Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30/954-4962
Vagy küldjön e-mailt infocarpetdepo.hu

Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg
Futószőnyeg bordó Bokhara 78x189 kézi csomózású gyapjú szőnyeg
199 017 Ft

Futószőnyeg bordó Bokhara 78x189 kézi csomózású gyapjú szőnyeg

Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg
Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg
Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg
Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg
Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg
Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg
Futószőnyeg 78x189 kézi gyapjú szőnyeg

Az Afgán szőnyeg, igazi örök klasszikus a keleti szőnyegek piacán. 100%-ban kézi csomózású szőnyeg, amelynek minden mozzanatát ember végzi.  Vannak minták, amelyek akár 1000 évesek is lehetnek, mint például az elefánttalp motívum. Évszázadokkal ezelőtt a nomád szőnyeg eredeti célja, a vándorló nomád törzsek sátrainak melegítése volt. A készítés technikája a Gheordes csomózás, azaz dupla csomózás.  Ezért is az Afgán nomád szőnyegek igen tartósak és strapabíróak.  Igazi eleganciát sugároz, mint nappali szőnyeg. Az Afgán gyapjú szőnyeg, a meleg színeiről ismert. Könnyen tisztítható és porszívózható. Padlófűtéssel ellátott szobákban is használható. A keleti szőnyegek egyik kiemelkedő gyöngyszeme az Afgán szőnyeg. Nem tartalmaz allergén anyagokat.

Ne aggódjon, ha bizonytalan szőnyeg vásárlással. Érthető, hisz otthon derül ki igazán, hogy passzol a szőnyeg a szobához vagy sem. Rendelje meg bátran a szőnyeget, Önnek 30 napja van dönteni. Ha nem megfelelő, a CarpetDepo intézi a visszaszállítást és a pénzvisszafizetését.

  • Készítés: kézi csomózás
  • Csomószám: kb.180 000 csomó/m2
  • Származási hely: Afganisztán
  • Csomózott rész anyaga: 100 % gyapjú
  • Láncfonal anyaga: 100 % gyapjú
  • Vastagság: kb. 8 mm
Hosszúság (cm)
189
Szélesség (cm)
78
Négyzetméter (m²)
1,4742
Cikkszám
80616
Anyaga
Gyapjú
Vastagság (mm)
7-8 mm
Gyártás
Kézi csomózású
Származási hely
Afganisztán
Szállítási idő
3 munkanap
Szőnyeg gondozása és tisztítása
Gy.I.K. oldalon
Fizetési lehetőségek
Utánvétel, Barion, Banki utalás, PayPal
Elállási jog
30 nap
Szállítási díj
Ingyenes
Garancia
1 év
Raktáron
199 017 Ft
Részletek

Az Afgán szőnyeg eredete

Kézi csomózású szőnyegek közül az egyik legismertebb az Afgán szőnyeg. Gyönyörű színei és főleg tartóssága miatt nagy népszerűségnek örvend. Az első Afganisztánba készített darabok még 100%-ban nomád szőnyeg volt. A vándorló nomád törzsek készítették főleg a sátraik díszítésére és melegítésére. Mivel igényt tartottak a városban élők is a gyönyörű dísztárgyra, így egyre több nomád szőnyeget kezdtek készíteni. Ez lett a fő megélhetésük a nomád törzseknek. Később a szőnyeg készítés a falukba költözött, ahol tovább fejlesztették a csomózást és színezést. A színezést a természetben található növényekből nyerik ki. Manapság főleg Afganisztán északi részén vagy Pakisztánban emigrált afgánok készítenek szőnyeget. A szőnyeg készítés hagyománya megmaradt. Továbbra is 100% gyapjúból és kézzel készül az Afgán szőnyeg. Afganisztán egyik legnépszerűbb gyapjú szőnyege a Khalmohammadi.Az elsődleges színek sötétvörös, különböző árnyalatokban. Sokan gondolják úgy, hogy minél hosszabb szálú és vastagabb a perzsa szőnyeg, annál jobb és tartósabb. A kézi csomózású keleti szőnyegek esetében vastagság nyírás kérdése. A tartósság a csomózás sűrűségének és az ezzel összefüggő anyagminőségnek az eredménye. Változatos mintáikkal és színeikkel, egyedi hangulatot kölcsönöznek mint nappali szőnyeg. Folyósokba különböző hosszúságú futószőnyeg kaphat. Mivel kényelmes lépkedni rajta mezítláb így hálószoba szőnyegként is használhatjuk. Tartósságának köszönhetően előszobákba is teríthetjük.

Az Afgán szőnyeg tisztítása

Az afgán szőnyeget mindig szál irányában szabad porszívózni. A porszívó legalacsonyabb fokozatán elegendő. Ez minden keleti szőnyegre igaz. Egy enyhén nedves ronggyal a legtöbb szennyeződést Ön is letakaríthatja a szőnyegről. A nagyobb tisztítást érdemes inkább professzionális szőnyegtisztító cégekre bízni. Mivel készítése után négyszer mossák, így nem kell aggódnia ha egy pohár víz ömlik a szőnyegre. A különböző színek nem folynak össze. Nyáron érdemes mozgatni a szőnyeget néha, vagy többet szellőztetni a molyok miatt.

 

Reméljük, hogy a nálunk vásárolt kézi csomózású gyapjú szőnyeggel elégedett lesz, és azt örömmel használja!


Adatok
Brand name
Carpetdepo
Manufacturer
Bakhtar
Cikkszám
80616
Hasonló termékek