek hasnzálták sátraik melegen tartására. A Chobi kilim súlya miatt könnyen használható, mint faliszőnyeg, így nem csak a padlót takarja, hanem a falak díszítésére is alkalmas. Az Afgán gyapjú Kilim minősége kiváló, így biztos lehet benne, hogy hosszú időn át élvezheti annak szépségét. Az aprólékos kézi szövésnek köszönhetően a Chobi kilim szőnyeg egyedi darab lesz otthonában, és igazán különleges hangulatot teremt majd. A CarpetDepo szőnyegáruház raktár készletében számos szép és minőségi gyapjú kilim található. Ha a Chobi kilim szőnyeg mégsem passzol a lakásába, a CarpetDepo szőnyegáruház biztosítja az ingyenes visszaszállítást, így teljesen kockázatmentesen rendelheti meg a Chobi Kilim szőnyegét.

KOCKÁZATMENTES VÁSÁRLÁSRÓL itt olvashat bővebben!

  • Készült: Kézi szövés
  • Név: Chobi kilim
  • Származási hely: Maymanah tartomány, Afganisztán
  • Anyag: 100% gyapjú
  • Vastagság: kb. 4-5 mm
  • Súlya: 1,4 kg/m2
Hosszúság (cm)
89
Szélesség (cm)
63
Négyzetméter (m²)
0,5607
Cikkszám
94374
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
4-5 mm
Gyártás
Kézi szövésű
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
1-2 munkanap
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Garancia
1 év
Szállítási költség
20.000 Ft felett ingyenes (2.000 Ft)
Raktáron
28 224 Ft
Részletek

Videó a Chobi Kilim szőnyegről

 

Az Afgán Kilim szőnyeg készítési folyamata

Chobi Kilim szőnyegeket Afganisztán, Maymanah tartományában főleg türkmén és üzbég nők készítik saját otthonaikban. Az Afgán Kilim szőnyegek készítése egyszerű szövőkereten zajlik, amelyen egy négyzetméter Chobi Kilim szőnyeg körülbelül 1,2 kg gyapjúfonal felhasználását igényli. A szőnyegszövők többsége nő, akik a háztartási munkák mellett szőnyegszövéssel keresnek plusz pénzt családjuk megélhetése és gyermekeik oktatása számára. A fiatal lányok már korán elsajátítják a Kilim szőnyeg szövési technikáját, amely nem tekinthető gyermekmunkának, hiszen önszántából végzik ezt, az afgán népi hagyomány részeként. A férfiak kevésbé vonzódnak a Kilim szőnyeg szövéséhez, így kimaradnak ezen hagyomány ápolásából. A szövők folyamatosan kapnak fizetést a munkájukért, hogy anyagi helyzetük biztosított legyen, a kereskedő hetente fizet nekik az elkészült Kilim rész után. Ha esetleg vendégek érkeznének a szőnyegszövőhöz, a nőknek főzniük kell, de ekkor sem áll meg a Kilim szőnyeg szövése mivel a vendégek nő tagjai segítenek a Kilim szőnyeg szövésében miközben beszélgetnek, így erősítve a közösségi szellemet és a kulturális identitást. A Chobi Kilim szőnyeg elkészülte után a kereskedő elviszi azokat mosásra, ahol a Kilim szőnyegeket kimossák, majd a forró napon szárítják, vagy ha az időjárás nem kedvező akkor ventilátorokkal szárítják. Ezen folyamatok befejezte után kerülnek a Chobi Kilim szőnyegek a raktárunkba és onnan Vásárlóinkhoz. Remélem Ön is értékeli a Kilim szőnyeget, amely nem csak egy hosszú munkafolyamat eredménye, hanem egy ősi népi hagyományt is jelképez, amely kiemeli a Chobi Kilim szőnyegek fizikai szépségét és kulturális értékét. Több évtizedes szőnyeg kereskedelmi tevékenységünk során, több szőnyegszövőt is meglátogattunk otthonukban, hogy meggyőződjünk arról, hogy a szőnyeg gyártás nem „kényszer gyermekmunkával” történik. A CarpetDepo-nál fontos etikai állásfoglalásunk, hogy nem foglalkoztatunk olyan családokat, ahol a gyerekeket munkára kényszerítik tanulás helyett, tiszteletben tartva az emberi jogokat és elősegítve a fenntartható gyártást.

 

Kilim szőnyeg készítése

 

Chobi Kilim szőnyeg az Afgán művészet

A Chobi Kilim szőnyegek nagyon népszerűek világszerte. Afganisztánban a nomádok és falusiak szővik kézzel. Ez a fajta Afgán Kilim sűrűbb és tömörebb, mint a többi Kilim szőnyeg. A szövés során különleges technikát alkalmaznak, ezért vékonyabbak, így viszonylag gyorsabban is készülnek, mint a hagyományos keleti szőnyegek. Készítés után négyszer mossák, aztán napon szárítják. Az Afgán Kilim szőnyeg mintázata hagyományos, meleg antik mintázatú, de gyakran találhatunk modernebb változatot is. Nagyon népszerűek, főleg mert tökéletesen illeszkednek a legtöbb helyiség színeihez, és a megfizethető árú szőnyegek kategóriájába tartoznak. A lakások díszeként, használják őket, mint faliszőnyeg vagy teríthetik padlóra hagyományos módon. A Kilim, tökéletes szőnyeg a nappaliba vagy akár előszobákba vagy folyósokra, mint futószőnyeg.

Chobi Kilim szőnyeg

Hogyan tisztítsuk a Chobi kilim szőnyeget?

A Chobi kilim gondozása nem igényel nagy szakértelmet. A kisebb foltokat könnyen eltávolíthatjuk enyhén nedves ronggyal, vagy olyan szőnyegtisztító habbal, amely alkalmas gyapjú tisztításra, és amelyet a kereskedelemben kaphatunk. Az erősebb szennyeződések esetében azonban javasoljuk a professzionális szőnyegtisztító cégeket. A porszívó leggyengébb fokozatával elegendő a Chobi kilim takarítása, hiszen a Kilim nem tartja magában a port. Egy régi hagyomány szerint a kilimet felakasztjuk és portalanító pálcával ütögetjük, de ez valójában nem javasolt, mert károsíthatja a kézi szövésű Chobi kilimet, valamint bármilyen más szőnyeget is.

szőnyeg porolása

Reméljük, hogy elégedett lesz a tőlünk vásárolt kézi szövésű Chobi kilim szőnyeggel, és örömmel fogja használni.


Adatok
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
94374